Dr.L Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 E vre-o diferenta in performantele sursei,daca redresezi inainte sau dupa inseriere?Eu cred ca nu,singura diferenta e ca pui mai multe diode.Evident,cu cat ai mai multe infasurari intercalate,cu atat e cuplajul mai bun,dar asta n-are nici o legatura cu redresarea Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 am gasit si eu o schema http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... -2500.html Link spre comentariu
silicipi Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 Salutari! Multumesc de schema, dar o am de mai bine de un an, insa nu prea ajuta, e incompleta/ Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Vreo noutate privind stabilitatea? Ai obtinut oarece? Link spre comentariu
silicipi Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 weekendul asta am avut ffffff multa treaba la parohie, care ptr mine primeaza intotdeauna, si doar maine sper sa apuc sa testez. Voi raspunde pe forum si vom vedea ce a iesit. Numai bine! Link spre comentariu
silicipi Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 Am revenit! Am facut bucla propusa de S,ilex in topicul despre surse viewtopic.php?f=41&t=76798&start=210#p969823, si sursa functioneaza ffff bine, e tacuta acum si in sarcina si in gol, fara nici un fel de sarcina consuma 56mA, insa in sarcina am umblat putin la frecventya ptr a obtine un randament mai bun si scazand frecventa la 38Khz sursa e in continuare stabila, si am obtinut un randament de 85%, ceea ce este fff bine zic eu. Totusi , bobina de la iesire mi se incalzeste binisor am o sarcina de numai 100W, curentul masurat e de 0,28A, vizualizand insa cu osciloscopul am observat niste varfuri de curent ciudate, am pus pe agina din urma si o oscilograma cu curentul din bobina, si erau intradevar niste spikuri inalte de curent prin bobina, intrebarea mea este cum ucid spikurile acelea? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 am retinut ca ati desfacut multe trafuri atxfolositi miezul pt socuri cu un intrefier ce se poate deduce practic cu osciloscopulREVIN:cu montajul de mai jos si osciloscopul puteti alege intrefierul pt diverse puteri/aplicatiiajutat de un montaj asa Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Incalzirea inductantei are doua cauze: bobinajul sau miezul. Pentru bobinaj, stii ce trebuie facut si probabil ai facut. Miezul se incalzeste daca la acea frecventa inductia si/sau variatia ei este la limita sau peste, adica prea putine spire (presupunand ca nu ai spire in scurt). Modificarea nr. spire duce insa la marirea inductantei deci un alt RC. Chiar asa, ce vei face? Scaderea frecventei inseamna de asemenea un nr. spire prea mic pentru acea frecventa, deci e o solutie de compromis limitata. Link spre comentariu
silicipi Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 Nici nu stiu ce sa fac. Rferitor la scaderea frecventei, nu prea am inteles, deoarece practic la o frecventa mai mare de functionare a sursei sunt necesare mai putine spire, scazand frecventa e nevoie de de un nr de spire mai mare ori eu m-am jucat cu frecventa, avand acelasi nr de spire in primar, 3+3acum referitor la bobina, ce imi recomandati sa fac?Invertorul vechi care e la defrisat, si din care voi refolosii o mare parte de piese, avea bobina ded numai 300uH, bobinata cu fir de 1mm, defapt avea 2 fiecare convertor din cele 2 avea bobina lui , puntea lui redresoare si bobinele nu se incalzeau asa tare, montata la mine pe placa bobina se incalzea zdravan. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Daca scazi frecventa ai nevoie de un nr. spire mai mare pentru a obtine o anumita variatie. Daca nu cresti nr. spire la frecventa mai mica, variatia de curent creste. Crescand curentul, poti depasi inductia. Se incalzeste.Daca cresti frecventa nu ai nevoie de un nr. spire mare, dar la frecventa mai mare miezul admite o inductie mai mica, deci din nou poti depasi inductia. Se incalzeste.Asa se intampla cand nu cunosti precis caracteristicile miezului.Ce-o fi de facut? Link spre comentariu
silicipi Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 Pai miezul e 3C90, deci nu chiar no name, e de la C..omet, nu am verificat insa daca se incalzeste sau nu, ramane de testat. Problema este insa la bobina de soc, ce Dumnezeu sa-i mai fac sa nu se incalzeasca, la invertorul cel mare defrisat bobinele functioau si ffffff bine montata pe convertorul meu se incalzesc mama, mama, inclin sa cred ca e o prooblema la convertorul meu, pana acum cu ajut dvs mare parte din probleme s-au rezolvat, acum ramane sa mai rezolvam problema incalzirii bobinei. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Despre ce miez vorbesti? Eu vorbeam numai despre inductanta serie din filtru. Tot ce-am spus se referea la bobina, nu intereseaza aici traful. Si ea e pe un miez, si ea admite o inductie maxima care depinde de niste valori printre care si nr. spire. Link spre comentariu
silicipi Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 ok, credeam ca e vb de traf. La bobina din soc nu cunosc caracteristicile mizului, dar chinezul a folosit-o cu succes acolo, si a ps doar un tor, eu am pus 2 toruri Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Bine, la ce curent maxim in secundar doresti a utiliza sursa si la ce freventa? Link spre comentariu
silicipi Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 Salutari! Scuzati pentru plecarea subita de aseara, mama soacra a picat secerata de oboseala si am intrat noi la aparate cu bebe strumfulica, motiv ptr care a trebit sa ne culcam mai devreme.Sursa va trebuii sa debiteze in secundar un curent maxim de 3A (2,86A din calcule) si va functiona la o frecventa de 40-50Khz, ideal ar fii 50Khz/traf dar asa cum am spus mai sus am micsorat frecventa la 38Khz ptr un randament total al sursei mai bun. Tensiunea in secundar 350V stabilizati, pe care sursa acum ii stabilizeaza fara nici un fel de galagie, multumita buclei de control gandita si calculata de dvs.Tensiunea la intrare variaza intre un minim de 10,5V si un maxim de 14,4V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum