Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare etaj final

Postări Recomandate

• Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

am dat iara de necaz azi am mai adaugat finali am pus 6 perechi de finali la un av 400 alimentat de proba la 55v a mers tot bine pana cand am miscat de el si nu am vazut ca avea o saiba printre piese mia facut scurt intre minus si out imediat sa ars siguranta de pe minus am pus alta m-am gandit ca no fi patit nimik dar nu merge a arso si pe aia de la ce sa fie ?

de la finali ma gandesc ca no fi ca imi bazaia

asa arata modulul http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... cts_id=344

Link spre comentariu

scurtul era intre minus si out adica saiba era intre minus si rezistoarele alea 2 care vin direct la out da nu de unde e legat mosfetu din partea ailalta si cand a facut scurt a trecut curent si prin rezistoarele alea 2 la tranzistor da nu a avut nimik iam verificat pe toti pe placa si nici unu nu era ars apoi m-am uitat direct pe out si am masurat dioda zener de 7.5v era strapunsa deaia mi se ardea siguranta am inlocuito dupa care l-am alimentat la tensiune mai mica cu o rezistenta de 0,50ohmi 1w in serie cu una din alimentari ca nu cumva sa mai fie ceva ars si sa se ajunga la un dezastru mai mare.. a mers din prima dupa lam alimentat la 70 si nu a avut nimikam si eu o intrebare..... bc546b.. preamplificatoarele de la av400 suporta 80v eu am 6 perechi de finali si vreau sa il alimentez cu 80v-85v ca nu am pus finali degeaba si la tensiunea asta mie frica sa nu se strapunga tranzistori spunetimi si mie niste complementari ai lui bc 546b care sa aiba aceeasi putere da sa suporte tensiune mai mare 90-100v ca in rest componentele suporta mj340-350suporta 300v si conzi sunt de 100v totul e ok numai cu preamplificatori astia sunt in dubii ??

Link spre comentariu

:rade: Norocul incepatorului! Este bine ca ai scapat numai cu atit. Asta trebuie sa-ti fie invatatura de minte ca atunci cind lucrezi sa fii foarte atent la ceea ce faci.

spunetimi si mie niste complementari ai lui bc 546b

BC546 este un tranzistor NPN iar complementarul sau este BC556, tranzistor PNP... banuiesc ca nu cunosti ce este un tranzistor complementar...

Daca vrei sa montezi in locul lui BC546 un alt tranzistor cu Uce mai mare, unul dintre ei ar fi 2N5551 - atentie la dispunerea terminalelor.

Link spre comentariu

deci am inteles eu bine rezista pana la 95v :rade: si mie care imi erea frica sal alimentez si cu 80vmodulul cu av400 e postat mai sus leam cumparat da de cate ori am avut probleme cu ele pot spune cas facute de mine :ras: o sa cumpar alti conzi de filtraj ca aia suporta 80v si nu ma dau la ei ca sar putea sa sboare capacu la stafie cand o bubui vre unu cu ulei din el face praf tot in nauntru amplifuluisi mai am o nelamurire akum e alimentat la 77v cu 6 perechi de finali si impendanta de 8 omhcum calculez puterea amplifului sa vad cam cat scoate ca stiu ca e o formula da chiar nu-mi dau seama cum se calculeaza Cu formula P=U2/R, adica tensiunea de pe sarcina la patrat impartit la rezistenta de sarcina (difuzorul) iti da puterea amplificatoruluiin cazu meu sa zicem ca scoare pe iesire 60v alternativ or 4 =240:la 8 ohmi =30 asta e puterea amplificatorului :ras: :rade: va rog explicatimi exact cum se calculeaza cu ex meu

Link spre comentariu

@sinescu marius o anumita cifra la patrat nu inseamna acea cifra inmultita cu 4, ci cand zici ca este spre exemplu 60 la patrat spui ca este 60 la puterea a 2-a, adica 60*60, si deci asta inseamna 3600/R unde R este sarcina, impedanta difuzorului, si asa cum Indyy a specificat in cazul tau P=U^2/R=(60*60)/8=3600/8=450.

Link spre comentariu

@sinescu marius la o alimentare de +/-70Vcc cu etaj final MOS nu vei avea niciodata 70V pe iesire, tranzistorii MOS au nevoie de aproximativ 4V ( poate mai mult uneori ) pentru a conduce, asadar cursa pe fiecare ramura nu poate fi decat sa zicem 66V daca nesocotim caderile de tensiune, asta insa este tensiunea alternativa Vpp adica varful sinusoidei, in formula de calcul relativ al puterii functie de tensiunile de alimentare se ia in considerare valoarea efectiva a acestei tensiuni care este mai mica si anume cu aproximativ x1,41 decat cea de varf, adica 66/1,41=46, insa nici aceasta nu este exacta, sunt mai multi factori ce se iau in calcul aici.

Link spre comentariu

in primu rand nu ai inteles am 2*77v da asa am scris eu.... am 77 intre masa si minus si 77 intre masa si plus.. si pe iesire atat scoate am masurat cu aparatul de masura da mentionez ca la intrare aveam preamplificator deoarece iau semnal de la un dvd si fara preamplificator suplimentar mai mult de 25v nu scoate pe out deoarece dvd scoate putin semnal pe out

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări