Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot defond cand ating carcasa

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am cumparat de curand o carcasa de grundig sv1000 fara amplificator si transformator.

In ea am montat un aplificator cu STK cumparat mai demult (si care are stearsa seria.) si un transformator.

Problema este ca atunci cand ating masa se aude un pacanit mic in boxe.

Cum pot elimina aceasta problema?

De asemenea mai am si un mic brum, daca tin urechea aproape de difuzor.

http://insidehifi.blogspot.com/2011/08/ ... -1000.html

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Foloseste cabluri ecranate la intrare, precum si intre etajul preamplificator (daca ai asa ceva) si etajul amplificator final. Firele pt. potentiometre, la fel ecranate, masa comuna legata la carcasa, priza cu impamantare legata la masa comuna si ar trebui sa scapi de brum si alte chestii zgomotoase.Amplificatoarele HI-FI mai au un conector (sau surub) in spatele carcasei de care se leaga un cablu pt impamantare tocmai pt. eliminarea zgomotului de fond.

Link spre comentariu

Destul de slab, dar îl poţi îmbunătăţi dacă-i adaugi pe borne un cond de 0,22...0,47uF/250...275Vca sau 1kVcc.Probabil că nu ai ales nici bine locul de legare a carcasei la masa montajului, poate ai o buclă de masă, e un subiect mai sus cu aşa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări