paul_ral Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Vă salut! De la un timp m-a apucat microbul colecționării unor aparate vintage (poate prea mult spus) Marantz. Dețin în colecție 2 sisteme diferite din catalogul 1982, respectiv Marantz SD 420 (deck) + PM 420 (amplif) + ST 320 (tuner) si Marantz PM 550DC (amplif) + ST 520 (tuner) De curând am achizitionat penultima piesă din sistem, respectiv Egalizatorul EQ-20, stereo, 10 frecvențe pe canal. Pe panoul din spate are următoarele mufe RCA (stanga/dreapta) LINE IN LINE OUT TAPE IN REC OUT Vă adresez rugămintea de a-mi preciza cum se interconecteaza EQ-ul în sistem (partea cu line si tape cred ca inteleg, mai putin partea legata de inregistrare) Va multumesc Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 6, 2012 Autor Partajează Postat Martie 6, 2012 O imagine recenta Egalizatorul EQ-20 Pe panoul din spate are următoarele mufe RCA (stanga/dreapta) LINE IN LINE OUT TAPE IN REC OUT Deckul are urmatoarele mufe LINE OUTPUT LINE INPUT Amplificatorul TAPE 1 MONITOR IN OUT TAPE 2 MONITOR IN OUT Intrari pentru pick-up -2, tuner -1, auxiliare -1 Va multumesc Link spre comentariu
zal Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Foloseşti numai LINE IN şi LINE OUT de la egalizator, celelalte sînt ptr înregistrare.Ideal era ca ampliful să aibă călăreţi în spate, între 2 perechi de mufe, aflate între preuri şi etajul final.Dacă nu are, alegi de exemplu mufele TAPE 2 MONITOR, OUT merge la eq LINE IN, iar de la LINE OUT eq se întoarce la IN. Asta presupune ca reglajele de ton ale amplifului să le anulezi sau să le pui pe poziţie zero. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 6, 2012 Autor Partajează Postat Martie 6, 2012 Aceasta presupune ca EQ-ul lucreaza numai cu deck-ul, pe tuner nu pot modifica nimic la sunet? Pe panoul frontal are 3 butoane - EQ ON/defeat - scoate din functiune EQ - LINE/TAPE -MONITOR IN/OUT Panoul frontal Panoul spate Link spre comentariu
zal Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Nu m-ai înţeles, avînd toate sursele de semnal conectate la amplif, poţi scoate semnal din el ptr a-l trimite la eq doar de la una din cele două ieşiri de înregistrare ptr deck-urile cu bandă. Semnalul corectat de eq se întoarce la amplif prin mufa IN, pereche cu cea din care scoţi semnalul din amplif şi asculţi apăsînd comutatorul respectiv. Eq are şi el mufe ptr un deck cu bandă, tocmai ptr a suplini mufele pe care le va ocupa la amplif. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 7, 2012 Autor Partajează Postat Martie 7, 2012 Am găsit schema legăturilor intr-un manual pentru Sansui SE-9, am conectat piesele și funcționează foarte bine:LINE IN (deck) -- REC OUT (eq) --LINE OUT (deck) -- TAPE IN (eq) -- LINE IN (eq) -- REC OUT (amp) LINE OUT (eq) -- TAPE IN (amp)Tunerul si auxiliarele se conectează la mufele lor. Link spre comentariu
cosmin65397 Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Stiu ca este mai vechi postul dar ca sa nu mai deschid alt topic intreb aici despre cum pot conecta egalizatorul(sansui se 7) la amplificator(sansui g50x) astfel incat sa pot utiliza egalizatorul si la cd sau tuner,deck nu am inca.Eq are mufe rca pentru input output (L-R), tape1 rec-play si tape 2 rec-play(L-R)Amplificatorul are pe langa intrarile de CD,Phono,Aux,Tuner tape 1 rec-play si tape2/PCM rec-play(L-R).Tunerul si Cd-ul au doar Output (L-R). Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Dacă egalizatorul are 2 intrări ptr deck-urile cu bandă (acelea ''play''), foloseşte-le pe astea cu cd-ul şi radioul, îţi mai rămîne liberă intrarea de linie ptr încă o sursă de semnal (de fapt toate 3 au aceleaşi caracteristici). Ieşirea de linie din egalizator o duci la oricare intrare din amplif (exclusă cea ptr doză magnetică, desigur). Cînd vei avea mai multe surse de semnal, atunci vei lua în considerare şi varianta legării egalizatorului în buclă cu ampliful, cum e descrisă mai sus. Nu uita să anulezi tonurile din amplif. Link spre comentariu
cosmin65397 Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Daca am inteles bine ,trebuie ca out-ul de la cd intra la tape 1 play la eq ,la tuner out -ul la tape2 play la eq ,iar out-ul de la eq intra in oricare sursa de la amplif(Aux),cum ai spus si tu ramanand un input liber de la eq pt alta sursa.Deci cand oscilez intre ascultare la cd sau radio selectez din eq tape 1 sau tape 2 iar la amplificator selectez canalul pe care primesc semnalul de la out-ul eq bagat la orice input-Aux de exemplu. Avand doar 2 semnale radio si cd nu pot conecta eq in bucla cu amplif? am mai cautat pe net dar imi prind urechile cu acel loop ,nu am inteles bine cum se face conectarea neavand deck-ul. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Ba da, se poate şi aşa, legi normal sursele la amplif, apoi de pe una din ieşiri (de ''tape rec'' 1 sau 2 că altele nu cred să aibă ampliful) te duci la intrarea de linie a egalizatorului, iar ieşirea lui o duci la intrarea corespunzătoare ''tape play'' 1 sau 2, astfel la folosirea comenzii ''monitor'' bagi sau scoţi egalizatorul din lanţ.Ideal era ca ampliful să aibă cuple între partea de preamplificare şi etajul final. Link spre comentariu
cosmin65397 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Deci:iesire tuner la intrare amp pe canalul dedicat.iesire cd la intrare amp la fel pe cananlul de cdiar la eq:la input intra out-ul de la amp tape 1 rec la output intra out-ul de la amp tape 1 play tape 1 si tape 2 ale egalizatorului nu le mufez.iar selectand la amp pe tape1 si cd atunci va lucra eq impreuna cu cd-ul ,la fel si cu tunerul ,iar la eq selectand off tape1 si tape 2,ramanand doar eq pe on. e corect? Link spre comentariu
cosmin65397 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 am facut o schema cum le vad eu conectate,sper sa fie corecta Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Exact aşa trebuie. Link spre comentariu
cosmin65397 Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Le-am conectat ca in figura,functioneaza ok egalizatorul atat pe tuner cat si pe CD,dar desi dau volumul eq-ului de output la maxim se simte o scadere mica de volum in boxe,este normala aceasta diferenta de volum?Egalizatorul este ca cel din poza atasata. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Nu pot să emit o ipoteză concretă, cele două fiind de la aceeaşi firmă, deci ar trebui să fie exclusă o neadaptare de nivel sau impedanţă la intrări şi ieşiri. Conexiunea e corectă. Să fie din serii diferite şi să nu se potrivească? Foarte rară această situaţie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum