Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune C.I. 723 ( 0-30V / 0-3A )

Postări Recomandate

intre pinii 7 si 11 de la ci 723 ce tensiune aveti? ( stiu ca pare ca fac pe desteptul da nu fac , tranzistoarele si diodele cel putin sunt masurate? eu ma gafasem la un zener pusesem 1n4148 ca aratau la fel ) pe pinii 5 si 6 fata de masa ce tensiuni aveti?

Link spre comentariu

Intre pinii 7 si 11 am 24,3v. Pe pinul 5 fata de masa am tensiune negativa de -6,3v, iar pe pinul 6 am -0,07v cu tensiunea reglata la maxim. Cu tensiunea reglata spre minim este de 8,5v pe pin5 si 7,5v pe pin6, ambele pozitive.Piesele desi noi, le-am masurat si sunt ok.

Link spre comentariu

ce cablaje ati folosit ? cele postate sau facute de Dvs? asa am si eu alimentat, cam 26 de volti ~ am in secundarul trafului.... o sa incerc sa desfac sursa si sa facem masuratori paralele ca alta idee in acest moment chiar nu am.... e o greseala undeva ....

Link spre comentariu

Marius84, sincer, mai bine pune un transformator și gata!!!

cu sursa în comutație o să cam ai parte de șuchețenii...

dar dacă ții musai să faci o sursă reglabilă care să aibă la bază o sursă în comutație, cel mai bine ar fi să tragi cu ochiul aici!!! :da

Link spre comentariu

Multam de indicatii, dar nu imi pot explica urmatorul lucru: Am ales ca tensiunea negativa sa o obtin deocamdata cu un traf de retea suplimentar. Astfel, daca in montaj nu intra tensiunea de 26v asigurata de sursa in comutatie, am tensiunea negativa de 8v2. In momentul in care am conectat sursa in comutatie, dispare. Ce sa fie?

Link spre comentariu

colegul am prmis ca desfac sursa mea da vad ca nu mai apuc..... poti sa faci macar o proba cu un transformator clasic chit ca nu e de amperajul care trebuie .... eu am respectat piesele din schema si a mers din prima.... sunt curios daca si cu traf face tot asa ....

Link spre comentariu

Pai foloseste traful pt tensiune negativa separat,doar pt tensiune negativa! Sursa in comutatie,cel mai probabil scoate doar tensiunea pozitiva,deci,fara sa mai bobinezi o infasurare,n-ai cum sa obtii tensiunea negativa de la ea!

Link spre comentariu

Pai exact asa am facut cu trafo retea pentru tensiunea negativa. Urmeaza sa gasesc maine doua trafuri de 12 v sa le inseriez si sa vad daca la fel face si cu trafo normal, ca mi-a cam scos peri albi. Bine, nici nu am prea stat de ea.....

Link spre comentariu

Pai foloseste traful pt tensiune negativa separat,doar pt tensiune negativa! Sursa in comutatie,cel mai probabil scoate doar tensiunea pozitiva,deci,fara sa mai bobinezi o infasurare,n-ai cum sa obtii tensiunea negativa de la ea!

problema e că aşa pot apare reacţii ciudate ale sursei în comutaţie...gândeşte-te puţin: el ia tensiunea pozitivă din sursa în comutaţie, şi tensiunea negativă dintr-o sursă clasică cu transformator!cele două TREBUIE să aibă masă comună, şi de aici apar destule poveşti... şi deja se confruntă cu una!de-asta am recomandat traf clasic, la urma urmei, schema asta cu transformator de reţea a fost gândită, nu cu sursă în comutaţie!!!...
Link spre comentariu

Ms fain. Am inseriat doua trafo de 12v si 14 v. Dupa redresare si filtrare am cam 35v.Partea proasta este ca in functionarea sursei nu s-a schimbat nimic, acu regleaza de la 18v pana la 31v. Deci problema este ca nu merge spre zero.Am schimbat si LM723 si nicio schimbare... Tensiunea negativa scade pana la 4v la 18v reglati.Am testat daca face protectie la scurt si face.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări