albasete Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Poti posta inca odata fisierele din prima pagina ? Schema si PCB, care au extensia txt. Nu le vad decat ca text. Multumesc. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 20, 2013 Autor Partajează Postat Martie 20, 2013 trebuie sterse extensiile de txt am scris in topic, sunt fisiere din Eagle .sch si .brd, cand ajung acasa incerc sa le repostez Link spre comentariu
albasete Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Nu am putut sa sterg extensiile. Din cate i-mi aduc aminte, Beta A 723 C functioneaza pana la maxim 30 Vcc, iar 723 simplu peste aceasta tensiune. Gresesc ? In textul schemei facuta aici, autorul spune ca nu este recomandat Beta A 723 C. Si am 2 bucati cu terminatia C... Link spre comentariu
albasete Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Am facut si eu cablajul (fara partea de redresare-filtrare si tranzistorii de putere) la sursa prezentata de briobit dupa cablajul acestuia. Am reusit sa deschid si fisierele atasate. Multumesc. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 24, 2013 Autor Partajează Postat Martie 24, 2013 este ok atunci ca oricum nu mai pot sa postez fisere decat daca sterg ceva, vreau sa vad cum decurge treaba in continuare si daca pot sa va ajut cu ceva Link spre comentariu
albasete Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Ma bucur pentru revenirea pe acest topic ! De marti ma ocup de acest alimentator, maine este sarbatoare, asa ca ... Pana acum m-am descurcat, daca am oarece probleme, te anunt. Cablajul a iesit impecabil. Am sa pun poze pe masura ce avansez cu lucrarile. Multumesc. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 24, 2013 Autor Partajează Postat Martie 24, 2013 dupa cum spuneam eu am 2 trafuri de 16v/ 5 amperi inseriate , undeva pe schema e o dioda zener de 30 volti parca care limiteaza alimentarea lui 723 Link spre comentariu
albasete Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Eu am 2 bucati Beta A 723 C la care alimentarea maxima este de 30 Vcc. Daca inlocuiesc zenner-ul de 33 V din schema cu unul de 30 V, pot folosi unul din aceste integrate ? Ideea este ca traful meu scoate 26,5 Vca, ma gandesc ca-l pot folosi. Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Salut,Am facut si eu acest alimentator, dar am mici problem la punerea in functiune. Eram curios daca colegul albasete a reusit sa termine sursa, si daca a intampinat probleme. La punerea in functiune mi s-a aprins ledul rosu de protective s-a incins rezistenta R4 (1k) si diode zener de 33V. Inca nu mi-am dat seama unde este problema. Toate piesele au fost testate inainte de montaj (mai putin 723-ul). Pe iesire tensiunea se regleaza intre 30 v si 34 v. Traful este de 30V iar dupa filtrare scoate 41v. Sa fie de vina 723-ul? L-am schimbat cu un CA723CE (care este echivalent) si nu s-a schimbat nimik. Link spre comentariu
briobit Postat Mai 1, 2013 Autor Partajează Postat Mai 1, 2013 pe ce cablaj e facuta schema? sa nu fie ceva pus invers dioda zener 723 (eu am 33v ~ in traf si piesele exact ca pe schema) Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Este cablajul pus de tine la inceputul topicului. Dioda de 33v am pus-o si invers si s-a incins R15 (560 de ohmi). Pentru cine este interesat schema este din Tehnium nr. 5/1990. O sa incerc sa schimb dioda zener de 33v. Link spre comentariu
briobit Postat Mai 1, 2013 Autor Partajează Postat Mai 1, 2013 in prima faza as incerca sa schimb R4 si R15 si zenerul sa le pun noi si corect ca polaritate, daca aveti si un alt 723 era bun si ala de schimbat , ma gandesc ca atunci cand a fost zenerul invers sa nu fii ajuns tensiune prea mare in integrat si piesele sa fie sarma (pocnite cu scurt) Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Ok, o sa le schimb si va tin la curent. THK Link spre comentariu
albasete Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Salut. Inca nu m-am apucat de sursa, timpul liber fiind o problema pentru mine. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Salut. Niciun rezultat pana acum ? Vezi sa nu fie ars 723. Intr-un post mai sus am spus ca sunt 2 variante de 723 romanesti, din care 723 C merge pana la 30 Vcc. Daca ai depasit tensiunea aceasta, l-ai prajit. Verifica si thiristorul. Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum