asyx Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 trebuie sa folosesti un releu de minim 40Aca sa evit asta vroiam sa pun intrerupatoarele dupa partea de putere, respectiv unde am marcat cu rosu in schema. Nu vroiam sa ma complic sa pun releu la tot circuitul.si ce intrerupator o sa gasesti care sa reziste la curentul ala? Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Vroiam sa pun intrerupatorul pe firul care alimenteaza integratul 555 dupa ce trece de irt si dioda unde intensitatea curentului este foarte mica, puneam orice intrerupator. Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Vroiam sa pun intrerupatorul pe firul care alimenteaza integratul 555 dupa ce trece de irt si dioda unde intensitatea curentului este foarte mica, puneam orice intrerupator.atunci este suficient sa intrerupi alimentarea pe 555 Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Schema cu 555 va trebui sa o up-gradezi, cea care ti-am propus-o are un mare avantaj pe langa simplitate :UC3842-3843 asigura un curent in poarta mos-ului de pana la 2A si in consum mare pe acesta nu altereaza semnalul care ramane perfect dreptunghiular ceea ce inseamna o buna comanda pe mos implicit efect Joule minim,adica mos nu se incalzeste aproape deloc.Pana sa-mi propuna schema colegul Matache am incercat tot felul de scheme dar nu s-a comparat niciuna cu aceasta . Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Schema cu 555 va trebui sa o up-gradezi, cea care ti-am propus-o are un mare avantaj pe langa simplitate :UC3842-3843 asigura un curent in poarta mos-ului de pana la 2A si in consum mare pe acesta nu altereaza semnalul care ramane perfect dreptunghiular ceea ce inseamna o buna comanda pe mos implicit efect Joule minim,adica mos nu se incalzeste aproape deloc.Pana sa-mi propuna schema colegul Matache am incercat tot felul de scheme dar nu s-a comparat niciuna cu aceasta .omul invata cel mai bine din greseli Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 La insistentele dumneavoastra am construit si montajul cu uc3843 dar am o mica problema.Cand reglez din potentiometru nu vrea sa scada intensitatea aproape de zero cum facea montajul anterior si am masurat voltajul si variaza de la 8,5 pana la 12v, nu vrea sa coboare sub 8,5(la celalat ajungea spre zero).De la ce sa fie? ce am gresit? Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 modifica rezistentele notate cu steluta sau pune niste semireglabile in locul lor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum