Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune C.I. 723 ( 0-30V / 0-3A )

Postări Recomandate

da, e adăugat: înseriezi cu potențiometrul ”principal” de reglaj de tensiune un al doilea potențiometru de valoare mai mică decât celălalt... de pildă, valoarea din schema tipică a lui 723 e între 2,5k și 4,7k (am văzut scheme cu ambele valori), așa că alegi 2 valori de potențiometre înseriate, de pildă, 1,5k + 1k, sau 3,3k + 1k...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cand ajung acasa incerc sa vad cat de jos pot seta protectia la scurt si revin cu rezultatele la 300 mA am testat si merge ramane sa vad la 10 - 20 mA cat spuneti Dvs.

eu chiar eram curios sa stiu care e limita minima de curent la care aceasta sursa limiteaza curentul
Link spre comentariu

Multumesc. Am priceput, dar nu am vazut in comert potentiometrii cu asa valori: 1,5 k, 3,3 k :jytuiyu

existau cândva, se fabricau în mod curent, și chiar mai am un potențiometru fabricație DDR cu valoarea de 1,5 kiloohm, și un altul de 5,1 kiloohm :)le păstrez pe ambele mai mult de mumușeață: sunt recuperate din niște stații redegiste, și au porțiuni unde le sare cursorul de pe traseu...s-ar putea să mai găsești, noi-nouțe, dar la niște prețuri de-o să amețești instant...second hand ai putea găsi, rusești, prin târguri sau pe la bazar, dar o să ai probleme cu butoanele: toate potențiometrele noi au axul dințat, și butoanele sunt la fel, dar astea îl au neted, sau cu o parte pilită drept, și asemenea butoane vor fi greu de găsit...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări