dorian 70 Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Deschid acest subiect prezentand o metoda simpla si la indemana tuturor de pastrare a pieselor noastre: rezistoare, condensatoare, diode, tranzistoare, si toate celelalte maruntisuri. Ideea nu-mi apartine si este preluata din revista Start spre viitor si consta in folosirea de cutii de chibrituri, lipite cu aracet, de altfel se poate observa usor din poza despre ce este vorba. Pentru consolidarea "dulapiorului" la baza s-a folosit un carton mai gros,(si mai lat, pentru stabilitate) iar la partea superioara un carton de tipul celor folosite la dosare. Personal am mai multe dulapioare, pentru diferite categorii de piese. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Faine dulapiore, ar mai trebui si niste manere facute din CuEmInteresant grupa 5M - infinit (acolo tii de fapt rezistorii intrerupti?) Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Am incercat si eu metoda aceasta; am abandonat deoarece 1) m-am lasat de fumat si am si aragaz cu aprindere electrica 2) inainte de a ma lasa de fumat, nu imi mai incapeau rezistoarele (nu mai pomenesc de piese mai mari, gen tranzistoare de putere sau trafo mai mici) Am cumparat si vreo 2 dulapioare cu sertare (ceva mai incapatoare), insa m-am oprit la al doilea (sau ar trebui sa spun al treilea?), ca erau cam scumpe!Intr-adevar, stocarea e o problema destul de spinoasa: componentele recuperate TREBUIE verificate (majoritatea electroliticilor vechi sunt degradati). Un timp am preferat sa pastrez piesele pe placile originale, le dezlipeam numai cand aveam nevoie de ele, insa spatiul...Din punctul meu de vedere mai problematice sunt piesele si materialele mecanice (table, tije, coltare, etc.) si SARMELE! Astea au si aspect urat!...Si mai este si chestiunea de a GASI o anumita piesa cand se iveste necesitatea!Succes! Link spre comentariu
albasete Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Daca aveam o camera separata pentru lucru/depozitare, era fain, dar la bloc spatiul este limitat. Ideea este "vintage",i-mi aduc aminte de articol. Acum 17 ani am avut asa ceva, gaseam piesa repede, dar cu timpul s-au deteriorat. Sunt bune cutiile de chibrituri mari, din cele cu 200 sau 400 de bete, dar revin la problema personala : spatiul..... Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Tocmai asta e problema, spatiul, in acele cutioare ramane mult...aer, deci metoda nu-i eficienta pt. un amator, poate ca solutia unui dulap de perete cu sute de sertarase e buna pt. un magazin, dar nu pt. atelierul de acasa.Sa nu mai vorbim de patruns praf/umiditate din aer in sertarase, problema transportului in caz de mutare.Solutia care-mi pare cea mai potrivita, pungulitele zip, etichetate frumos, asezate in cutii de pantofi.E uimitor cat de putin spatiu pot ocupa componentele, si e foarte usor de gasit ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum