Kytan666 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 ma chinui din weekend cu un metz 36AF-40 care trage cand vrea el. incarca corect dar la apasarea butonului de test trage 1 din 5-10 . si atunci cand nu trage se aude un bazait intern cat timp este apasat butonul. L-am desfacut si am refacut cateva lipituri ce pareau imperfecte pe partea de putere. si a functionat impecabil cam 30-40 de declansari. dupa care face la fel . am schimbat trafo trigger cu unul aprope identic de pe un blit chnezesc . acelasi rezultat. ma gandesc ca bazaie trafo ridicator dar nu vad ce legatura ar avea cu declansarea blitului....circuitul ridicator pare ceva auto-oscilant cu un tranz de putere pe traf si ceva smd-uri. am cautat pe net , dar nu gasesc nimic si am ramas fara idei. blitul e alimentat pe sursa reglabila, incarcat in asteptare consuma 05-1A daca apas pe buton de flash scade consumul spre zero si bazaie. Link spre comentariu
Kytan666 Postat Martie 11, 2012 Autor Partajează Postat Martie 11, 2012 nimeni nici o idee? Link spre comentariu
Vizitator mariusmarius109 Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Am citit ce ai scris tu mai sus si din pacate nici eu nu am nicio idee, dar nu te da batut! Link spre comentariu
Vizitator somylinca Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Acel bazait ce apare la apasarea butonului test , sigur provine de la un scurt dupa trafo, motiv ce scade [ se anuleaza ] consumul spre zero. Verifica tranzistorul de putere eventual ce urmeaza spre lampa ,banuiesc ca este anulata si amorsarea tubului flash. Bafta, cum a scris si colegul de mai sus; nu te da batut , pune piesele la loc si incerca sa spargi nucii, sigur isi va reveni. Scuze mai glumim . Stima, Link spre comentariu
Selena Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 De la dioda redresoare se ajunge la condensatorul electrolitic, dar tot de acolo se merge la un rezistor in jur de 2 M, in serie cu un condensator cam de 22 nF si masa. In mod firesc, butonul de test scurtcircuiteaza la masa condensatorul de 22 nF, conectat la primarul autotransformatorului de declansare si cauzeaza acolo un impuls de tensiune, amplificat in secundar. Banuiesc ca acel rezistor de 2 M este in scurt si, cand apesi pe butonul de test, practic pui la masa condensatorul electrolitic, convertorul incearca sa lucreze la maxim, sa suplineasca consumul continuu, bazaie si, in acelasi timp, alimentatorul tau intra in limitare/avarie - de aceea apare situatia ciudata ca scade mult curentul absorbit. Pune un voltmetru la bornele condensatorului electrolitic si vezi evolutia tensiunii inainte si dupa apasare. Acolo sunt 300 V si un mare pericol de bumm! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum