daniel_ac Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Type Designator: SDT9204 Material of transistor: Si Polarity: NPN Maximum collector power dissipation (Pc), W: 117 Maximum collector-base voltage |Ucb|, V: 140 Maximum collector-emitter voltage |Uce|, V: 120 Maximum emitter-base voltage |Ueb|, V: 7 Maximum collector current |Ic max|, A: 15 Maximum junction temperature (Tj), °C: 200 Transition frequency (ft), MHz: 0.8 Forward current transfer ratio (hFE), min: 20 Package of SDT9204 transistor: TO3 Link spre comentariu
Magnus Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 e un echivalent mai bun sdt9204 decat batranul 2n3055Type Designator: 2N3055Material of transistor: SiPolarity: NPNMaximum collector power dissipation (Pc), W: 117Maximum collector-base voltage |Ucb|, V: 100Maximum collector-emitter voltage |Uce|, V: 70Maximum emitter-base voltage |Ueb|, V: 7Maximum collector current |Ic max|, A: 15Maximum junction temperature (Tj), °C: 200Transition frequency (ft), MHz: 0.2Collector capacitance (Cc), pF:Forward current transfer ratio (hFE), min: 20Noise Figure, dB: -Package of 2N3055 transistor: TO3 Link spre comentariu
albasete Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Pe vremuri echipau amplificatoarele A 350 si nu numai. Folosestei cu succes ! Link spre comentariu
albasete Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Am efectuat urmatoarele masuratori:U intre pin 5 si 7: 4,6 VU intre pin 5 si masa: 4,6 VU intre pin 6 si masa: 7,1 VU intre pin 7 si 11: 30,1 VU dioda Zenner 8V2: 8,3 V constantU masurata la condensator 100 uF si masa:30,9 VU masurata la condensator 1000 uF si masa: 30,9 VValorile au fost masurate pe 2 C.I - uri, unul vechi si altul cumparat azi. Am inlocuit condensatorii electrolitici, am verificat potentiometrul de 10 K, pozitia tuturor semiconductorilor, am probat cu multimetrul si...tensiune constanta la iesire. Protectia la scurt functioneaza, dar tensiunea nu se regleaza. Cred ca trebuie descantata sursa mea, ca prea functioneaza aleatoriu... la doi da, la unul ba.... Link spre comentariu
briobit Postat Mai 23, 2013 Autor Partajează Postat Mai 23, 2013 vad ca alea 3 care sunt specificate si pe schema sunt bune , mai masoara intre pinul 4 si masa la minimul si maximul potentiometrului de 10k .... teoretic trebuie sa obtii o tensiune intre 0 si 0.7 volti, verifica asta si spune ce ai acoloLE: din cablajele mele care il ai realizat fizic? Link spre comentariu
albasete Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Fizic am facut cablajul cu partea de comanda U si I. (L-am facut prin metoda transferului de toner.) Redresarea/filtrarea este cu 2x4700 uF / 50 Vcc, (am avut un PCB de la alt proiect), iar partea de putere direct pe tranzistori/radiator. Am verificat si continuitatea celor 4 fire care vin de la tranzistori la partea de comanda si totul este O.K. De asemenea, am verificat si continuitatea firelor de la potentiometrul de 10 K la montaj. Rezistentele nu sunt "afumate". Singurele componente neverificate: condensator 1 nF si 100nF. Culmea, sa fie condensatorul de 1nF dus, desi este de 1nF/1kV. Am sa inlocuiesc si acesti condensatori si daca tot nu functioneaza... Link spre comentariu
briobit Postat Mai 23, 2013 Autor Partajează Postat Mai 23, 2013 masoara si ce am specificat un rand mai sus si daca ai un al cond incearca si asa Link spre comentariu
albasete Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Maine dupa servici masor si la pin 4... Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Ce diode Zener ati folosit? Mie in continuare mi se incinge dioda de 33v cu 723 scos din soclu. Am schimbat si dioda si rezistenta de 560 ohmi. Dioda folosita este BZX85C33. Idei? Tensiunea la catodul diodei creste peste 33v.Incerca sa gasesc un batran PL33Z Link spre comentariu
briobit Postat Mai 25, 2013 Autor Partajează Postat Mai 25, 2013 PL33Z am pus si eu din ala facut de IPRS sau cine le facea atunci Link spre comentariu
Magnus Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 punem te rog schema in eagle ,ca nu am gasit componentele toate ca in schema de pe tehnium Link spre comentariu
albasete Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Functioneaza sursaaaaaaa !!! Desi am verificat cu lupa, m-a pacalit putinul fludor care era pe cablaj in locul unde vine borna + de iesire a sursei. Practic nu avea continuitate si cand am pus multimetrul...pauza. Dupa refacerea contactului am pus voltmetrul si am Umin.= 0,07 Vcc si Umax.= 27,5 Vcc.transformatorul meu debitand 26,5 Vca. Sunt super multumit de ea. Acum, o nelamurire: intra c-am repede protectia. Am probat cu un bec auto de 24 V sub 1 A si nu am avut probleme, indiferent cum reglam U si I nu actiona protectia. Cand am probat cu un bec auto de 12V si 21 W (cca. 1,75 A) nici nu se aprindea becul si intra protectia. Cand reglam potentiometrul de I spre maxim, trebuia sa tin apasat putin mai mult butonul de resetare si becul se aprindea, dar daca maream tensiunea actiona protectia. Posibil ca transformatorul meu sa nu debiteze mai mult de 1,5 A si acesta sa fie motivul pentru care protectia actioneaza asa rapid ? (Traf.ul este de la un amplituner Aiwa de 2x25W). Mai am un traf. de 27 Vca / 7 A, cand o sa mai am timp probez si cu acela. Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Felicitari! Ramane sa vad de ce nu merge la mine. Link spre comentariu
briobit Postat Mai 29, 2013 Autor Partajează Postat Mai 29, 2013 revin cu schema in Eagle pentru colegul Magnus si pt colegul albasete pe schema originala este explicat ce rezitor trebuie modificat ca sa stabilim alte praguri pentru protectie, parca este notat cu * si pentru 3 amperi trebuia undeva la 300 ohmi pentru colegul razvanemil ce tensiune aveti in secundarul transformatorului ? Link spre comentariu
Magnus Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 cateva poze cu sursa http://www.eleccircuit.com/variable-reg ... 1402n3055/ si sursa de tehnium sugerata e inderulare voi atasa poze si cu ea in etape Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum