Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune C.I. 723 ( 0-30V / 0-3A )

Postări Recomandate

Vizitator Silenz

Tin alimentat becul incontinuu, rotesc de potentiometru cand la minim, cand la maxim, dar protectia nu vrea sa intre si nici nu se regleaza curentul.Scuze ca va stresez cu asta, dar chiar nu stiu ce are. :cry:

Link spre comentariu
Vizitator Silenz

Am inlocuit butonul, am verificat cablajul, iar acum imi sta permanent aprins LED-ul rosu ..Am masurat tensiunea intre borna A a rezistorului de 1ohm/15W si cursorul potentiometrului de 1kohm si am o tensiune de 0.07V cand cursorul este la minim si 3.8V cand cursorul este la maxim. In revista scrie ca atunci cand depaseste 0.7V intra protectia, dar la mine intra si cand am 0.07V. Nu mai stiu ce sa fac. Sa fie tiristorul de vina?

Link spre comentariu
Vizitator Silenz

Mai jos am atasat poza cu cablajul. Daca inchid protectia am tensiune la iesire, ma gandesc ca daca era scurt nu mai aveam.

Am pus si o lampa foarte puternica sa bata dinspre partea cu piesele ca sa iasa cablajul in evidenta mai bine si nu sunt atingeri pe nicaieri.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Silenz

Da, daca butonul de reset deschide circuitul, adica este in pozitia "OFF", functioneaza, daca este in pozitia "ON", intra protectia.Pana la urma cred ca fac alt cablaj si gata ..

Link spre comentariu

ma bucur pentru reusita colegului ,la sursa initiala dupa ce am avut un esec total la prima contructie a schemei din sursa propusa in topic si multe modificari de la original pentru a fi functionala am renuntat,dar eu am facut alta sursa cu 723 cu protectie la scurt circuit cu tranzistori de putere inclusiv upgrade pentru marirea curentului folosit,e de la un chit montaj pentru impatimitii de elctronica,si sursa merge in maxim 50 de volti iar dupa cate inteleg eu limba italiana sau spaniola e vb de maxim parca 6 amperi,sper sa nu fie cu suparare pentru initiatorul topicului

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări