Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scope sau osciloscop audio

techs

Postări Recomandate

Va salut !

A construit cineva un scope audio ? Nu stiu daca aceasta este denumirea corecta , un exemplu de utilizare ar fi la amplitunerele Marantz

Ma gandesc ca este mai de efect decat un ochi magic gen EM1 ;EM4 ; EM11....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

4

• zal

3

• techs

3

• THOMAS

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai si unde-i "pupila" din centru ochiului magic? Esti sigur ca e vorba de un ochi magic? Ia uita-te la avatarul meu....seamana cu ce e in linkul tau? Mie imi pare mai degraba ceva crt.

Link spre comentariu

Este tub CRT, am zis ca din punctul meu de vedere este mai de efect decat un ochi magic gen EM4 sau EM11...si astea fiind rare si scumpe.Am de mult timp un tub rusesc 3LO1I, are 11cm lungime si 3cm diametru, ar fi numai bun pentru ceva probe .

Link spre comentariu

Este tub CRT, am zis ca din punctul meu de vedere este mai de efect decat un ochi magic gen EM4 sau EM11...si astea fiind rare si scumpe.Am de mult timp un tub rusesc 3LO1I, are 11cm lungime si 3cm diametru, ar fi numai bun pentru ceva probe .

Studiati aceasta schema de aici : <6C33C-Amp mit der Osz.-Röhre B4S2 als Aussteuerungsanzeige>, cu google,unde veti gasi toate detaliile de constructie.

http://www.jogis-roehrenbude.de

si mai jos numai schema de principiu:

Posted Image

Constructia este cu tub de osciloscop de 4cm in diametru B4S2,deci dv. puteti realiza cu succes asa ceva,doar sa comparati datele de catalog a celor doua tuburi; cel din schema cu al dv.si apoi sa faceti micile modificari ce vor fi necesare.

Este de efect,intr-adevar cu toate ca reprezinta o cheltuiala in plus.

Link spre comentariu

Asa este, aveti dreptate...am citit in graba. :jytuiyu
Link spre comentariu

In ultima vreme, din lipsa de altceva, sau tocmai de aceea, tuburile folosite in "osciloscoape" sunt folosite la... diverse... aplicatii interesante... ceasuri, VU metre etc.

Link spre comentariu

Studiati aceasta schema de aici : <6C33C-Amp mit der Osz.-Röhre B4S2 als Aussteuerungsanzeige>, cu google,unde veti gasi toate detaliile de constructie.Constructia este cu tub de osciloscop de 4cm in diametru B4S2,deci dv. puteti realiza cu succes asa ceva,doar sa comparati datele de catalog a celor doua tuburi; cel din schema cu al dv.si apoi sa faceti micile modificari ce vor fi necesare. Este de efect,intr-adevar cu toate ca reprezinta o cheltuiala in plus.

Va multumesc pentru schema domnule Lazaroiu ! Am reusit sa gasesc si schema de la Marantz 18, nu stiu daca am voie sa o postez aici ,se gaseste pe net.Montajul nu este prea complicat , are doar 6 tranzistori si poate fi comandat de semnalul audio de la iesirea preamplificatorului.As vrea sa construiesc un amplificator de casti pe lampi (am o pereche de AKG de 600 Ohmi) si cand construiesc transformatorul as putea sa scot si tensiunile necesare pentru montajul in discutie , tubul il am deja deci costurile nu ar fi prea mari.
Link spre comentariu

Chiar lipsit de utilitate nu este,in special la MARANTZ 18 in care are mai multe functii; indicator de acord,VU-metru,observati ca are si o scala gradata..pana la urma este un miniosciloscop,nu???..

...intr-adevar daca-l folosim exact la modul de a "maneliza" un amplificator serios (albastrul acela de foarte prost gust!),chiar ca nu-si are nicio utilitate,mult mai util ar fi un ochi magic pentru amplificatoarele vintage cele de tip EM4,EM11...sau pentru cele mai moderne un EM800 ar fi excelent.

Schema de la MARANTZ 18,doar partea de miniscop indicator:

Posted Image

Link spre comentariu

Pentru un electronist audiofil e o scula nemaipomenita aceasta combina amplituner+miniosciloscop. Pentru neelectronisti e nefolositor miniosciloscopul. Pacat ca nu au scos si o combina pentru medicii audiofili, amplituner+tensiometru. Pentru bucatarii audiofili...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări