Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul meu Quantum 250x550 universal 125mm motor750W 550mm

andreigradu

Postări Recomandate

Fa un mic umar, macar, la fulie si bagi macar un stift filetat cu care sa fixezi fulia pe ax.Pana la urma, piatra cu care rectifici, in ce o prinzi pe ax? Montezi o mandrina?

Link spre comentariu

Urmeaza fulia, care va avea 3 canale de diametre diferite. Profilul fuliei va fi rotund, pentru curele de masina de cusut.

Ce motor de antrenare folosesti?daca este cu colector mai bine faci o singura fulie si pui un variator pe motor si astfel ai o plaja larga de turatii ca costuri minime.
Link spre comentariu

Mi-a placut capul de tarodat.De unde l-ai luat si cu cat? Mandrina lui in care prinzi tarodul e cu 3 bacuri? Nu e cu schimbare de sens, nu?Am si eu unul asemanator dar din cauza mandrinei cu 3 bacuri nu pot sa prind decat tarozi de masina fara patrat in cap. Cei de mana din cauza patratului nu pot fi prinsi in ea.

Link spre comentariu

De fapt ce este acest dispozitiv?! O brosa de turatie, actionata de un motor exterior?! Pentru eficienta trebuie ca turatia la arborele brosei sa se situeze la valori ridicate - peste 15000 rpm, la domeniul de alezaje interioare abordabile cu strungul de banc. De asemenea ar trebui sa poata fi montat direct pe sania transversala - nu este indicata montarea pe pinola papusii mobile. De asemenea, ar trebui sa aiba un sistem propriu de avans cu precizia de citire de cel putin 0,002 mm. Precizia de citire a discului vernier al saniei transversale este destul de mica pentru o operatie de rectificare interioara. De asemenea, pentru evitarea complicatiilor de proiectare, ar trebui utilizate doar pietre de interior sferice. La pietrele cilindrice, va trebui facuta o operatie de aliniere a axei brosei cu axa strungului, foarte complicata. Altfel rectificarea se va face doar cu una dintre muchiile pietrei si va lasa urme la interior.

Link spre comentariu

1. - Ideea cu stift filetat e buna, o voi aplica daca am loc , nu vreau sa dau gaura in calea de rulare, cureaua e din plastic, Policord - elvetiana, speciala pentru masini de cusut. Fiind din plastic e posibil sa agate in zona unde e acel stift.- - Piatra se monteaza in cap cu ajutorul unor adaptoare. Acolo in interior e un filet interior M8 si tot acolo in interior pe o lungime de 10 mm e o cota fixa pentru centrarea adaptoarelor.- - Piertele cu coada metalica le voi face o penseta sau cumpar una si o adaptez.2. - E un motor de 24V cc cu perii dintr-un copiator. Va avea mai multe viteze pentru ca operatiile pot necesita conditii diferite in functie de diametrul pietrei, de granulatie, ....3. - Capul ala l-am gasit in targul de vechituri din Craiova. A fost 50 lei. Nenea ala avea nevoie de bani si nu-i pasa ce face. Intradevar e cu 3 bacuri si prinde suprafete rotunde. Are in schimb in mandrina un fel de clichet, inca nu m-am prins ce si cum. Prinde si tarozi cu cap patrat, eu doar din astia am, e drept ca suprafata de contact e mica, dar la alama si aluminiu e bun. La otel mai vedem.Oricum targurile bucurestene gem de tarozi la 5-10 lei / bucata. Asa ca se pot taia patratul si fac 2 seturi.4. - Se poate numi oricum, eu m-am gandit sa fac un dispozitiv de rectificat interior si exterior, de mici dimensiuni. Se va prinde in portcutit. Va fii actionata de sania longitudinala si transversala a cutitului. Se actioneaza cu motor exterior. DA, e greu de centrat ca piatra sa calce perfect pe ax, dar daca dispozitivele mari pot, sigur va putea si acesta. Fiind un dispozitiv pentru prototipuri timpul de reglare a sa nu este esential, doar sa fie posibil5. - Acum ca s-a zis de actionare, ma gandesc la un sistem pe ax cu bucsi de bronz, un fel de ghodaj si actionarea sa fie la mana, ca sa poti lucra repede, ceva gen masina de rectificat automata.

Link spre comentariu

Treaba buna cu dispozitivul de rectificat, eu vreau sa-mi construiesc unul cu o turbina pe aer si montata pe un bloc de aluminiu culisand pe niste coloane cu rulmenti liniari, cu opritoare de capat de cursa reglabili si actionare manuala.Dispozitivul de filetat seamana mult cu ce am eu doar ca al meu nu are mandrina ci pensete si prinde coada patrata a tarozilor.

post-45737-139829652475_thumb.jpg

post-45737-139829652483_thumb.jpg

post-45737-13982965249_thumb.jpg

post-45737-139829652499_thumb.jpg

post-45737-139829652507_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vezi pe site la Rocast sau alti distribuitori. Când l-am luat eu era 6200lei , acum nu mai stiu cat e, foloseste Google si da câteva telefoane, piata e in continua schimbare.

Link spre comentariu
  • Administratori

strungul ala a fost la oferta anul trecut in toamna la Rocast cu doar 550 euro dar cred ca nu se va mai repeta asta curand

Link spre comentariu

E un mare dezinteres la Rocast, le-am trimis vreo 3 mailuri astora din Bucuresti si am incercat sa contactez si distribuitorii locali insa fara prea mult succes.M-am tot uitat la filmulete cu strungul asta si pare cu mult peste orice chinezarie. O sa-l inlocuiesc pe al meu cu unul din asta cat de curand. In schimb nu prea inteleg pomana de 550 €...

Link spre comentariu
  • Administratori

stii care e pretul actual ? ce e asa greu de inteles, a fost o oferta in care acest strung costa 550 euro fata de 1000 si ceva cum e pretul lui de lista

Link spre comentariu

Hai sa iti explic simplu

La pagina de contact cauti responsabil extern.

Acolo e Laura Vasile, ea se ocupa de provincie, deci si de agentul din judetul tau.

PROGRAM : LUNI - VINERI 9 - 17

DEPARTAMENT VANZARI

VANZARI BUCURESTI : COSMINA GAGIU 0731 066 024 , [email protected]

DISTRIBUTIE BUCURESTI : DAN FODOR 0724 383 593 , [email protected]

DISTRIBUTIE PROVINCIE : LAURA VASILE 0724 383 597 , [email protected]

DEPOZIT BUCURESTI

LIVRARI : BOGDAN VADUVA 0372 135 921 , [email protected]

SERVICE : GABRIEL ALINTE 0724 220 504 , [email protected]

DEPARTAMENT MARKETING

CRISTIAN POPA 0733 450 588 , [email protected]

E o tipa super ok, eu m-am inteles perfect cu ea. Nu inteleg cum de voi nu reusiti.

Cumpar diverse de la ei, dupa cum ati vazut ca le pun poze pe net si preturi. Oamenii aia de la depozit sunt super ok. Nu inteleg de ce nu puteti sa comunicati cu ei. Poate nu reusiti voi sa transmiteti ce doriti.

Apoi daca esti interesat de ceva, ii suni, le ceri oferta, le spui ca revii cu un telefon peste 1-2 ore sa vezi ce si cum, ii suni, iei pulsul, mentii legatura, nu dai un mail si astepti, poate acel mail nu ajunge.

http://www.rocast.ro/cataloage/OptimumRO_2008.pdf

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Cei care cauta coloane de ghidaj pentru strunguri sau freze,chiar si pentru CNC-uri pot folosi foarte bine,pistoane de cilindri hidraulici,sunt firme care vand asa ceva, diametre diverse si se vand la lungimea ceruta de client,se taie din bara cu flexul la lungimea dorita.Finisajul este lucios,suprafata cimentata,pe o adancime de aproximativ 3-5 mm de ex.pentru diametrul de 45 mm,centrul este moale,gauri perpendiculare se pot da cu un burghiu vidia (altul decat cele pentru beton) se gasesc mai ieftin prin targuri cam 15-20 ron burghiul de 5.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Astazi mi-am imbogatit colectia cu un cap rapid de freza FUS22l-am luat cu 650 lei, mi se pare cam mult, dar asta este.Are ceva lipsuri, adica: nu are blocatorul de pe axul principal, nu are motorul, nu are suportul motorului, nu are pana de blocare a saniei motorului.Asta este, daca nu am gasit altceva am luat asta. Om vedea ce o sa iasa.Arata cam asa, poze proaste cu telefonul, o sa revin cu altele de calitate cand va incepe demontarea lui pentru curatare. Intre timp o sa bat targurile in cautarea acelui blocator. Daca nu apare voi confectiona unul, am primit si o bucata de material impreuna cu acest cap ca sa confectionez piesa.Are o fulie cu 4 canale, la motorul original erau viteze de la 2000-5000rpm, eu o sa lucrez cu un invertor pe un motor trifazat ca sa scad turatia, poate voi gasi cu timpul un motor trifazat la 1500rpm si voi avea viteze mai mici controlate mult mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări