stefan_k Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 valorile de 9V si 2, 4, 6, 8, 10 mA trebuie sa fie foarte stabile, indiferent cat cere sau accepta "consumatorul", care este tesutul umanIgnorand aspectele medicale, trebuie sa stii ca I=U/R. I e curentul (amperii), U e tensiunea (voltii), R e rezistenta, in cazul de fata a corpului uman. E o formula matematica, cand creste una trebuie sa scada alta, etc.Se pare ca nu am inteles cerintele complet de prima data, asa ca reiau ce a zis srdjan, poate e mai clar:R (a corpului uman) e variabila, ca urmare U si I nu au cum sa fie ambele constante.Asa ca ori U e constant (9V) si I e variabil de la 0 pana la maxim 2mA (dupa care U incepe sa scada), ori I e constant (2mA) si U e variabil, etc. Link spre comentariu
Vizitator Liviu99 Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 valorile de 9V si 2, 4, 6, 8, 10 mA trebuie sa fie foarte stabile, indiferent cat cere sau accepta "consumatorul", care este tesutul umanIgnorand aspectele medicale, trebuie sa stii ca I=U/R. I e curentul (amperii), U e tensiunea (voltii), R e rezistenta, in cazul de fata a corpului uman. E o formula matematica, cand creste una trebuie sa scada alta, etc.Se pare ca nu am inteles cerintele complet de prima data, asa ca reiau ce a zis srdjan, poate e mai clar:R (a corpului uman) e variabila, ca urmare U si I nu au cum sa fie ambele constante.Asa ca ori U e constant (9V) si I e variabil de la 0 pana la maxim 2mA (dupa care U incepe sa scada), ori I e constant (2mA) si U e variabil, etc.Desi nu sint deloc la curent cu ultimele descoperiri in electronica, am vazut undeva o referire la un circuit "in bucla" care citea de cateva ori pe secunda valoarea amperajului si introducea sau scote nu stiu ce componenta (poate o rezistenta) in serie sau paralel functie de variabila care se schimba, pentru a mentine constante valorile cerute (9V si 2 mA). Se poate face asa ceva? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Ceva imi spune ca vei ramane la ce ti-am trimis.Poate iti foloseste: Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 ti-au spus oamenii destul de clar:daca la un generator de tensiune(masurabil in volti) pui o rezistenta variabila(a pielii omului) vei avea curent variabildaca la un generator de curent(masurabil in amperi) pui rezistenta variabila vei avea la capetele ei tensiune variabilalegea lui Ohm nu poate fi modificata prin ordonanta de urgenta ! Link spre comentariu
Marian Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 @Liviu99 iti raspund aici la intrebarea de pe privat, desi am sugerat o alta solutie, totusi la intrebarea ta despre care varianta este mai buna, logic ca raspunsul este varianta propusa de @smilex, este mai stabila, un curent mult mai eficient selectabil si destul de simplu de realizat. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Am sa incerc sa explic. Daca reglezi 2mA din potentiometru, iar rezistenta electrica a corpului va fi mai mica de 4500 ohmi, tensiunea va scadea, dar curentul se mentine 2mA. Daca e mai mare de 4500 ohmi, curentul va scadea, dar tensiunea nu depaseste 9,1 volti.Ma indoiesc insa ca poti atinge un curent de 2mA, adica rezistenta corpului e mai mica de 4500 ohmi Link spre comentariu
stefan_k Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Desi nu sint deloc la curent cu ultimele descoperiri in electronica, am vazut undeva o referire la un circuit "in bucla" care citea de cateva ori pe secunda valoarea amperajului si introducea sau scote nu stiu ce componenta (poate o rezistenta) in serie sau paralel functie de variabila care se schimba, pentru a mentine constante valorile cerute (9V si 2 mA). Se poate face asa ceva?Nu se poate. Uita-te la formula: I=U/R. Daca R e variabil, U si I nu au cum sa fie fixe. Trebuie modificata ori una, ori alta. Daca scade R, trebuie sa scada si U pt ca I sa ramana constant. Etc. Nu are treaba cu ce montaj folosesti, componente, etc, e o relatie strict matematica.Schema lui smilex e clar mai la indemana decat cea cu lm317. E drept ca eu am un fix in perioada asta, am ajuns sa recomand lm317 si pt dureri de cap. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 ^Probabil ti-a lasat o satisfactie folosindu-l. :daE un integrat bun, si mie imi place. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Desi nu sint deloc la curent cu ultimele descoperiri in electronica, am vazut undeva o referire la un circuit "in bucla" care citea de cateva ori pe secunda valoarea amperajului si introducea sau scote nu stiu ce componenta (poate o rezistenta) in serie sau paralel functie de variabila care se schimba, pentru a mentine constante valorile cerute (9V si 2 mA). Se poate face asa ceva?Nu se poate. Uita-te la formula: I=U/R. Daca R e variabil, U si I nu au cum sa fie fixe. Trebuie modificata ori una, ori alta. Daca scade R, trebuie sa scada si U pt ca I sa ramana constant. Etc. Nu are treaba cu ce montaj folosesti, componente, etc, e o relatie strict matematica.Schema lui smilex e clar mai la indemana decat cea cu lm317. E drept ca eu am un fix in perioada asta, am ajuns sa recomand lm317 si pt dureri de cap.L-am incercat pt o ....masea,dar nu prea e bun!! Tot doare Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Eee, nu l-ai lipit cum trebuie. Ia mai incearca odata! PS: ne sterge Dr.L. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Se poate pastra o rezistenta constanta daca se evita pielea...ideea asta a fost sugerata de o practica populara :in regiunea Tarnavelor ,porcii se verificau cu o sula scurta - intepat cu grija in coapsa nu guita pana vf sulei nu ajungea la carne (se pare ca in slanina nu simte) ; daca sula intra pana la maner si urechiatul nu zbiera era pregatit pt zeama de cutit ,daca zbiera mai avea zile... .Acu' nu stiu cine face acupunctura la animale ,oricum acul de acupunctura trebuie introdus pana se ajunge la rezistenta dorita. Sau pui la punct tratamentul direct pe oameni? Daca-i asa ,am sa incep sa te vanez ,Mengele era interesat de asta daca nu se nastea asa devreme. Link spre comentariu
Vizitator Liviu99 Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Ceva imi spune ca vei ramane la ce ti-am trimis.Poate iti foloseste:excelenta schema smilex, asa ceva pana si ultimul nepriceput ca mine intelege. multumesc mult posting.php?mode=quote&f=41&p=962599# Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum