Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune C.I. 723 ( 0-30V / 0-3A )

Postări Recomandate

Salutare oameni buni. Am intampinat ceva probleme cu realizarea cablajului in stilul clasic (Velleman k7200), rezultand un pcb sub standard.

Astfel am decis sa reproiectez cablajul in Eagle si apoi sa-l definitivez pe masina CNC.

Am in schimb nevoie de niste informatii aditionale:

1-are cineva idee, la trimmer-ele RV1 si RV2, unde se conecteaza acei pini indicati cu sagetile rosii?

2-releul cu 8 pini din schema, are rolul de a comuta intre o infasurare si ambele, respectiv 15V-30V, deci 1/2 si 1/1 din puterea trafului?

3-este potrivit acest releu (793-p-1c) pentru aplicatie?

4-RED si YELLOW este infasurarea secundarului1 iar BLUE si GREY este infasurarea secundarului2? Deci sunt inseriate?

Va multumesc anticipat pentru sprijin.

793-p-1c.jpg

PSU 0-30V 0-10A-11.png

20190131_183315-1.jpg

PSU 0-30V 0-10A-04.png

PSU 0-30V 0-10A-03.png

Link spre comentariu

1. Cablajul este conceput atat pentru semireglabili cu montare orizontala, cat si verticala.

2. DA

3. DA, daca R9 are o valoare care face ca la bornele bobinei releului sa ai 12V

4. DA, sunt inseriate cele doua infasurari de 15V. Cand legi firele, ai grija sa masori tensiunea alternativa intre capete, respectiv, intre Grey si Red, nu-mi place, intre Gri si Rosu si sa ai 30V. Daca tensiunea tinde catre 0V, inversezi una dintre infasurari, rosu cu galben, sau gri cu albastru.

Link spre comentariu

Salutare. Pot folosi pt. schema Velleman k7200, tranzistori TIP35C in loc de TIP3055? Daca ma poate ajuta cineva. TIP35C este superior ca amperaj si tensiune dar nu stiu in ce masura conteaza ceilalti parametri in montaj, fata de TIP3055.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări