Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem 5.1 pe lampi

ctepeo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electron

7

• overdrive

6

• ctepeo

2

• Guest1

2

Top autori în acest subiect

Vizitator radu103

pe mine ma incinta ca sunt atitia auditori fideli in tara asta..si cu asa pretentii..sunt convins ca multi nici n-ar putea deosebi un amp tehnics de unul pe lampi..sau chiar mai rau..unul jegos de discoteca de unul pe lampi..no offence dar fiti si practici.. :oops:

Link spre comentariu

hehehe asta cam asa e insa nu sunt de aceeasi parere in legatura cu ampliful de discoteca ..... Sunt sigur ca da clasa la orice technis nici nu se poate compara .... probabil iti plac alea ca au butoane ... :lol:

Link spre comentariu

pe mine ma incinta ca sunt atitia auditori fideli in tara asta..si cu asa pretentii..sunt convins ca multi nici n-ar putea deosebi un amp tehnics de unul pe lampi..sau chiar mai rau..unul jegos de discoteca de unul pe lampi..no offence dar fiti si practici.. :oops:

Nu sunt de aceeasi parere cu tine.Nu trebuie sa fi un audiofil, auditor fidel, maniac audio sau cum vrei tu sa-i mai spui ca sa-ti realizezi un amplif pe tuburi.Eu am realizat un preamplificator pe tuburi ptr casetofon dupa o schema de Grundig. Pot sa-ti confirm ca suna exceptional. S-a mai discutat pe acest forum despre amplificatoarele pe tuburi si tranzistoare.Dupa mine, parerile sunt impartite intre cei care au realizat sau au ascultat un amplif pe tuburi si cei care habar n-au despre ce este vorba...Incearce sa-ti faci unul si mai vorbim.
Link spre comentariu

Pai pentru un sistem 5.1 sunt necesare 5 amplificatoare de acelasi tip pentru frecvente inalte si un amplificator pentru frcvente joase, toate cu tuburi. Acu' doar nu vrei si decodor Dolby Digital sau dts tot pe tuburi, asta ar fi culmea culmilor... :d

Link spre comentariu

eu deja lucrez la asta.pe subwoofer imi pun 4 finali ca sa ''bage'' bine.finali am destui trafuri se pot face .este cineva interesat?sau chiar numai pentru finali stereo ajut pe cine vrea cu cablajul si schema la ampliful meu.atentie ampul meu este fara reactie negativa!

Link spre comentariu
Vizitator radu103

de acord..cu cele de mai sus..

ampul meu e fara reactie negativa

interesanta alegere..din moment ce reactia negativa este printre cele mai mari descoperiri..alaturi de tranzistor..poate ne zici ce avantaje ai fara reactie..poate pui si o schema..sa vad si eu teoretic ce vrei sa iasa..numai bine
Link spre comentariu

Fara reactie negativa amplificatorul va avea o banda de frecventa mult mai mare, dar va fi mult mai instabil. Daca amplificarea totala a amplifului este mare, posibilitatea de a intra in autooscilatie este foarte mare.Dar sa vedem schema ...

Link spre comentariu

sa nu ridetzi de mine dar cum postez schema? :oops: ...o am facuta in circuit maker dar incerc sa o fac pdf.pai in legatura cu reactia negativa..eu fac amplifuri de chitara pe tuburi si acolo nu pun reactie negativa pe final ca sa sune mai dur.cred ca mi-am stricat urechea din cauza asta.de acord ca reactia negativa este necesara pentru stabilitate dar e nasol ca trebuie sa recalculez si reactia negativa in frecventa si asta deja este greu sa o faci fara experienta in domeniu.oricum o sa ma 'pun' pe finale in weekend sa vad ce iese...astept sfaturi... :d

Link spre comentariu

trafurile de iesire le mai procur de la statzii vechi de dincolo.am un amic in germania care imi tot aduna trafuri de iesire de la fel si fel de finali pe tuburi si cind vine la 3-4 luni in romania imi aduce cite a gasit.momentan numai am decit 2 trafuri de la un amplif de 2 x 25w pioneer pe care l-am luat din piata de vechituri.trafurile sint super!au tolele asa subtiri ca se duce in 50 khz fara probleme.dar daca vrei sa iti faci trafuri fa-ti pe torus.iese mic shi cu calitati foarte bune.acum lucrez la un final cu care sa cuplez trafurile alea care le mai am.daca te intereseaza finalul... :wink: bafta!

Link spre comentariu

Pai tu cu ce tuburi finale lucrezi? Eu am niste EL 34 si as vrea niste trafuri pentru ele, da' nu gasesc pe nimeni care sa mi le faca, ca eu n-am de gand sa ma apuc de asa o ''opera de arta''. Vorbesti de un transformator toroidal? Pai cine face dintr-astea pentru amplificatoare?

Link spre comentariu

oameni buni!eu folosesc gu-50 pentru finalele mele sau pl509.robuste finale.le-am dat mult de munca la chitaristii care au luat ampuri de la mine :le-am zis ca daca ard ei finalii aia le dau jumatate din bani inapoi.shi dupa un an de tras pe ele in tot felul de concerte shi in conditii grele se tzin bine rusii! :wink: ptr el34 ...le folosesti in clasa a in configuratie de trioda?sau in ab2 ca sa scoti mai mult de la ele?trafuri toroidale cam pe la 200va se pot face la aproximativ 20-25 euro bucata cu tot cu sistemul de prindere.numa ca trebuie sa le calculezi tinind seama de indicii diferiti fata de cele e+i.bafta!

Link spre comentariu

Inca nu m-am hotarat ce schema sa aleg. Am vreo 6 tuburi EL 34 si nu cred ca push-pull ar fi varianta cea mai fericita deoarece tuburile nu sunt perechi si nu cred ca o sa iasa ceva bun din ele. Cat despre transformatoare, poate, totusi, o sa ma apuc si de opere de arta ca n-ar strica sa invat sa fac chestii din astea...Poti sa-mi dai si mie documentatia??? Chiar de-ar fi sa le faci tu, tot n-as putea sa ma deplasez pana la tine...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări