mihaighe Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Calirea placilor e o solutie viabila 50%.P.S. Am tinut placuta pe aragaz pana a devenit rosiatica, nu s-a facut rosu aprins cum ar fi trebuit, probabil flacara e slaba.Incearca sa o incalzesti cu un arzator de ala cu rezerva de butan .Decalirea si apoi calirea (chiar si in regim de amator) va usura mult regimul de aschiere la strungul tau si e pacat sa nu o faci.Dupa calirea in ulei piesa va capata si o tenta bruna care o mai protejeaza .Spor la mesterit. Link spre comentariu
visinica Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 bunacalirea nu se face asa pe aragaz trebuie bagat in cuptor si pus la temperatura fixa sub limita de curgere a materialuluiscrie in carti pentru diferite tipuri de otelurieste tabeluri si gasiti tot acolo la ce temperatura se face calirea lor si cu ce succes Link spre comentariu
daredan Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Nu fiti rai...Calirea se face daca materialul se poate cali, daca nu are suficient carbon nu o sa scoti nici un otel superior din el oricat l-ai cali. Referitor la platbandele respective, 5mm este foarte putin mai ales fiind un fier atat de moale. Poti incerca 2 puse una peste alta. Incearca si cu niste suruburi de 8 in loc de 6 sau, pentru piciorul fix (cel sprijinit pe saiba) fa la strung un picior din fier. Faci si saibe distantiere in felul asta o sa-l poti folosi pentru prinderea pieselor de diferite grosimi. Ar mai fi o parere ca platoul este prea mic pentru piesa pe care doresti sa o prelucrezi. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 22, 2012 Autor Partajează Postat Martie 22, 2012 Piesa aia e pentru exemplificare.In realitate vine taiata pe jumatate. 39x39x40mm.Platbanda am vazut si eu ca e subtirica si caut material gros de 8 mm. De asemenea o voi face mai lata cu 2-4 mm fata de clemele actuale.Suruburi vreau sa fie toate de M6 pentru ca atat accepta platoul si ideea e ca sa pot aseza surubul de prindere in platou si cel de sprijin oriunde pe linia de filete.Voi construi niste scaune de sprijin din fier pentru capul suruburilor in loc de acele saibe. Astfel nu mai aluneca. De calit s-a calit putin, sunt multumit de rezultat. E o schimbare fata de fierul moale care era. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Cauta sa faci alte cleme care sa nu aiba mai multe gauri .ca acola unde e gaura slabesti rezistenta,mai bine mai multe cleme cu gaurile la alte cote. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 22, 2012 Autor Partajează Postat Martie 22, 2012 Corecta observatia, intredevar, indoirea apare pe zona filetului/gauri libere. E o solutie buna aceea de a avea seturi de 4 bucati din vreo 4-5 cote de gauri. Azi am terminat si a 2-a bucsa. Am reascutit cutitul de debitat si s-a vazut diferenta. Fara scartait, finisajul mai uniform, durata mai mica de prelucrare. Incet incet ma perfectionez si eu. Am incercat sa vad cum se comporta cutitul de interior dotat cu placuta demontabila. Fiasco. E calculat pentru raze interioare mai mari. Am gasit rezolvarea prin utilizarea altui cutit de interior facut din otel rapid. Acesta are un dezavantaj: e foarte lung. Din acest motiv trebuie sa fie foarte bine ascutit, altfel face burta in interiorul bucsei. Important e ca am gasit rezolvare la problema aparuta. Acum ramane sa tai aluminiul, sa finisez carcasa, sa o prind pe platou, sa dau gaura de 20,8mm in aluminiu, sa imbucsez, sa strunjesc cota finala, sa dau gaura pentru gresor si filetul acestuia. Uau, cat mai e de munca.... Noroc ca e gratis.... Poze aici: http://www.99poze.ro/Primele_bucsi_finalizate/ Link spre comentariu
ndc74 Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Baietii din Obor au cerut 130 lei pe o bara de bronz grafitat fi 25mm si lung de 30 mm. Cica e material special, pe drak. La fabricile de turnare e cel mai ieftin sortiment de bronz, ca sa vezi si e 24-27 lei kg. Masa e de 1,25 kg pentru ce am zis eu mai sus.Eu tot nu pot sa cred ochilor pretul pe care ziceai ca ti l-au cerut cei din obor. Esti sigur ca nu ai gresit cand ai scris lungimea (30mm). Nu cumva era vorba de 30cm? Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 23, 2012 Autor Partajează Postat Martie 23, 2012 Scuze, normal 30 cm, parca am scris acolo si masa calculata de mine aprox. 1,25kgAm intrebat de mai multe ori pe nenea ala si mi-a zis ca si el tot de la aceleasi firme cumpara, adice depozite mari de neferoase. Mi-a zis pe fata sa iau de acolo ca e mai ieftin decat la el. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 23, 2012 Administratori Partajează Postat Martie 23, 2012 materialele ce se gasesc in obor sunt duse de betivii ratati care lucreaza pe la diverse firme si le dau la aia aproape gratis sa aiba de o bere Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 23, 2012 Autor Partajează Postat Martie 23, 2012 Si eu am zis ca sunt duse de betivi pe o bere.Problema e ca baietii de la tarabe stiu preturile si cer mult.Asta e, ma orientez in alte locuri. Asta mi-a zis omul, asta v-am spus si eu ca raspuns la pretul astronomic.Adevarul e ca e mai simplu sa duca la Remat, oricum in targ samsarii nu le dau mai mult ca la Remat.Ar mai fi o solutie sa lucrez bucsile din mase plastice ( diverse tipuri ). Materialul pare mai usor de gasit. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 23, 2012 Autor Partajează Postat Martie 23, 2012 Prima carcasa e gata. Bucsile au fost presate. Acum asteapta sa fac cota de alunecare pe arbore de 16. http://www.99poze.ro/Prelucrare_carcasa ... e_presare/ Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 23, 2012 Autor Partajează Postat Martie 23, 2012 Au fost si probleme:1. Centrarea a fost defectuasa datorita faptului ca platoul il prind in universal si astfel nu pot strange suruburile corespunzator. Probabil va fi necesar un universal cu 4 bacuri de 160 mm.2. Clemele de prindere cand strangi se misca usor si nu ai precizie. Se vor schimba.3. Abaterea de la axa masurata la final a fost de 0,3 mm .4. Cutitul din otel rapid e subtire si nu a vrut sa taie corect. Am fost nevoit sa-l folosesc pe cel cu placuta. Aici am mai descoperit o nebunie:5. Cutitul asta trebuie sa fie cu 1 mm deasupra axei ca sa lucreze corect. Asezat in acest mod a mers bine.6. Gaura a iesit usor conica, sa zic cateva sutimi, dar vizibil, una din bucsi care era mai mica intra usor pe o parte, dar s-a presat pe cealalta parte. Voi cauta sa fac bucsile la o cota la care sa am alezor disponibil sa iasa lucrarea corecta. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Au fost si probleme: Voi cauta sa fac bucsile la o cota la care sa am alezor disponibil sa iasa lucrarea corecta.Bucsele se pot lipi in suport cu loctite 638 . Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 24, 2012 Autor Partajează Postat Martie 24, 2012 MultumescDe retinut, nu se stie cand e nevoieOricum prefer sa se imbucseza prin presare, mi se pare mai stabil. Solutia aia mai costa si ea 30-60 lei.Astazi prin targ, am mai gasit burghie lungi (~8-10 cm zona activa ), 5 lei bucata, diametre 8, 11.2, 13 mm Nu gasesc universal cu 4 bacuri. Cica au fost. Astia de la Pro-optica au scos diverse din uz si au ajuns prin targ. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Oricum prefer sa se imbucseza prin presare, mi se pare mai stabil. Solutia aia mai costa si ea 30-60 lei.Foarte adevarat ,dar cand gresesti un diametru sau nu-ti iese o cota si nu mai ai material de facut in loc te poate scoate din necaz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum