Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta pentru 2 difuzoare ovale auto

Vizitator SpeedFan

Postări Recomandate

Vizitator SpeedFan

Salut . Am si eu 2 difuzoare auto Sony pe care le-am primit cadou de la cineva acum 1 an . M-am gandit sa le fac o incinta, sigur s-ar auzi mai bine .

Ma ajutati cu niste sfaturi ? Ce fel de incinta(bass reflex sau sealed)

Uitati cateva poze cu ele sa vedeti despre ce este vorba. Marimea lor este de 6x12 inch si au 100w RMS .

http://i41.tinypic.com/343rdwh.jpg

http://i41.tinypic.com/t8ubtg.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LUCI

1

• Bogdi16

1

• baga

1

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Acelea sunt difuzoare pentru auto, de pus pe polita de sub luneta, si sunt proiectate sa foloseasca volumul portbagajului pentru incinta. Cel mai bine functioneaza cu o polita rigida, cat mai mare, sa acopere tot portbagajul , adica sa faci un aranjament "open baffle" .Nu se recomanda sa le faci incinta, trebuie sa le faci cutii mari ca sa scoata ceva bass, o sa iti ocupe mult volum din portbagaj

Link spre comentariu

1L=1000centimetri cubiAdica, un cub de 10x10x10cm.Sa presupunem ca ai fata cutiei de 30x30cm. Asta inseamna 900 cmp. Imparti 40000cc/900cmp si obtii o adancime de 44.4(4444444444444...)cm. Evident, vorbim de cote interioare, 30x30x44.Este un exemplu... tu poti alege alte cote. Trebuie scazut volumul traverselor de ranforsare, etc... oooooffffffffffffff...Problema e ca nu poti face un sicriu in portbagaj, trebuie sa proiectezi o incinta care sa ocupe spatiul cat mai eficient, sa se potriveasca cu toate cele, sa respecte criterii specifice de proiectare ale incintelor acustice, si asa mai departe, ca sa zic asa... nu e deloc simplu. Daca nu intelegi notiunea de volum, eu zic s-o lasi moarta, sau sa te apuci serios de studiat...

Link spre comentariu

Nu merita efortul,si nici sa pierzi spatiul inutil.Difuzoarele astea sunt proiectate sa merga asa.Sunt facute pentru sisteme aftermarket lo-end.Le poti lega direct la player,sau la o statie.Un 40-50W pe ele ajunge.Ma refer la 50 rms,nu la playere de n*50W care au de fapt max 20W per canal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări