Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare etaj final

Postări Recomandate

Este clar o eroare de masurare!!Descarcati de pe net un programel de generator de functii si aplicati semanal sinusoidal(400Hz e ok) la amplif pana cand sinusoida se deformeaza, deformare acesteia insemnand ca s-a ajuns la nivelul de clip si masurati acea tensiune. De preferat ar fi o rezistenta de sarcina 8 ohm la minim 500W insa pentru acest test relativ este buna ca sarcina si un resho.Daca nu aveti osciloscop pentru a vedea forma de unda, masurati tensiunea pe bazele tranz din diferential. Cand aceasta tensiune v-a fi diferita de 0 atunci sunteti in clip cu amplif.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

si inca ceva intre ce pini masor sa vad cand este amplifu in clip (G...D..SAU S )

masurati tensiunea pe bazele tranz din diferential...

Asadar @sinescu marius ce anume nu se intelege din ce a zis indy? :nas:

PS: Orice soft care genereaza semnal de forma, frecventa si amplitudine la alegere este ok pentru ce ai nevoie insa este de asemenea necesar osciloscopul pentru a putea vizualiza deformarea undei.

Cat despre acele masuratori, ele sunt facute gresit, si aparatul poate fi usor pacalit, de aceea un osciloscop este necesar, deoarece asa cum indy a zis, n-ai cum sa obtii o asemenea cursa la tensiunile alea, fizic este imposibil.

Link spre comentariu

Etajul diferential este sectorul de intrare in amplificator, format de obicei din 2 bipolari fie NPN sie PNP, unele au generator altele nu, unele au si oglinda de curent altele nu, depinde de preferintele proiectantului, ceea ce indy a spus suficient de clar este ca se masoara tensiunea intre bazelke tranzistoarelor din diferential, nu pricep ce e atat de greu de pricepuyt ca ti-a si desenat, e chiar asa dificil? :nas:

Link spre comentariu

Tot ce e in poza de mai sus este schema arhi-cunoscutului av400. Intr-un amplificator(ma refer la produs, nu doar la modul) sunt traf(uri), bloc de redresare si filtrare, etaje finale si alte ansamble.

Daca luam aceste etaje finale si le studiem mai de aproape, acestea se impart in alte etaje: etaj diferential, etaj VAS, si etaj final.

Ai multe necunoscute, nu te supara pe mine dar trebuie sa citesti si sa experimentezi mai mult, ai lipsuri mari.

Bafta!!

Link spre comentariu

Ok dar stii ce face fiecare etaj in parte? spre exemplu schema postata de indy, are diferentialul de pe intrare, VAS-ul care tot un diferential este si etajul de putere, asadar stii ce face fiecare in parte?Intre bazele tranzistorilor din diferential masori tensiunea continua.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

lam reglat in timpul liber le-am montat inapoi in cutie si de paste au cantat la maxim.nemaistand langa ea vine un dobitoc si unbla la potentiometre mi-a dat preamplificatorul in blana si cand am dat tare volumul sa vazut diferenta erea mare dar pana sa-mi dau seama sau ars 2 rezistente de la fiecare modul... le-am inlocuit dar tot se incalzesc pana se ard si akum nu le mai pot face imi intra curent continuu in finali cand leg sarcina ramane inpinsa in fata pana o arde de la ce sa fie ? finali nu au nimik am masurat etajul final si mje-urile zenarele sunt in regula dar degeaba problema nu dispare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări