andrey Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 STIMA TUTUROR !!! O intrebare in legatura cu virful ciocanului,ce trebuie facut ca nu retine fludor de loc ,nici cu flux, nici cu pasta, nu reusesc sa lipesc un cond. de 1,5 mm !!! am incercat cu bilute dar nu merge iar cu aer se deslipesc piesele din preajma !!! astept sfaturi !!! RESPECTE TUTUROR !!! PS. Asa ceva nu sa mai intimplat?!!! Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 probabil ca ai prea multe reziduri (oxidare) pe varf. trebuie curatat cu burete termorezistent sau altii (si eu) prefera buretele de sarma moale pentru spalat vase. ar mai trebui verificata si temperatura la chinezariile astea. eu am o fisura in ceramica din rezistenta si desi varful se incalzeste satisfacator, o parte din caldura se risipeste pe la mijlocul letconului. si calitatea fludorului este importanta (raportul dintre staniu si plumb pentru electronica ar trebui sa fie 60-40 cu eventuali aditivi). Link spre comentariu
andrey Postat Martie 7, 2012 Autor Partajează Postat Martie 7, 2012 http://i42.tinypic.com/2uoqkaq.jpg Link spre comentariu
andrey Postat Martie 7, 2012 Autor Partajează Postat Martie 7, 2012 Problema de lipire in poza !!! STIMA TUTUROR !!! Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 nu stau eu prea bine cu ochii dar nu vad unde e problema cu lipirea si din post-ul anterior am dedus ca ai pilit varful cu pila de ceasornicar? nu stiu despre ce pila e vorba dar stiu ca nu se face sa pilesti varful nici macar cu smirghel de granulatie >2000. la inceput si eu am facut gaura in primul varf care l-am avut dar ulterior au inceput sa ma tine si mai bine de-un an in regim de hobby. Link spre comentariu
andrey Postat Martie 7, 2012 Autor Partajează Postat Martie 7, 2012 STIMA !!! Am pilit virful intr-o parte cu o adincitura pentru a retine fludor sub el !!! Cu pila semirotunda de ceasornicar !!! si functioneaza ,retine fludorul in exces !!! In poza am schimbat QFN-ul max 9755 amplificatorul; dind cu aer sau deslipit unele componente ,iar un condensator ma necajit un pic asa este cind esti amator !!! In poza se observa lipsa cond-ului in stinga Max-ului !!! RESPECTE TUTUROR !!! Link spre comentariu
idm_luci Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 cand lucrezi cu aer cald pentru lipit/deslipit piese ori le securizezi cu banda de aluminiu in jurul piesei pe care lucrezi ori reduci debitul de aer pentru a nu le zbura pe cele de langa , la inceput mi-au mia plecat si mie piese de pe langa dar m-am invatat sa las debitul pe 3 maxim la operatiuni de genul asta. Link spre comentariu
andrey Postat Martie 8, 2012 Autor Partajează Postat Martie 8, 2012 STIMA TUTUROR !!! Eu am cumparat doar sulita si feonul Gordak montajele de control temperatura si viteza motor sint [facute acasa] sint hobbyst ce sa fac !!! VA multumesc tuturor pentru intelegere !!! RESPECTELE MELE !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum