briobit Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 ca sa ai punct zecimal trebuie sa faci tu o punte (adica sa tragi fir) intre borna DP (decimal point = punct zecimal) si una din cele 4 borne alocate fiecarui digit (mai exact pinul 5 al fiecarui digit)poza 1 - exemplificare pe schema poza 2 - exemplificare pe cablaj Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 pai asa am facut, mai verific maine partea cu digitii Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Briobit, pe panoul frontal am vazut ca ai 3 potentiometri: reglaj tensiune, curent si reglaj fin. In schema nu am vazut al 3-lea potentiometru, pentru reglajul fin. L-ai implementat tu ? Felicitari pentru realizarile tale ! Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 da, e adăugat: înseriezi cu potențiometrul ”principal” de reglaj de tensiune un al doilea potențiometru de valoare mai mică decât celălalt... de pildă, valoarea din schema tipică a lui 723 e între 2,5k și 4,7k (am văzut scheme cu ambele valori), așa că alegi 2 valori de potențiometre înseriate, de pildă, 1,5k + 1k, sau 3,3k + 1k... Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Multumesc. Am priceput, dar nu am vazut in comert potentiometrii cu asa valori: 1,5 k, 3,3 k Link spre comentariu
The_Reaper Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Atasez si eu la acest voltmetru varianta cu digiti dubli, poate ii este de folos cuiva. getfile.pdf Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 va multumesc si va intreb daca aveti cumva acest montaj in eagle? Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Cand ajung acasa incerc sa vad cat de jos pot seta protectia la scurt si revin cu rezultatele la 300 mA am testat si merge ramane sa vad la 10 - 20 mA cat spuneti Dvs.eu chiar eram curios sa stiu care e limita minima de curent la care aceasta sursa limiteaza curentul Link spre comentariu
The_Reaper Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 va multumesc si va intreb daca aveti cumva acest montaj in eagle? Nu am montajul in eagle, l-am luat si eu de pe http://www.hobbielektronika.hu, dar am in spint layout asa ceva daca te ajuta. ( sunt luate de pe hobbielektronika , nu le-am facut eu) Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 eu chiar eram curios sa stiu care e limita minima de curent la care aceasta sursa limiteaza curentulam facut acum test undeva la 180 - 190 mA e pragul cel mai jos la care a intrat protectia Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Multumesc. Am priceput, dar nu am vazut in comert potentiometrii cu asa valori: 1,5 k, 3,3 k existau cândva, se fabricau în mod curent, și chiar mai am un potențiometru fabricație DDR cu valoarea de 1,5 kiloohm, și un altul de 5,1 kiloohm :)le păstrez pe ambele mai mult de mumușeață: sunt recuperate din niște stații redegiste, și au porțiuni unde le sare cursorul de pe traseu...s-ar putea să mai găsești, noi-nouțe, dar la niște prețuri de-o să amețești instant...second hand ai putea găsi, rusești, prin târguri sau pe la bazar, dar o să ai probleme cu butoanele: toate potențiometrele noi au axul dințat, și butoanele sunt la fel, dar astea îl au neted, sau cu o parte pilită drept, și asemenea butoane vor fi greu de găsit... Link spre comentariu
The_Reaper Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Salut, am terminat si eu voltmetul din topic, masoara bine dar imi fluctueaza tensiunea stie cineva ce poate avea? Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 fara tensiune la intrarea in voltmetru sta cu 000 stabil pe afisaj?, sursa e cea din topic sau alta schema? Link spre comentariu
The_Reaper Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html , aceasta este sursa, fara teensiune sta la 000, ii reglez tensiunea sta stabil cateva sec apoi fluctueaza cam cu 1-1,5 volti Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 incearca sa masori o baterie sa vez daca fenomenl persista sau daca e din sursa (sau pune un multimetru paralel cu voltmetrul realizat si vezi care bate campii ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum