Vizitator smilex Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Eu obtin un minim necesar (variatie 0,5A) de spire cu 20% mai mult pt. 50kHz, sau cu 40% mai mult pt. 38kHz. Nu stiu daca mai ai loc, dar ar trebui sa incerci cu 50% mai mult la 38kHz (la frecvente mai mici scad pierderile pe comutatii), cu foarte buna izolatie intre straturi (important!), intre capetele bobinajului exista 350V (capacitatile intre spire consuma ceva acolo). Poti si sa bobinezi incalecand spirele si astfel ramane putin loc intre inceput si sfarsit (portiune vizibila de miez) pentru izolare intre capete. Link spre comentariu
silicipi Postat Martie 21, 2012 Autor Partajează Postat Martie 21, 2012 Nu prea am inteles ce vreti sa spuneti. Va referiti la faptul ca ar trebuii sa bobinez cu 50% mai multe spire pe bobina cdin soc? O sa incerc si asa, problema insa nu cred ca e de aici, colegul Flopir a facut si el sursa , dar a bobinat socul de iesire pe 3 toruri galben cu alb, lipite unul de altul si el zice ca nu se incalzeste, e posibil ca eu sa am alta problema, gen vreo dioda din punte partial strapunsa sau condensator de filtrare cu probleme, gen ESR( nu l-am masurat desii am cu ce) sau cablaj defectuos, desii e in mare acelasi cu cel al lui Flopir?Si mai e o problema, chinezul a pus bobina mai mica si merge de rupe fara sa se incalzeasca aiurea, insa bobina facuta de chinez se incalzeste la mine de rupe. Am observat ca daca inductanta bobinei e mai mica , bobina se incalzeste nasol.Aseara am mai facut ceva teste si am anulat puntea redresoare si tot tacamul, am legat sarcina 2 becuri de 220V/75W inseriate, direct pe iesirea trafurilor iinseriate si surpriza , semnalul pe drenele mosfetilor era ca de catalog, patrat patrat, insa cu puntea redreoare conectata si tot tacamaul feedback, filtraj bobina de filtrare semnalul pe drenele mosfetilor arata cel putin ciudat iar diodele din puntea redresoare se incalzeau binisor desii la iesire sarcina tragea un curent de numai 0,28A, de aceea suspectez ceva nereguli in secundar gen puntea redresoare, bobina, condensator, ca alte piese nu sunt. Si fiindca m-am impotmolit va cer parerea. Atasez oscilograma cu semnalul din drenele mosfetilor cu sursa complet montata, tensiune la iesire 350V stabilizata ca semnalul cu sarcina direct pe trafuri nu cred sa mai fie necesara deoarece arata beton , ca de catalog v-am spus mai sus. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Forma de unda arata asa din cauza oscilatiilor parazite. Parerea mea e sa incerci sa refaci bobina din filtru (2mH), ferindu-te de capacitati, adica de apropierea inceputului de sfarsit. Eventual si la diodele redresoare sa folosesti ceva cu capacitati mai mici. La acele tensiuni si frecvente, orice mica capacitate are efecte. Daca n-as obtine rezultate, as incerca si niste snubbere pe cele doua secundare (fiecare in parte) cautand cel mai bun compromis intre puterea debitata pe ele si efect. Poti incerca plecand chiar si de la 100p (+100ohmi). Se poate si pe diode. Sincer insa, nu am stabilizat asemenea tensiuni, e teorie. Intuitiv, capacitatile componentelor pot fi cauza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum