Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare etaj final

Postări Recomandate

• Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Se pare ca schema are greseli intentionate! Dupa cum spune si zal, R6 si R15 fac acelasi lucru, numai ca la R15 se specifica ca trebuie aleasa de 1W.Recomand sa pui C3 si C4 de 100pF. Dupa ce vei repara modulul pot sa incepi sa scazi acesti conzi pana la o limita de stabilitate.

Link spre comentariu

tensiunea de alimentare 2x78v neredresat direct de la traf

Daca e chiar asa cum zici tu, nu e bine deloc. Asta inseamna ca dupa redresare si filtrare ai aproape 110 volti cc. Vezi ca la psc pe sait se recomanda un maxim de +- 70 volti cc (adica dupa redresare si filtrare).
Link spre comentariu

R16 nu intra in discutie, insa R6 si R15 trebuiesc puse de minim 1W, preferabil 2 sau 3W pentru ca sa nu se mai incalzeasca, asta este unul din lucrurile pe care nu pari a le asimila, toleranta rezistentelor cat privesc puterile disipate.Si intr-adevar alimentarile sunt nepermis de mari, este normal ca sa ti se incalzeasca anumite componente deoarece nu sunt dimensionate pentru acele tensiuni, lasa modulele in pace si nu le mai chinui pana nu ai o alimentare de maxim +/-70Vcc.

Link spre comentariu

nust dc nu sa postat acest anunt ''pe modul exista 12 finali 6 irpf240 si 6 irf9240..deci daca am mai pus 2 perechi de finali e normal sa maresc si alimentarea sau ii pun degeaba ca sa-mi stea finali mai reci.la aceeasii alimentare 70v....eu i-am pus cu un motiv sa nu mai modific trafu si mai creste si putereadupa redresare am 2x105vsi idy 666 schema nu am putut o pune si i-am dato la ''maxente'' a publicato el mai sus uitate si o vei gasi

Link spre comentariu

@sinescu marius nu exista nu am putut, ci nu am vrut, sau nu am stiut mai degraba, nimic mai simplu sa atasezi un pdf pe forum, doar ca tu pari a nu face nici macar diferenta intre un fisier tip Pdf si unul tip Imagine ( Jpeg, Png, Gif, etc ) care sunt 2 lucruri categoric diferite.

Pe de alta parte cred ca afirmatia mea cat priveste paralelismul tau cu electronica audio nu este prea departe de adevar, pai daca tu crezi ca doar marind numarul de finali poti mari si tensiunea de lucru atunci este greu...tensiunea de lucru se poate modifica la valori ceva mai mari doar recalculand fiecare stagiu din arhitectura amplificatorului, treaba destul de complicata pentru un incepator ca tine, fa asa cum am zis, obtine o alimentare de maxim +/-70Vcc daca vrei ca amplificatorul sa mearga normal, altfel trebuiesc multe modificari de care evident nu esti in stare.

PS: Si mai inceteaza odata cu postarile multiple ca este interzis, te vei trezi cu avertisment si habar nu vei avea de ce ca nu ai citit regulamentul. Ai buton de Modifica, foloseste-l ca nu te dor degetele.

Link spre comentariu

Trebuie sa recunosc ca esti "tare". FET800 are 8 perechi de finali si pe psc se recomanda sa se alimenteze cu maxim +-92 volti, iar tu la 6 perechi de finali ai alimentat cu +-105 volti. Nu ti se pare totusi cam mult cu cat ai alimentat tu? :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări