Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul meu Quantum 250x550 universal 125mm motor750W 550mm

andreigradu

Postări Recomandate

Nimic nu mai lasa si pentru noi! Mai ceva ca Katrina, rade tot :da Cand ajung eu prin piata mai sunt doua-trei burghie pe tarabe...Felicitari pentru achizitii! Acum urmeaza sa le si pui la treaba.

Link spre comentariu

Felicitari! Poate ne va ajuta si pe noi cand vom avea nevoie! Se pare ca pietele bucurestene sunt mai bogate ca cele 2 piete de vecituri din Timisoara.Aici nu am gasit decat universale de 300 mm (greutate "1 tona") si cutite de 25x25, cred ca erau de pe la UMT. Iar cand am vrut sa imi cumpar un varf de centrare rotativ, un domn binevoitor, dorea sa il vanda cu pretul de magazin (nou). Am optat pentru versiunea oficiala, am platit TVA si toate cele, poate asa si parintii mei vor lua pensia.Numai bine!

Link spre comentariu

Multumesc,Sculele mi s-au parut necesare pentru a putea realiza cnc-ul propriu in conditii decente. viewtopic.php?f=194&t=106560&p=1190332#p1190332Unele, cum ar fii universalurile sunt si pe plus, dar in eventualitatea achizitiei unei freze, devin utile, sau realizarea axei 4 la cnc.Cu siguranta in Bucuresti sunt mai multe scule pentru ca Mecanica Fina si alti cativa colosi au disparut si sculele au fost luate de cei din fabrica, care acum le scot pe piata, mai sunt si firmele in faliment care vand de asemenea, diversi mesteri care mor si sotiile sau copii desfiinteaza atelierul batranului. Asa ajung sculele in cele 3 targuri.Si eu sunt perseverent ca merg saptamanal la " pescuit " de fiare spre disperarea sotiei.Inca mai am de strans, spre exemplu inca nu am un disc diamantat pentru ascutit vidia si unul mic, cu diametru maxim 50mm pentru ascutit freze mici.

Link spre comentariu

Discuri diamantate de dimensiuni mici nu sunt.Au ceva mare pe la 150mm ,dar costa 80 lei...mmm...mai caut.in schimb mi-am gasit menghina cea mica pentru bormasina si freza.Are vreo 2-3kg, 80mm latime falci si 65 mm cursa maxima de deschidere.Are pana de alama, surub cu piulita din alama care se schimba, e draguta.Freze, cutite strung, poliamida si alte maruntisuri.Cine vrea poliamida si aluminiu sa mearga in Obor, prin partea din spate, e un nene acolo care are cantitati mari.De asemenea am cumparat 1 litru de neophal (neophalina) pentru curatat mecanisme fine si scule. In general se foloseste pentru curatat piele naturala. Ceasornicarii il folosesc pentru curatarea mecanismelor de ceas.P.S. @daredan, multumesc de informatie, si eu am in gand sa ajung prin Doraly, prin Europa ma pierd ... In Doraly mi s-au parut preturi mai mici. In Europa obosesc cautand ceva anume.

post-4831-139829555861_thumb.jpg

Link spre comentariu

Despre discurile diamantate: eu folosesc cu foarte mare succes un disc "diamantat" cumparat din Europa. Am dat pe el 40-45ron si garantez ca este foarte bun. De aproape 2 ani il folosesc la ascutit Widia si HSS. Am polizat cu fier si HSS si nu s-a imbacsit deloc. Este vorba de un disc tip oala din aluminiu cu o banda de 1cm dintr-o pasta verde abraziva. Cu prima ocazie cand ajung in Europa mai iau inca un disc dar cu partea abraziva pe circumferinta.PS: In Europa trebuie sa mergi in corpul in care se gasesc piese de scuter si de pescuit (daca nu ma insel). Acolo sunt si baietii cu scule. Pana am dat de ei am orbecait si eu pe acolo zile intregi... In Doraly ori nu am i-am gasit eu pe baieti ori sunt doar 2-3 magazine cu scule. Am fost dezamagit. :a:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am lipsit putin de la acest subiect, am mai cautat prin targuri si am gasit o menghina utila pentru freza.Am curatat-o si pare sa lucreze corect.Tot caut solutii sa imi dotez atelierul cu o freza si nu gasesc fondurile necesare, in ultima vreme am observat ca la Rocast a fost o modificare de pret la mesele transversale, adica preturile au scazut, modelul KT179 costa 159 euro + tva, iar modelul KT180 costa 259 euro +tva. ( pentru detaliile tehnice va atasez 2 pdf-uri ). O masa KT179 si ceva prelucrari mecanice ar putea aduce o freza la mine pe balcon.Ca idee de fabricatie va atasez o imagine a unui model EMCO mai vechi. Cam la fel arata freza romaneasca de care v-am vorbit mai demult si pe care nu am putut sa o fotografiez pentru ca nu m-a lasat proprietarul. Practic mi-a cerut bani ca sa o pozez si am sarit peste.

post-4831-139829614043_thumb.jpg

post-4831-139829614047_thumb.jpg

post-4831-139829614051_thumb.jpg

post-4831-139829614055_thumb.jpg

post-4831-139829614059_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am cumparat cu ceva timp in urma vreo 10 placi de otel cu grosimea de 8 mm , latime 100mm si lungime 1m.Ma gandesc sa fac un cadru asemanator, 2 cuburi aplicate pe un ax gros de minim 80mm.Masa de lucru sa fie KT179 sau KT180.Capul de frezare se face din placi de otel sudate, mai greu e sa se realizeze avansul sculei cu cremaliera.E doar o idee, ca si alternativa la cei 7200 lei cat costa o freza BF20 la Rocast. Facuta pe bucati poate ajunge pe la 3000lei.

post-4831-139829614064_thumb.jpg

post-4831-13982961407_thumb.jpg

Link spre comentariu

Va atasez si cele 2 file pdf pentru a va da seama despre ce masa vorbesc.In dotare am invertor trifazat siemens de 2kw si motor romanesc trifazat de 550W.Deci partea de actionare e acoperita, mai ramane doar sa gasesc un senzor de turatie pe care sa il leg la invertor ca acesta sa tina cuplul constant.Axul vertical ma gandesc sa-l realizez dintr-o teava groasa de la sonde. O dau la un atelier de strungarie sa o curete perfect si sa ii faca fata rectificata, sau finisata perfect cu avans fin. Tot la un atelier ma gandesc sa dau cele 2 cuburi ce vin aplicate pe teava, unul jos in postament si unul mobil pe care se cupleaza capul de frezare.Suportul sa fie din placile amintite mai sus taiate si sudate in asa fel ca sa nu apara torsiuni si miscari ale masinii in timpul lucrului.Capul de frezare e provocarea. Inca nu am idee cum sa fac actionarea miezului.

Link spre comentariu

Te poti inspira de la masina mea de frezat, avand ca baza de plecare o masa transversala KT 210 de la Rocast.download/file.php?id=22033&mode=viewEvident axa Z se poate face mult mai sanatoasa.PS.O discutie candva inceputa pe forum si neurmata de nici un fel de finalizare...E posibila constructia unui batiu din beton armat in regim de amator, cu costuri mici.In sectiune laterala are forma unei litere L, de partea orizontala se prinde masa pe 2 axe.Pe partea verticala....aici e subiect de multa gandire....variante sant multe.Coloana de otel la care te-ai gandit este supusa trepidatiilor. Avantaje: greu(stabil), ieftin, vibratii mult sub nivelul otelului (parca de cc 10 ori mai putin), vibratii sub nivelul fontei.

Link spre comentariu

Intersanta, doar ca ma intrebam? Chiar ai dat cei 745 euro + tva pe masa aia KT210 ? Sau ai prins o reducere?Eu as cumpara doar la pretul ala redus, in rest nu as indrazni.Eu am o teava din aceea de foraj, e posibil insa sa fie cam elastica, teava de foraj are proprietati elastice foarte bune.Ca idee, intai vreau sa vad ca gasesc masa aia transversala la pret redus. Apoi ma apuc de realizat postamentul, care trebuie sa fie suficient de rigid sa nu permita devierea axei, probabil va fii necesar sa construiesc o caseta metalica cu inaltimea de 100 mm care sa fie cuplata cu corpul in care intre coloana. Dupa cum se observa si masinile EMCO au un corp turnat din fonta in care se prinde flansa coloanei, astfel coloana nu are posibilitatea sa se miste.La masina proxon se vede un ansamblu de avans creat sau cumparat. Pentru un motor mic e ok.La mine trebuie construit.

Link spre comentariu

Gata, am luat masa KT179 cu pretul din lista cu modificari, adica 159 euro + tva, mai era una pe stoc. Alte modele nu mai sunt pe stoc.E masa de la masina de frezat BF20 cu masa transversala scurta.Practic are si posibilitate sa montez coloana pe spate, deci am scapat de constructia cadrului.Coloana costa 179 euro + tva, deci cam scump. Doar coloana, fara surub, piulita, sanie, rulmenti si alte maruntisuri. Probabil suma se ingrasa simtitor cu toate accesoriile.Cel mai sigur acolo voi construi eu un suport si voi veni cu coloana din teava.Poze mai pe seara sau in zilele urmatoare, acum masa e demontata in portbagaj, va dura ceva pana o duc sus, o curat, o remontez.....

Link spre comentariu

Evident ca si eu am luat-o la pret redus de la ei.Nu mai retin exact suma....vreo 1500 de lei, prin decembrie 2011....Oricum, e foarte bine facuta si finisata si dintre sutele de scule cumparate de mine , e printre cele de calitatea cea mai buna.Si la cele 84 de kg, e foarte stabila. Sigur ca jucaria de la Proxxon e pusa la mine cu titlu temporar ( un temporar care dureaza cam mult deja...), ca sa pot face mici lucrari de frezare. Ca o sugestie, daca mergi pe ideea de coloana din teava...Incearca sa iei un diametru cat mai mare, si umple interiorul cu beton.Va micsora vibratiile, creste rezistenta mecanica si greutatea ansamblului.

Link spre comentariu

Inainte de revolutie B200-250 se folosea cu succes la constructia de poduri... In ziua de azi, aceasi categorie de beton, e indoielnica, slab calitativ daca e cumparata de la statie! Acest tip ''B200'' se traduce astfel - 200 kg de ciment la 1mc de nisip+balast. Ciment bun la sac e CARPATCEMENT - cu scrisul verde.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări