yonutzu Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Salutare tuturor! Am facut astazi acest vumetru cu atmega8 si lcd http://diy.elektroda.eu/analizator-widma-akustycznego/ Marea problema este ca imi afiseaza doar pe prima jumatate a display-ului....am verificat si rasverificat cablajul, totul este ok, am verificat si piesele , am incercat si cu 3 LM324, si cu 2 atmega 8 diferite , dar aceeasi poveste. Imi afiseaza doar pe prima parte a display-ului ...Are cineva idee ce ar putea fi? Ca nu stiu ce sa-i mai fac.... Softu l-am scris cu xtremeburner si usb asp...am scris si fusebitii corect.. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Uite aici viewtopic.php?p=768011#p768011 un exemplar functional al acestui Vu-Metru, il stii cu siguranta, doar ai postat in acel topic anul trecut prin luna mai.Posibil ceva greseli in soft sau la fusebiti, am vazut acolo ca solicitai modificarea softului pentru alte tipuri/frecvente de Quartz-uri. In functie de timpul liber, de curiozitate, am sa testez si eu acest Vu-Metru, am toate cele necesare pentru el. Link spre comentariu
yonutzu Postat Martie 7, 2012 Autor Partajează Postat Martie 7, 2012 Am citit comentariile de pe siteul cu proiectul si este un comentariu unde scrie in felul urmator:"Hello, can read cyrilica but can’t write with it :)To those ho have this problem: only 8 first poles are displaying… ADC is too much overclocked and with some Mega8 it just stop working.Here is the solution.In source file *bas find these lines:Sample_h:Config Adc = Single , Prescaler = 2 , Reference = AvccAnd change the „prescaler” to 4 or auto and recompile program, or you can experiment with this value."Aceeasi problema pare a fi si la mine, imi merg doar primele 8 coloane..... Am incercat sa recompilez softul cu modificarea pe auto la "prescaller" din Bascom, dar imi da 2 erori:Error : 369 Line : 246 Duplicate label name used by const or variable [sAMPLE_L] ...Error : 369 Line : 271 Duplicate label name used by const or variable [sAMPLE_H] ...Poate are cineva alta versiune de bascom si ma poate ajuta cu rezolvarea asestei probleme.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
yonutzu Postat Martie 8, 2012 Autor Partajează Postat Martie 8, 2012 S-a rezolvat, am gasit o versiune mai veche de bascom cu care am reusit sa recompilez softul si acum merge perfect. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum