Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul meu Quantum 250x550 universal 125mm motor750W 550mm

andreigradu

Postări Recomandate

Nu mai trecusem de mult timp prin targ.In sfarsit am gasit freze coada de randunica. Alte cateva freze, un varf MT2, pietre de rectificat, burghie.Sunt foarte incantat de modul cum se centreaza burghiele pe con.Acestea sunt pe con MT1 si am adaptor pentru ele la con MT2.Printre ele am gasit si un burghiu cu pastile vidia pentru gaurit metal. Cam cum sunt cele pentru beton.De asemenea am gasit si o freza cu 3 dinti care are taisurile din pastile vidia sub forma de fasii lungi de 2 cm.Pentru toate sculele acestea trebuie sa imi confectionez o masinarie de ascutit. Deja nu prea mai am pe unde sa le pun.In primul rand vreau sa ascut frezele. Asta implica si un cap divizor...mmmm...nasol.

post-4831-139829446244_thumb.jpg

post-4831-139829446259_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca canalul coada de randunica este deschis, sau suficient de larg, se pot utiliza bohrstange cu un singur cutit profilat. De altfel, recomandarea mea este ca la frezarile profilate, oridecate ori este posibil sa se utilizeze scule cu un singur tais. Unul dintre avantajele cele mai importante este reducerea nivelului de vibratii. Un "dezavantaj", ar fi turatia mai ridicata necesara. Nu lipsita de importanta este usurinta ascutirii sculei.

Link spre comentariu

Frezele au fost 10 lei bucata, cele coada de randunica.Le-am asteptat mult timp, chiar am rugat pe cineva sa le aduca pentru mine. Mai ales la pretul acesta....Sunt 3 mari si una mica. Mici nu am mai gasit pentru ca le-a cumparat altcineva.Scule sunt in targ pentru toti, doar ca pe voi nu va vad, vanzatorii imi spun ca sambata dimineata vin cei care vand in Obor si in Vitan si cumpara marfa. Eu ajung mai tarziu si iau ce ramane de la ei. De multe ori merg duminica.Sunt de acord cu ola-nicolas ca frezele cu putine taisuri sunt usor de ascutit, dar nu sunt de gasit mereu acestea, coada de randunica.Cei ce vand prin targ, unul din ei e frezor, mi-au spus ca cele cu 2-3 taisuri sunt pentru metale moi ( aluminiu, dural, bronz, alama ), merg la turatii mari.Cele cu dinti multi sunt pentru oteluri si inox. Ele merg la turatii mai mici.Tocmai din acest motiv spuneam mai sus ca vreau sa-mi fac un dispozitiv de ascutit scule, pentru aceste freze cu multe taisuri. Nu am inca idee, dar ma gandesc ca trebuie sa existe o piatra cu care se ascut.

Link spre comentariu

Nu piatra reprezinta problema mai mare, ci dispozitivul de pozitionare si divizare, rglabil pe toate directiile. Daca reusesti sa realizezi acest dispozitiv, atunci poti ascuti scule chiar si pe strung. Eu nu am reusit inca sa realizez un dispozitiv de strunjit sferic de precizie. Cu doua...trei articulatii sferice, se poate face un dispozitiv relativ simplu pentru orientarea pe toate directiile, a unei menghine, sau divizor.

Link spre comentariu

Scuza-ma te rog, targul de care vorbesti este cel din Militari?Si multumesc pt informatii legate de preturi, si bineinteles ca am inregistrat si ce ai scris despre frezele coada de randunica. :da

Link spre comentariu
  • Administratori

Am construit-o adica mai precis am construit ceva... am luat bani pe acel lucru si am cumparat asta cu 2500 de euro icon_jook Faza e ca nu am folosit-o decat sa vad daca se invarte si se invarte spre uimiea mea :da

Link spre comentariu

Da, e vorba de targul din Militari.Super draguta masinuta.Cu banii aia imi dotez atelierul cu toate draciile......Acum trebuie sa imi fac o bucsa. Piatra mea verde de 125 mm are 20 mm la interior. Piatra polizorului are 12,6 la interior si implicit axul are 12,60 mmImi trebuie o bucsa de 20 D x 12,59 d x 27 h mm . Acum ma apuc de mesterit. O sa fie din fier sau bronz. Sa vedem ce gasesc acum in fiare.

Link spre comentariu

Am gasit o bara de 35mm din care mai redusesem . Acum e tarziu si am sistat. Maine continui operatiunea. Fiind metalica nu se va deforma daca se incalzeste cumva axul polizorului.Nu se stie cand poate avea uzura un rulment si deformeaza piesa din plastic.Pietrele originale au joc pe ax si se vede ca bat putin. La cea care ramane pe ax ii boi face o bucsa din foaie de cupru de 0,10 - 0,30 in functie de cat incape intre piatra si ax. Acolo are o bucsa din ciment in interior.

Link spre comentariu

Fiind metalica nu se va deforma daca se incalzeste cumva axul polizorului.Nu se stie cand poate avea uzura un rulment si deformeaza piesa din plastic.Pietrele originale au joc pe ax si se vede ca bat putin. La cea care ramane pe ax ii boi face o bucsa din foaie de cupru de 0,10 - 0,30 in functie de cat incape intre piatra si ax. Acolo are o bucsa din ciment in interior.

Nu se deformeaza plasticul(sant pietre care au din fabrica inele de plastic)ca adaos poti pune si hartie de calc roluita pe ax.La piatra de 20 la interior poti face o bucsa ca a mea ca este foarte precisa la centrare,portiunea cu 20 mm este mai lunga si pe ea se aseaza celalalt capac de fixare al pietrei(momentan la el nu pot sa fac poza)

post-32747-13982944666_thumb.jpg

post-32747-139829446666_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu ma apuc de turnat cositor ca ma da nevasta afara din casa. Turnatorie nu cred ca imi fac de moment in sufragerie. Si nici nu pot da gaura centrata perfect. Asa mai bine o centrez la mana.Am si eu piatra cu inele de plastic la alt polizor dar are diametru mai mare, cred ca 25mm la interior. Plasticul acela are forma de fagure in interior.Am vazut bucsele dv.La mine sunt 2 capace ambutisate care se comporta elastic cand strangi, au un diametru de 52mm.Voi face o bucsa ca a dv. fara acel umar.Maine vedem ce iese. Plastic am doar ceva negru si nu stiu cum se comporta pe strung, ce cote rezulta dupa prelucrare, ma rog, din fier mi se pare mai stabila dimensional si mai usor de facut. Practic o faci fest si ai certitudinea ca nu bate din cauza bucsei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări