Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 2n3055

K1nderu

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

8

• remus68

3

• pop_ady44

3

• adi1967

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am masurat intre rezistentele de vataj

Nu se spune rezistenta de vataj, e...neplacut sa zic asa :rade: se spune rezistente de putere!

Biasul ( curentul de mers in gol ) se regleaza sau inseriind plusul cu un ampermetru si reglezi sa obtii undeva in jur de 25-30mA sau masori tensiunea continua pe una din rezistentele de putere, tensiunea de pe bornele ei, si reglezi pana obtii aproximativ 10-15mV. Toate astea se fac cu intrarea suntata la masa si iesirea in gol.

Link spre comentariu

Tensiunea masurata pe rezistentele de emitor ale finalilor este in functie de curentul de mers in gol necesar si de valoarea rezistentei. Astfel, daca masori 10mV pe o rezistenta de 0,18R inseamna ca este un curent de mers in gol de 55mA, iar daca rezistenta are 0,47R curentul este de 21mA. Formula nu este deloc complicata: I=U/R.O modalitate mai usoara de a regla acest parametru este prin masurarea tensiunii Ube a finalilor care trebuie sa fie de 0,52...0,55V pentru finali bipolari si dublul acestei valori pentru finali darlington.

Link spre comentariu

De acord, iar ceea ce eu am sugerat a fost bazat pe presupunerea ca rezistentele de putere au 0,5 Ohm asa cum am observat in schema despre care autorul temei a zis ca o va face de pe pagina precedenta, bineinteles ca daca valoarea rezistentei este alta atunci si valoarea tensiunii pe care trebuie sa o citeasca pe borne ca a fie curentul corect, este alta.

Pentru schema lui zal nu am piese si nu ajung prea curand o sa fac schema lui pop_ady44....

viewtopic.php?p=961125#p961125LE: Eu prefer sa fac acest reglaj inseriind ampermetru cu colectorul finalului ( sau unul din ei daca este cazul ) de pe ramura pozitiva.
Link spre comentariu

au Uce=60v unul are litera w iar unul cifra 6 si rezistentele de 0,47ohm de la domnul pop_ady44,l-am alimentat la 36v se aude super bine iar radiatorul este caldut icon_jook e primul meu amplificator pe tranzistori :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări