Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune C.I. 723 ( 0-30V / 0-3A )

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
Vizitator razvanemil

Salut,Am facut si eu acest alimentator, dar am mici problem la punerea in functiune. Eram curios daca colegul albasete a reusit sa termine sursa, si daca a intampinat probleme. La punerea in functiune mi s-a aprins ledul rosu de protective s-a incins rezistenta R4 (1k) si diode zener de 33V. Inca nu mi-am dat seama unde este problema. Toate piesele au fost testate inainte de montaj (mai putin 723-ul). Pe iesire tensiunea se regleaza intre 30 v si 34 v. Traful este de 30V iar dupa filtrare scoate 41v. Sa fie de vina 723-ul? L-am schimbat cu un CA723CE (care este echivalent) si nu s-a schimbat nimik.

Link spre comentariu
Vizitator razvanemil

Este cablajul pus de tine la inceputul topicului. Dioda de 33v am pus-o si invers si s-a incins R15 (560 de ohmi). Pentru cine este interesat schema este din Tehnium nr. 5/1990. O sa incerc sa schimb dioda zener de 33v.

Link spre comentariu

in prima faza as incerca sa schimb R4 si R15 si zenerul sa le pun noi si corect ca polaritate, daca aveti si un alt 723 era bun si ala de schimbat , ma gandesc ca atunci cand a fost zenerul invers sa nu fii ajuns tensiune prea mare in integrat si piesele sa fie sarma (pocnite cu scurt)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări