Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune C.I. 723 ( 0-30V / 0-3A )

briobit

Postări Recomandate

Depinde doar de curentul maxim pe care il da sursa , deci care implica un curent mai mare in baza . Daca maximul se pastreaza tot la 10A , nu e cazul . Cauta doar un tranzistor cu un beta apropiat de ceilalti . Problema la tine tine de dezechilibru , ca fiecare tranzistor tine 2A .

La sursa pe care am facut-o mai vreau sa  mai  fac reglajul continuu al limitarii 0-5A cu un potentiometru. Sa vad ce solutie simpla o sa adopt .

Editat de electronman59
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

deocamdata am realizat si eu cablajul cu tot cu componente

mai ramane sa caut potentiometrele ( prin casa ) si sa fac testul.....

pe PCB am adaugat puntea si filtrajul

post-201871-0-84406800-1480771233_thumb.jpg

post-201871-0-12672900-1480771242_thumb.jpg

Link spre comentariu

am facut testul.....

din prima led-ul rosu s-a aprins

dupa masuratori , aveam 36v pe zener de 33v

1k se incalzea si 723 la fel

la partea negativa nu aveam nimic , deci am dezlipit diodele de pe ramura si le-am masurat

surpriza , aveam ceva diode marcate cu albastru la capat si erau opusul celor cu 1n4007, asa ceva inca nu am intalnit

dupa ce le-am schimbat , merge bine , plaja este 0,7 - 25,6V....din traf 2x11,5 vca / 2A

in sarcina inca nu e testat , final pus TIP35 1 buc

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

atasez celor interesati cablajul in pdf si lay.....

ce mai retin , intra in protectie din prima

dupa anulare scurt , functiona

era descris problema in posturi anterioare dar nu mai stiu daca l-am rezolvat

intre timp lucrez la alta sursa si a ramas abandonat

problema la mine ca , incep sa lucrez la mai multe proiecte si finalizez mai putine..... :limb:

PCB pdf.pdf

Sursa 30 V - 3 A.rar

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
On 3/7/2012 at 9:29 PM, briobit said:

Prezint mai jos o sursa realizata cu CI 723 la care cu exceptia transformatorului cam anemic nu am ce sa ii reprosez pana acum. Intentionez sa o folosesc la alimentarea diverselor montaje ce urmeaza sa le realizez si pana acum nu am avut nevoie de asa multi amperi. Pe scurt ca functionare avem o plaja de tensiune de la 0.7 volti la 30 volti, protectie la scurtcircuit si supracurent (semnalizata de led, cu rearmare manuala, in sensul ca pana nu este apasat buton de pe panoul frontal nu este livrata tensiune la borne)

Mai jos va prezint asa :

- schema originala ( este din revista Tehnium dar nu stiu ce numar,an ca asa am primit si eu doar bucata aia de hartie)

- schema edita in Eagle

- cablaj cu piese

- cablaj simplu

- sursa gata ( montaje si cutie)

Tehnium nr. 5/1990

http://i44.tinypic.com/ff1q9g.jpg ( e aici ca are 18 mega)

Salut briobit, poti te rog sa mai postezi inca o data fisierele sch si brd. Sunt interesat sa fac sursa asta din Tehnium cu 723. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări