costi002 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Buna ziua,Ma bate gandul sa ma apuc de un nou proiect, dupa ce l-am terminat pe ultimul cu decodarea unei telecomenzi de barca de nadit, si sa incerc sa citesc un modul GPS cu un pic.Acum, ca tot omul ma apuc de cautat dar, ceva imi este neclar. De exemplu , sa zicem ca iau modulu L20 de la Quelec dar, sincer, nu stiu cam cum sta treaba cu el.Ideea este ca voi citi de pe UART-ul lui valorile dar, nu trebuie sa ii dau ceva comenzi inainte? Am incercat sa aflu aceste detalii, dar in PDF-ul lui nu apare nimic.A mai incercat careva sa citeasca un modul GPS cu un PIC? O parere, o idee?Multumesc anticipat Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 5, 2012 Autor Partajează Postat Martie 5, 2012 Ok, sper sa nu imi spuna admin-ul ca fac posturi succesive. Am continuat cautarile si am aflat ca merge cu protocolul NMEA ce este detaliat aici http://www.madeeasykits.com/docs/SiRF_NMEA_Protocol.pdf si cu protocolul OSP. Continui cautarile Link spre comentariu
puiu Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Vezi nivelele de semnal, deorece la ultimile module GPS erau de 3 V in loc de 5 V cit este de regula la PIC. Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 5, 2012 Autor Partajează Postat Martie 5, 2012 Am observat ca nivelul este de 3.3V dar cu un convertor se rezolva usor. Am gasit pana la urma cum e cu protocolul NMEA. in curand, cand voi avea suficiente fonduri si nervi, o sa ma apuc sa vad ce iese. Oricum, daca este careva care a mai facut, sau incercat, sunt deschis la orice sugestie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum