andreigradu Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 Bronzul asta e de la tara, l-a avut tata pt ceva piese pe vremuri la tractor.Fier brut inca nu am cautat.Sper sa gasesc mai rapid si mai usor fier, avand in vedere ca rematurile lucreaza in principiu cu deeu de fier.Ai idee daca la Remat primesc span de bronz, cred ca am cateva sute de grame si pana la final se va aduna cam 1-2 kg? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 19, 2012 Administratori Partajează Postat Martie 19, 2012 eu am cumparat fier gros de 25mm adica mai precis free cutting steel(otel de automate) pe care am dat cam 13 lei pe kg la gilinox Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 E o firma care trebuie contactata, ca de obicei tre sa suni si sa te astepti la un pret dupa bunul lor plac. E genul de firma pe care eu il trimit la plimbare.Zero transparenta. De luam doar ideile de kkt de la italieni. Faci pretul dupa cum suna vocea clientului la telefon.Pana la urma cea mai buna oferta pentru o bara de 25mm x 500mm am primit-o de la o turnatorie din Valcea Turbonef - 45 lei +tva, cu peste 10 lei mai ieftin decat la orice furnizor din tara.Trebuie sa mai caut, sigur pretul real e pe la 30 lei +tva, ca doar e material cumparat prin centrele de reciclare la pretul de 13 lei kg.Acu daca e asa imi cumpar si eu o cuva si un autogen cu butelie si clocotesc ceva bronz pentru un profit de 300%.Pana la urma cred ca tot pe piata second hanh-targuri voi gasi materie prima. Daca gasesc la 30-40 lei kg nu imi mai bat capul cu firme, transport si lugu-lugu.Va tin la curent in functie de evolutia lucrurilor in acest sens.P.S. Multumesc Vasile pentru informatie. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 19, 2012 Administratori Partajează Postat Martie 19, 2012 bronz CuSn7Zn4Pb7 de 26mm am cerut oferta zilele trecute de la colormetal si e undeva in jur la 45 lei fara TVA, eu am nevoie de cateva bare de 3m dar nu stiu sigur cand o sa le iau Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 Si eu am sunat la Color-metal la odorhei parca, ca aici fixu dadea ton de fax si o gagica mi-a dat pret de 54 lei +tva la bare de 1 metru liniar bronz grafitat 21mm, adica cam 3kg / ml.Vezi, exact ce spuneam mai sus, jecmaneala pe fata.Asta avand in vedere ca au depozit aici in Bucuresti si pot cumula mai multe comenzi ca sa iasa rentabil si ei si noi.Probabil ca ma voi orienta catre Valcea si catre Craiova.In Craiova exista un depozit " Comat " care aduce multe materiale pentru caldarari si cei care executa cazane din cupru. Astfel au volum mare de activitate. E posibil sa gasesc un pret mai convenabil. Cand merg la tara de Pasti o sa trec pe acolo sa vad.Pana una alta mai sap prin targuri. De moment voi toca pana la epuizare bara fosta 30cm, actualmente 27cm pe care o am. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Pana una alta mai sap prin targuri. De moment voi toca pana la epuizare bara fosta 30cm, actualmente 27cm pe care o am.Cam greu uite ce am gasit eu dupa lungi cautari: viewtopic.php?f=198&t=74905&start=90Am mai cumparat de pe okazii dar era turmat prost(cred ca de tigani) si plin de retasuri si goluri,pentru un pinion cam de 50g am stricat mai mult de 1,3 kg(cand ajumgeam cu strunjitul la coroana unde trebuiau sa taie dinti hop un gol din turnare). Link spre comentariu
ndc74 Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Bronzul asta e de la tara, l-a avut tata pt ceva piese pe vremuri la tractor.Fier brut inca nu am cautat.Sper sa gasesc mai rapid si mai usor fier, avand in vedere ca rematurile lucreaza in principiu cu deeu de fier.Ai idee daca la Remat primesc span de bronz, cred ca am cateva sute de grame si pana la final se va aduna cam 1-2 kg?Am vazut la un remat ca primisera o sticla de 5L plina cu span de bronz, deci teoretic cred ca primesc si probabil pretul pe care il ofera e cel standard (in jur de 11 lei/kg).Eu am gasit capete de otel de diverse diametre mai mari de 20mm si cu 2lei/kg dar din pacate sub 20mm si hexagoane nu prea am gasit. Am fost si la depozite de constructii, dar aia au doar OB si nu dau mai putin de 6m. Link spre comentariu
radu cnc Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 La noi in oras la Lugoj exista la un singur depozit Hx22 si Hx30 de OL cu 6.5Ron/Kg, si bara rotunda OL Diam30 si Diam45 cu 5 Ron/Kg.Iti taie o bucata cat consideri ca-ti trebuie, se cantaresta si asta e. Link spre comentariu
alin 105 Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 ...Din ce stiu eu bronzul poate fi grafitat sau nu, alama grafitata nu am vazut/auzit, dar nu inseamna ca nu exista.Asta ziceam si eu ,(poate intrun limbaj mai de lemn),ca bronzul poate fi grafitat sau nu.Alama grafitata nu exista. Bare de fier se gasesc la orice depozite care vand fier beton,tabla,cornier, teava si alte produse de genul asta.De exemplu in Cluj depozitul Tirana vinde o gama destul de variata de profile rotunde de otel, unele sunt calibrate , la 3.4 lei/kg cel necalibrat si cam 6 lei cel calibrat.Alama gasesc in Cluj la 37 lei/kg.Bronz - habar n-am de unde.Mi-ar trebui si nu gasesc sursa.Nici sa comand bara de 3 metri nu-mi surade.Si nepotii mei ar mai avea inca pe stoc bronz de la al batran....Ca sa bucsez un arbore, am cumparat 2 bucse de bronz grafitat de la un magazin piese auto camioane (cc 40 g ambele bucse) in total cu 30 lei...Prelucrarea lor pe strung, dintro bara mi-ar fi luat 15 min... Link spre comentariu
daredan Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Cu riscul de a fi off-topic: eu am auzit doar de bucse din bronz grafitat, nu si de bare din bronz grafitat. Acele bucsi se fabrica prin sinterizare. In acel mod este usoara combinarea celor doua materiale, dar sa scoti un aliaj bronz-grafit omogen... Nu stiu. Exista bronz grafitat la bara de diametru n..? Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Nu stiu. Exista bronz grafitat la bara de diametru n..?Da am eu cumparat din targ ,este rosu spre negru de provenienta ruseasca ,dupa cum este bara pare a fi laminat si nu turmat,omul cere l-a vandut este un proaspat pensionar de la fosta Uzina de raparat avioane din Bacau (URA).Am facut din el un lagar la un motor de aspirator si se comporta foarte bine.Daca maine este soare o sa fac niste poze afara pentru comparatie cu alama,bronz turnat si bronz grafitat ,pozele o sa le fac cu un aparat cu rezolutie mare si cine are nevoie o sa le pun pe mail. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 M-am apucat sa mesteres filetele la placutele suport pentru piesele ce vin puse pe platou. Erau de M5 si eu am la platou M6. Au trebuit majorate. Am folosit un set de tarozi 3 la set. Cel din targ mi-a zis ca sunt romanesti . Pe ei scrie " IMASA M6 HSS2 ". Setul a costat 10 lei. Placutele le-am primit de la un prieten, le-a mesterit el la atelier. Problemee... Se indoaie cand sunt supuse fortei de strangere. Mai ales cand sunt montate suruburile la extreme. Pacat.... Sunt realizate din platbanda de 5 mm. Probabil metalul e moale. Trebuie sa le realizez dintr-un material mai gros. Ce parere aveti despre metoda mea de fixare? Ma refer la cele 2 suruburi unde unul trage si celalalt face parghia de sustinere. Apoi mai e si saiba aia in care nu am incredere. Probabil trebuiesc mesterite suruburi cu capul mai mare sau realizate capetele separat cu filet in ele si montate bucati de tija filetata M6 sau M8. Mai multe imagini aici: http://www.99poze.ro/Placute_suport_pie ... vesiunea_/ Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Incearca sa calesti una sa vezi ce iese. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 O pun pe aragaz pana la rosu si apoi o arunc in ulei de motor.Cred ca ma duc sa fac o proba..... mmm .... Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 Calirea placilor e o solutie viabila 50%.Tot se indoaie, dar la cuplu mai mare.Partea buna e ca s-a intarit filetul, astfel cand strang se simte punctul de cuplu final, adica momentul cand ar incepe sa cedeze placa sau surubul.Placa necalita tinde sa isi strice filetul in timpul strangerii. Acesta e punctul tare al calirii acestor placi, filetul isi creste duritatea si astfel piesa prinsa va fi mai sigura.Trebuie sa caut un material de 8mm si sa fac inca un grup de astfel de piese. Ma gandesc la o placa de fier striat. Poate ca la grosimea aia surubul meu de 6mm nici nu mai are sanse sa o indoaie.Voi mari si latimea cu 2 mm, pentru siguranta.P.S. Am tinut placuta pe aragaz pana a devenit rosiatica, nu s-a facut rosu aprins cum ar fi trebuit, probabil flacara e slaba. Apoi am scufundat piesa in ulei de motor si am lasat-o acolo sa se raceasca. A scos un fum alb inecacios. Si acum dupa 10 minute inca miroase in bucatarie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum