Vizitator cristi_4you Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 ok.daca mai vrei schema ti-o trimit.simpla gasesti mai sus pe forumDa, mai vreau schema. Multumesc Link spre comentariu
asyx Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 ok.daca mai vrei schema ti-o trimit.simpla gasesti mai sus pe forumDa, mai vreau schema. Multumescdioda D este SBL3040 si pui 4 in paralel.la fel,pui si 4 irf3205 in paralel Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 Multumesc mult pentru schema dar am cateva nelamuriri.1Legat de dioda D nu o gasesc pe net cu ce as putea sa o inlocuiesc?2.Nu am gasit in schema ce model este integratul.3.irf3205 am gasit pe la 5 ron si are 55v, 98A, 150w- eu la ce putere ma raportez? din cate am observat cautand pe net oameni care au facut asa ceva am observat ca aveau montate destul de multe mosfeturi pentru o putere mai mica ca a mea(la un motor de 3-400w aveau 3-4mosfeturi dar nu stiu ce model)4. referitor la schema nu inteleg partea incercuita cu rosu, adica se monteaza in paralel la pinii2si 16? Si nu inteleg ce scrie unde am incercuit cu albastru(3m?)5. viteza motorului din care potentiometru se regleaza?multumesc. Link spre comentariu
asyx Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 dioda gasesti in surse de calculator sau pe site-ul Adelaida.este dioda rapida de 30A/40V.poti inlocui cu orice dioda rapida de putere.integratul este sg3525.partea aceea incercuita este o protectie facuta de mine cu senzor magnetic dar care necesita mai mult de lucru,asa ca deocamdata poti renunta la ea.referitor la cati tranzistori sa pui in paralel, tine de bani.eu am zis minim 4 pentru puterea ta.personal folosesc 5 in paralel pe scuterul de 24V fara nici o incalzire..viteza se regleaza din potentiometrul de 10K(care nu este valoare critica,se pot folosi si alte valori).din semireglabilele de 10k se regleaza minim si maxim functie de pozitia potentiometrului.din semireglabilul de 100k se regleaza frecventa de lucru. Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Am realizat prima schema pusa pe pagina 1, aceea cu 555-ul si am testat-o cu un led si functioneaza perfect.Eu vreau sa o folosesc la un motor de 12v si cam 300w, motorul de ventilator auto care raceste apa, (am renuntat la electromotor).Cei de la magazin au zis ca buz11 rezista fara probleme pentru asta dar mie mi se pare prea firav si imi e frica sa incerc si sa il ard. As putea sa il inlocuiesc cu altceva? Cate sa pun? Si mai este problema daca le gasesc. In craiova am gasit buz11 doar la un magazin din 3 si costa 7,5lei, nu vreau sa ma coste nici foarte scump.Am si 2 poze cu montajul. Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Am conectat un bec auto de 12v si 45w si se aude un bazait care se intensifica odata ce se aprinde becul mai putin, cand e dat pe intensitate maxima nu se mai aude. este ok? Mi se pare ca se aude de la buz11.Da, am montat si 2 mici radiatoare pe buz si dioda. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Nu te juca ca iei foc .Ventilatorul la masina consuma 30-40A asa ca fir gros sectiune de 4-6mm*tranzistor iti recomand irf3205 2-3 in paralel . Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Nu te juca ca iei foc .Ventilatorul la masina consuma 30-40A asa ca fir gros sectiune de 4-6mm*tranzistor iti recomand irf3205 2-3 in paralel .Montajul actual l-am realizat pentru test. cand o sa pun acel motor o sa il refac. Totusi de ce se aude acel bazait? este normal? Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Nu te juca ca iei foc .Ventilatorul la masina consuma 30-40A asa ca fir gros sectiune de 4-6mm*tranzistor iti recomand irf3205 2-3 in paralel .Montajul actual l-am realizat pentru test. cand o sa pun acel motor o sa il refac. Totusi de ce se aude acel bazait? este normal?da.este din cauza impulsurilor pwm.ca sa scapi de bazait trebuie sa treci de 20khz.ei iti recomand schema cu sg3525 postata mai sus Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Am dat comanda de 3 irf3205.Legat de dioda care se leaga langa motor, eu am cumparat o bucata mbr3045pt si este suficient sau mai cumpar? Totusi ce rol are exact dioda?Bazaitul acela se va auzi si la irf? Ca zgomot nu ma deranjeaza atata timp cat nu afecteaza circuitul cu nimic. Schema aceea cu sg-ul e mai complicata si nici nu am piesele pt montaj, poate pe viitor.Pun si o poza cu radiatorul pe care se monteaza irf-ul si dioda. cred ca este ok ca marime(pentru 3 irf si 2 diode) Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 informatii mai complete despre cum lucreaza aceste variatoare de turatie http://www.4qdtec.com/pwm-01.html Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 O schema foarte buna este aceea a colegului Pisica Matache eu o folsesc frecvent.Merge ireprosabil .UC 3842 este foarte ieftin iar la mos pui 3205 . Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 In weekend o sa realizez montaju final (acela de l-am facut deja), poate ulterior o sa incerc si celalat montaj, si am nevoie sa ii pun un intrerupator general ca sa il opresc cand nu il folosesc si inca unul sa intrerupa alimentarea atunci cand pun frana.Ma gandeam sa le montez unde am modificat schema cu rosu. Este ok? Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 trebuie sa folosesti un releu de minim 40A Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 trebuie sa folosesti un releu de minim 40Aca sa evit asta vroiam sa pun intrerupatoarele dupa partea de putere, respectiv unde am marcat cu rosu in schema. Nu vroiam sa ma complic sa pun releu la tot circuitul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum