The_Reaper Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Salut, am si eu o intrebare, pot folosi digitii acestia( WF VQE 24) pentru voltmetrul acesta??? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 care voltmetru sefu?? O schema ceva ai?? Din cite se vede e un afisaj normal si se poate folosi la orice aplicatie vrei. Trebuie numai sa stii daca e anod comun sau katod comun ( ca eu nu m-am uitat). Daca puneai si schema de voltmetru era mai bine. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Salut, am si eu o intrebare, pot folosi digitii acestia( WF VQE 24) pentru voltmetrul acesta??? Da,se pot folosi fiind cu anod comun. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 care voltmetru sefu?? O schema ceva ai?? Din cite se vede e un afisaj normal si se poate folosi la orice aplicatie vrei. Trebuie numai sa stii daca e anod comun sau katod comun ( ca eu nu m-am uitat). Daca puneai si schema de voltmetru era mai bine.SAlut, digitii sunt dubli cu anod comun, iar schema este cea din topic, postata in prima pagina, Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2012 teoretic poti sa ii folosesti dar vezi daca mai pica pinii de la afisajele tale cu cei care sunt pe cablaj... daca nu trebuie sa refaci placuta aia mica in functie de digitii tai Link spre comentariu
The_Reaper Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 nu pica pinii trebuie refacut cablajul, dar oricum am gasit o schema cu digiti dubli, ca digiti simpli n-am gasit la saraciile astea de magazine http://electronics-diy.com/ICL7107_volt_meter.php Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 am schimbat si eu trafurile si condensatorii de filtare, rezultate mult mai bune Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Ce avantaj ofera aceasta sursa fata de un integrat simplu, precum LM350 care ofera maxim 3A, 33V ?Nu vreau sa par carcotas, efectiv nu vad ce avantaj ofera dar trebuie sa fie ceva si vreau sa stiu.La topicul "ce parere aveti despre sursa mea reglabila" este o sursa cu posibilitatea reglarii curentului maxim la valori foarte mici (10-20mA), ceea ce poate fi util, dar nu este si cazul acestei surse din cate am inteles eu.simplu: de pildă, am prea multe 723, și cam duc lipsă de o sursă suplimentară. nu de alta, dar se știe că atunci când ai ”unicate”, alea au prostul obicei să ”moară” când ai mai puțin chef de așa ceva! sau vreau să văd cum se comportă o asemenea sursă, comparativ cu sursele pe bază de lm117/317/350/etcsau...cât privește discuția despre voltmetru și afișoare: cum naiba cu ”anozi comuni”, când datasheetul lui 7107 zice de ”catozi comuni”? Link spre comentariu
pannovy Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 7107 merge cuplat cu VQE 24 fara probleme si daca e nevoie punem si niste fotografii cu montajul practic realizat in aceasta configuratie, pe o schema publicata in revista Conex. Deasemenea functioneaza si cu TOF 5641. Din punctul meu de vedere, afisajul realizat cu TOF este mai estetic. Voi atasa si foto cu montajele in ambele variante daca sunt amatori. Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 eu da sunt interesat de poze Link spre comentariu
pannovy Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Pana la poze cu voltmetru pentru cei interesati va atasez un document word ce contine o varianta de cablaj pt voltmetru cu 7107 pe care l-am realizat acum vreo 3 ani in paint. Cablajul este la scara de 1:1 si are pe cablaj si sursa de alimentare realizata cu 7805. Nu e cine stie ce opera de arta dar poate constitui un punct de plecare pt amatori. Afisorul vine aplicat peste voltmetru printr-un conector tip perie, distanta intre pini fiind de 2,54mm. print voltmetru af suprapus.doc Link spre comentariu
pannovy Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Schema electrica pentru cablajul de mai sus se gaseste in revista ConexClub din ianuarie 2004. Aviz amatorilor de a copia cablajul din revista exista o conexiune gresita la integratul U2. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Salut, am terminat de construit si eu voltmetrul din topic, dar am o problema, nu merge virgula??? Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 restul voltmetrului merge? arata ce trebuie? Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 merge, masoara bine, ma gandesc sa nu fie de la digiti, ca sunt made in china 100%, oricum nu ma deranjeaza ca nu are virgula Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum