Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema regulator motor 12v

SASSU

Postări Recomandate

Salutare all am nevoie de o schema de regulator de 12v si vreo 30-35 amperi pt un motor care baga aierul in masina sa nu fie asa de complicata sa fie cat mai usoara va multumesc toata stima. SASSU

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• asyx

15

• EFTIMIE

5

• SASSU

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc asyx l-am facut dar cand am pus pe acel motor a crepat buzul in rest l-am testat pe un bec de 60W si mergea regla dar pe motorul de la masina a crepat daca ai cumva sau sti o schema de regulator cum ar fi acela de la acele carucioare de invalizi care au regulator electronic

Link spre comentariu

renunta la rezistenta de 47 Ohm si pune direct un irf3205 in loc de buz11.si schemele de la carucioare au acelasi principiu de functionare.cand a explodat tranzistorul ?imediat sau a apucat motorul sa se invarta?ai auzit un bazait in motor(de la impulsuri)?ai zis ca vrei o schema simpla.pot sa-ti trimit si una putin mai complexa.

Link spre comentariu

Pt mai multa siguranta este bine sa montati mai multi in paralel sfatul meu din proprie experienta este sa puneti 4 buc. pt. o exploatare indelungata fara probleme chiar daca ei sunt laudati ca tin un curent de drena de maxim 120 A eu i-am folosit pt. reglarea electroventilatorului la masina in'' baterie ''de 4 buc. si nu am avut probleme curentul reglat fiind ca la dv. 30-40A.

Link spre comentariu

eu folosesc 4 buc la curenti de peste 100A.nu cred ca este nevoie de 4 pentru 30A dat fiind ca una bucata irf stie sa duca(dupa catalog)100A.dar poti sa pui cati vrei,tine doar de bani.este drept ca eu folosesc un integrat mai specializat dar tu ai cerut o schema simpla.nu mi-ai raspuns la intrebarile anterioare

Link spre comentariu

asyx dami o schema care crezi ca e buna daca ai ti-am zis ca motorul are firele de alimentare sunt de 5mm grosimea cand fac cate un scurt cu srubelnita pe direct zici ca se sudeaza nu stiu de ce este asa de mare consumul dar motorul este ok

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator cristi_4you

salut,As putea sa folosesc schema asta pentru a controla un electromotor auto pus pe o bicicleta?Ce modificari trebuie sa ii fac pentru rezista la curenti asa mari?Multumesc

Link spre comentariu

salut,As putea sa folosesc schema asta pentru a controla un electromotor auto pus pe o bicicleta?Ce modificari trebuie sa ii fac pentru rezista la curenti asa mari?Multumesc

ce fel de electromotor auto?demarorul?
Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you

ce fel de electromotor auto?demarorul?
Da.Am cautat si are o putere de 2,3kw si tensiunea de 12v
Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you

Stiu ca se uzeaza destul de rapid electomotorul dar cred ca este ok pentru ca nu vreau sa il folosesc zilnic doar in weekend sau de distractii si de aceea caut si o schema de controler destul de simpla...Am vazut cele 2 proiecte si par ok. Ma gandeam si eu sa folosesc acele motoare de ventilator dar acum ca sa ivit ocazia si am electromotorul vreau sa il folosesc pe asta cat merge, dupa mai vedem...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări