Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut informatii suplimentare

katran

Postări Recomandate

Vreau sa-mi iau un strung serios ... pot sa cheltui intre 6-8000EUR . Am tot sapat pe net si am gasit cateva masini , respectiv cele de la Optimum , ZMM ( Proma / Bulgaria ) , Pinacho ( Delta / Spania ) , SETA ( cama aceleasi scule ca la Optimum , doar ca mai ieftine ) ... Masinile Optimum le stiu , le-am vazut ... A auzit cineva de ZMM sau Pinacho ? Ce fel de scule fac baietii astia ? Sunt peste Optimum ca si calitate ( nu numai ca pret ) ? Aveti alte sugestii pentru un strung de calitate ( precis , puternic , sa poata fi cumparat din Romania ) ? Multumesc . P.S. Uite pozele cu masinile ZMM si Pinacho ... preturile se invart la 8-9000EUR plus TVA .

post-14796-139829395399_thumb.jpg

post-14796-139829395402_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

10

• radu cnc

5

• mihaighe

2

• daredan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aie e tot o chinezarie ( exact ce vinde Optimum , Seta , Bernardo ... ) . Pe mine ma intereseaza ceva la nivel de TOS , Hardinge , Schaublin ... ceva de precizie ridicata , cu o putere instalata de 2-3 Kw , cutie de viteze inchisa , turatie variabila intre 0-4000rot/min , sa nu fiu nevoit sa schimb roti dintate pentru filete ( macar pentru alea metrice ) ... Vreau sa pot sa prelucrez suruburi cu bile in conditii corecte , fara sa dea in nas sau sa se infunde ... Stiu ca e destul de dificil sa gasesc asa ceva , dar eu intreb , ca nu cred ca e problema ... Multumesc pentru link , apreciez interesul .

Link spre comentariu

...sa nu fiu nevoit sa schimb roti dintate pentru filete...

Numai la strungurile CNC, vei avea sansa sa nu schimbi roti dintate pentru diferite filete. Altminteri rotile dintate de schimb, sunt in logica mecanismelor cinematice la oricare alt strung.In alta ordine de idei, atunci cand cheltui 6...8 mii de euro pe un strung, trebuie sa te asiguri ca ai si un contract de service pentru perioada garantiei, dar mai ales pentru cea post-garantie. Altfel el se va "ramoli" foarte repede si va iesi din uz de timpuriu. Secretul strungurilor care inca se mai afla in activitate, unele datand din perioada interbelica, sau chiar dinainte, este tocmai service-ul profesional.
Link spre comentariu

Ce am inteles eu cu rotile alea este ca un anume set-up te lasa sa dai o anume serie de filete ... eu am nevoie de filete cu pas de 1mm , indiferent de diametru . Ideea este sa nu fiu nevoit sa schimb iar rotile sa obtin avans longitudinal minim ( cel mai mic posibil , dat in specificatiile masinii ) . La strungul vechi , cand puneam rotile pentru filet de 1mm , avansul automat longitudinal ramanea mare , si nu-mi iesea suprafata corecta ... Iar cu avansul manual , nu-mi iese nici de frica ... O sa studiez mai indeaproape manualele alea ... sa vedem ce si cum ... Mersi frumos pentru interes . Alte sugestii ?

Link spre comentariu

Daca nu prelucrezi decat un singur pas de filet, nu va trebui sa shimbi rotile.Avansul fizic realizat de un strung, in mm/rot (in cazul de fata 1 mm/rot) este acelasi indiferent de tipul strungului. Perceptia umana asupra acestui avans, poate fi insa diferita in functie de strung. Aceasta se datoreaza faptului ca la strungurile de mici dimensiuni, cum sunt cele de banc, turatia minima la arbore depaseste de obicei 100 rpm. Cu cat strungurile se maresc in dimensiuni, cu atat turatia minima scade. Spre exemplu, la un strung SP630, care poate prelucra un semifabricat de 630 mm in diametru, deasupra ghidajelor, turatia cea mai mica este de 8 rpm. Aceste valori micsorate in functie de marimea diametrului maxim de prelucrat deasupra ghidajelor, este logica avand in vedere cat de mari vor fi fortele de inertie, la un semifabricat avand un diametru atat de mare. De asemenea, asa dupa cum se stie, viteza de aschiere economica, este in functie de diametrul semifabricatului. Este foarte normal ca la turatii din ce in ce mai mici, perceptia umana asupra avansului cinematic de filetare, in cadrul aceleiasi valori a pasului de filetat, sa fie diferita la turatii diferite. Este ca si cand, o piulita aflata pe un surub, inainteaza mai repede daca surubul este rotit mai repede.

Link spre comentariu

Masinile de la Optimum/Rocast sunt O.K ... insa am gasit aceleasi masini ( doar ca sunt vopsite in alte culori ) la SETA .

La SETA , preturile sunt cu 25% mai mici , plus ca in volumul livrarii intra mai multe accesorii .

Uite :

http://www.seta.ro/description.php?idms ... dm=24&cat=

http://www.seta.ro/description.php?idms ... m=332&cat=

Nu prea inteleg eu de ce exista diferenta aia de pret ... oare se reflecta in calitate si fiabilitate , sau e doar chestie de " firma " ?

post-14796-139829398785_thumb.jpg

post-14796-13982939881_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu daca as avea suma aceea disponibila pentru cumpararea unui strung nu as lua nimic din ce s-a enumerat mai sus ci as merge pe un second-hand pe marci de renume, care pentru mine sunt: la strung firma WEILER, iar la freze FRIEDRICH DECKEL.Pentru mine daca ar fi as lua un WEILER (Praktikant sau Condor sau Matador), sunt strunguri scumpe si de o precizie ridicata, la banii astia nici nu as vrea sa aud de un strung care nu este cu ambreiaje, cutie de viteze Norton avans transversal, gaura de trecere macar 35mm si frana pe axul universalului, nu ar strica sa aibe si rotile pentru metric si withworth iar selectia sa se faca dintr-o maneta.Prefer un strung cu calitatile pe care le-am enumerat mai sus second decat unul nou, care costa mult doar ca este nou. Depinde ce se vrea un strung pentru amatori nou sau unul profesional second.Aceasta este parerea mea, sa nu se interpreteze altfel..., ca sunt multi carcotasi.

Link spre comentariu

Strungurile Weiler sunt din clasa de super precizie ( hardinge , schaublin ) , iar unul cat de cat in buna stare nu se gaseste sub 12.000 EUR ( ebay.de ) . Nu sunt chiar atat de sigur ca vreau sa dau banii astia pe un strung ... Daca ajungeam la extreme de genul asta , ma opream doar la Hass TL1 , si terminam povestea ... Da' ala e 24.000 , in configuratie completa ...Eu trebuie sa ma incadrez undeva in 6-8.000 , si sa cumpar ce gasesc mai bun , de preferinta nou , cu service asigurat ( plus piese de schimb ) . Am cerut o oferat de pret de la Optimum , aia de la SETA o am deja ... sa vedem la concluzie ajungem ... Multumesc pentru sugestie , masinile Weiler sunt scule serioase si merita banii ... dar nu la nivelul meu . Mai am de invatat meserie , pana sa merit sa lucrez cu asa ceva ...

post-14796-139829401384_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dintre cele doua prezentate in prima postare as merge pe Pinacho sp165 daca are si ambreiaje sigur acesta, deoarece are gaura de trecere mai mare, un lucru foarte important pentru un strung.

Link spre comentariu

Chiar azi am facut o cerere de oferta la Delta Machine SRL pentru un SP 165 / 180 . Pretul se invarte pe la 9600 EUR + TVA . In volumul livrarii nu intra universalul ( trebuie cumparat separat , si costa vreo 350EUR / CamLock No.5 ) , iar un sistem de schimbare rapida a sculelor costa inca vreo 600 EUR . Este ca la BMW ... la pretul standard , abia daca primesti masina , volanul si rotile ... Ma mai gandesc ...

Link spre comentariu

Universalul de voie de nevoie trebuie oricum dar sistemul rapid pentru portcutit face toti banii.Eu sunt foarte multumit de el si te scuteste de bailagare, tablitele de reglaj, si niciodata nu era la centru cutitul.La ce mai am de gand sa cumpar pentru strung, pretul strungului va fi nesemnificativ.Deja am cheltuit cu accesorizarea mai mult decat a costat strungul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări