Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune C.I. 723 ( 0-30V / 0-3A )

briobit

Postări Recomandate

:nas: care voltmetru sefu?? O schema ceva ai?? Din cite se vede e un afisaj normal si se poate folosi la orice aplicatie vrei. Trebuie numai sa stii daca e anod comun sau katod comun ( ca eu nu m-am uitat). Daca puneai si schema de voltmetru era mai bine.
Link spre comentariu

:nas: care voltmetru sefu?? O schema ceva ai?? Din cite se vede e un afisaj normal si se poate folosi la orice aplicatie vrei. Trebuie numai sa stii daca e anod comun sau katod comun ( ca eu nu m-am uitat). Daca puneai si schema de voltmetru era mai bine.

SAlut, digitii sunt dubli cu anod comun, iar schema este cea din topic, postata in prima pagina,
Link spre comentariu

teoretic poti sa ii folosesti dar vezi daca mai pica pinii de la afisajele tale cu cei care sunt pe cablaj... daca nu trebuie sa refaci placuta aia mica in functie de digitii tai

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ce avantaj ofera aceasta sursa fata de un integrat simplu, precum LM350 care ofera maxim 3A, 33V ?Nu vreau sa par carcotas, efectiv nu vad ce avantaj ofera dar trebuie sa fie ceva si vreau sa stiu.La topicul "ce parere aveti despre sursa mea reglabila" este o sursa cu posibilitatea reglarii curentului maxim la valori foarte mici (10-20mA), ceea ce poate fi util, dar nu este si cazul acestei surse din cate am inteles eu.

simplu: de pildă, am prea multe 723, și cam duc lipsă de o sursă suplimentară. nu de alta, dar se știe că atunci când ai ”unicate”, alea au prostul obicei să ”moară” când ai mai puțin chef de așa ceva! :rade: sau vreau să văd cum se comportă o asemenea sursă, comparativ cu sursele pe bază de lm117/317/350/etcsau...cât privește discuția despre voltmetru și afișoare: cum naiba cu ”anozi comuni”, când datasheetul lui 7107 zice de ”catozi comuni”? :jytuiyu
Link spre comentariu

7107 merge cuplat cu VQE 24 fara probleme si daca e nevoie punem si niste fotografii cu montajul practic realizat in aceasta configuratie, pe o schema publicata in revista Conex. Deasemenea functioneaza si cu TOF 5641. Din punctul meu de vedere, afisajul realizat cu TOF este mai estetic. Voi atasa si foto cu montajele in ambele variante daca sunt amatori.

Link spre comentariu

Pana la poze cu voltmetru pentru cei interesati va atasez un document word ce contine o varianta de cablaj pt voltmetru cu 7107 pe care l-am realizat acum vreo 3 ani in paint. Cablajul este la scara de 1:1 si are pe cablaj si sursa de alimentare realizata cu 7805. Nu e cine stie ce opera de arta dar poate constitui un punct de plecare pt amatori. Afisorul vine aplicat peste voltmetru printr-un conector tip perie, distanta intre pini fiind de 2,54mm.

print voltmetru af suprapus.doc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări