Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul meu Quantum 250x550 universal 125mm motor750W 550mm

andreigradu

Postări Recomandate

De unde l-ai luat? Dispozitivul este util, tocmai pentru turatiile ridicate. Cine are un FUS 22 cu DRO si acest cap, poate aborda lucrari specifice unei masini de frezat si alezat in coordonate.

Link spre comentariu

l-am gasit acum cateva luni, dar abea acum am fost decis sa-l iau.Un domn Cristi care vinde utilaje si accesorii. Il gasiti pe mercador, si tocmai.Aceasta bucata era de dat, mai are si altele, dar a zis ca le ofera la frezele fus22 cand le vinde, probabil la acele freze le da complete.Asta e, acum ce sa zic, trebuie sa ma apuc sa caut, sau sa fac acea brida de blocare a axului.De asemenea la motor eu nu am sania cu lacasul pentru motor si nici pana laterala de blocare.Cel mai sigur voi elimina acel ansamblu cu totul si voi face o placa cu 2 gauri in ea, iar motorul se va monta cu capul in jos, asta pentru ca la mine in balcon nu e spatiu spre tavan, am 1100 de la masa la tavan, am si un pod pe balcon unde depozitez diverse si astfel distanta e de aproximativ 1900-2000 inaltime .Axul in interior are pensete, sunt diferite de cele de fus 22 , au filet interior. La fus 22 cap de frezat normal filetul este exterior. Am gasit cateva dimensiuni prin targ la 5 lei bucata si am vreo 12 bucati.Mi-a promis cineva ca mai are cateva, o sa trec maine si imi iau daca are alte dimensiuni fata de ceea ce am deja.Flansa din spate are o indicatie gradata de la 0-90 grade si un umar. Astfel eu voi face o flansa ce imi va permite sa rotesc acest cap 0-90 grade la orice pozitie. Astfel cand va ajunge culcat, se va roti in jurul coloanei si va deveni freza modul. Cu masa divizoare pe care o am voi putea realiza pinioane ca orice freza universala.Pentru ca este un proiect amplu cand va incepe constructia si curatarea voi deschide un topic separat dedicat constructiei frezei.Daca o las aici se va produce un amestec total. Aici o sa fie discutia despre strung si lucrarile sale, iar freza cu ale sale.

Link spre comentariu

Ce standard sint pensetele? parca ceva proprietar, nu-s nici R8 nici 5C si nu vei putea vre-odata sa prinzi freze deget mai mari de 10..12mm. Oricum, mare bisnitar acel domn Cristi, ca banuiesc ca i-ai comunicat la ce vrei sa folosesti hardughia.

Link spre comentariu

Nu stiu ce standard sunt, va voi atata poze si cote sa va faceti idee.I-am spus ce fac cu el, dar oricum, acum cateva luni mi-a cerut 800lei si am zis pas. Acum, la vreo 4 luni distanta, vazand ca nu apare nimic prin targuri si pe net l-am sunat, a cerut 650 si asta a fost, mai tarziu deschid topic la atelierul mecanic si va povestesc o patanie interesanta avuta sambata.

Link spre comentariu

Pensetele sant facute la Pascani,si se strang cu o tija M 10.Vinde un bisnitar pe site-urile de vanzari cu 20-25 de lei bucata.Vreau sa fac cunoscut pentru cei ce vor sa isi faca o masina de frezat mica, ca se gasestela promotie ,masa cu deplasare in cruce KRS-475 la doar 556 de lei care are caracteristicileDimensiuni 475x155mmCursa longitudinala 330mmCursa transversala 150mmCanal T 12,7mmDiviziuni vernier 0,02mmDimensiuni talpa 210x220mmInaltime masa 125mmGreutate 23,5kG Nu cred ca am voie sa pun numele firmei si nici sa-i fac publicitate.Cautati cu „Gogu”.Atentie ca vand si altii la preturi cel putin duble.Eu sant foarte multumit de ea si cred ca isi face banii.Nu e prea mare,dar pentru un amator merge,mai ales la acest pret.Au si una mai mica de vanzare.

post-68078-139829702087_thumb.jpg

Link spre comentariu

AM DESCHIS DISCUTIA DESPRE FREZA AICI:O parte din informatii se vor repeta ca sa poata urmari si cei care intra prima data in acel topic.viewtopic.php?f=198&t=156436Ramanem cu discutia despre strung si accesoriile sale.P.S. Da, penseta aceea este, multumesc pentru fisa tehnica. Probabil pe cotele alea voi construi un adapror la con de mandrina si atasez o mandrina cu cheie, din aceea romaneasca 3-16mm.

Link spre comentariu

Nu as risca sa frezez cu o mandrina, suprafata de prindere ese mica si nu ai o concentricitate buna.Mai bine faci un adaptor de la acel model de con la un model de con ER, sunt uzuale si se pot folosi la turatii mari iar pensete se gasesc de cumparat.

Link spre comentariu

Cred ca isi doreste sa faca acel adaptor ptr. mandrina, ca sa poata da gauri, s-o foloseasca si pe post de masina de gaurit. Se poate freza si cu mandrina, dar foarte greu si dureaza mult, prea mult ca sa merite. Pe aluminiu, PTFE, plastic, etc., merge, dar pe otel e grele. Te trezesti ca se rup/ciobesc frezele.

Link spre comentariu

Da, asa arata, doar ca pot diferi cotele acelui degajament si al surubului fata de strungul din imaginea ta. Posibil sa arate la fel la mai multe marimi de strunguri ale aceluiasi fabricant.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator dobre_alex2003

Andreig, am si eu o intrebare la un moment dat spuneai ceva de un indicator de filet l-ai cumparat?functioneaza?se potriveste oare pe orice strung?(nu stiu daca toate suruburile de ghidare au acelasi pas,ma gandesc ca poate sa difere..)poti te rog sa pui cateva poze cu el?am un filet care trebuie facut exact pana in o bordura si nu pot fara acel indicator...multumesc mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări