albasete Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Salutare. Dupa atata amar de vreme, am reusit sa introduc sursa intr-o carcasa. Va rog sa nu radeti de "sorcova" mea. Stiu ca se putea mai bine, dar nu am avut resursele necesare. (Mai am o sursa de "incarcasat" si inca una de realizat, iar timp...lipsa.) Poze: http://i39.tinypic.com/t5h91l.jpg http://i39.tinypic.com/2w2h7kn.jpg http://i39.tinypic.com/2d190uc.jpg http://i43.tinypic.com/b4agrn.jpg http://i39.tinypic.com/bhdjj6.jpg Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2013 arata bine colegu` si daca mai si functioneaza e perfect ... deci pana la urma schema e functionala Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Multumesc. Schema este functionala, dar nu "poate "pana la 3 A, (pana la cca. 2 A) deoarece a fost singurul traf. disponibil care a intrat in carcasa.Microampermetrul este "transformat" in voltmetru. Realizasem unul digital, dar acesta analogic parca i-i da un aer de vintage. Oricum sunt super incantat de aceasta sursa. Link spre comentariu
Magnus Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 salut in loc la tiristorul T1N4 ce echivalent se recomanda??? Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Orice thiristor peste 1 A. (T1N4 = 1 A la 400 V.) Link spre comentariu
Magnus Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Acesta e montajul dupa schema de la prima pagina si pcb realizat de briobit si 65% piese de iprs baneasa Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 fi amabil si posteaza cablajul ca sa ne bucuram toti de el Am sa postez si cablajul cu siguranta. Sa-i mai "trag" o verificare deocamdata. Acesta e montajul dupa schema de la prima pagina si pcb realizat de briobit si 65% piese de iprs baneasa NU prea este PCB-ul realizat de @briobit, dar nu asta conteaza. Ce conteaza cel mai mult, este faptul ca sursa functioneaza OK. Felicitari pentru realizare. Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Arata foarte bine. Felicitari. Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 varianta de cablaj este a colegului GeoMar eu am rezistentele de putere prinse de radiator Link spre comentariu
Magnus Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 doar ce am relazat si modificarea si transformatorului ca il aveam la 45-50V pe un secundar dar slab in curent ,lam rebobinat personal un 32 de v in gol la 4 urmeaza sai fac proba si poate un filmulet revin cu postari... Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 25, 2013 Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 Felicitari ! Asteptam rezultatele testelor . Link spre comentariu
Magnus Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 salut montajul functioneaza partial tensiunea maxima dibitat e de 10,7V dar variabila o intrebare la cablaj nu cumva trebuie alimentat invers tot montajul,urmarind cablajul ceva imi pare putred si anume intrarea are polaritate IN dar urmarind cablajul vad ca condesatorul de netezire de 1000/63 imi pare pus invers sau o fi corect si trebuie alimentat invers Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 ...urmarind cablajul vad ca condesatorul de netezire de 1000/63 imi pare pus invers sau o fi corect si trebuie alimentat inversStudiind din nou schema, pot spune ca este montat corect condensatorul, conform schemei. Link spre comentariu
Vizitator Silenz Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Salut, Vreau mai intai sa va multumesc pentru schema si lui GeoMar pentru cablaj.Acum am cateva nelamuriri: -pe schema principala (de pe prima pagina) un capat al rezistentei 3k9 / 2w este legat la katod-ul led-ului verde, iar celalat la masa. Pe cablaj un capat al rezistentei este legat la anod, iar celalalt la +; cred ca trebuie inversata pozitia LED-ului verde cu cea a rezistentei de 3k9 / 2w. -rezistenta de 300* ohm este legata in paralel cu bornele potentiometrului pe cablaj, iar pe schema este in serie cu un capat al potentiometrului de 1kohm. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Am verificat si aveai dreptate, rezistenta de 300ohmi era in paralel cu potentiometrul, NU in serie cum este in schema.Am remediat problema.Referitor la cele 2 LED-uri nu este problema, eu am inversat LED-urile cu rezistentele, erau mai usor de asezat pe cablaj.Deci merge asa cum sunt acum.Asa arata acum cablajul. Daca se mai poate verifica de erori, este ok.PDF-ul scara 1:1Sursa Briobit Rev-1.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum