dem3ntor Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Buna ziua!O ruda a cumparat de curand o Dacia papuc cu motor cu injectie, cred ca este fabricata rpin 2002. de cand a cumparat-o nu ii functioneaza semnalizarea. Am verificat releul si nu functiona, am pus altul bun si tot nu functioneaza. ceea ce este ciudat este ca atunci cand actionez maneta mai este un releu care este actionat, un releu simplu, fara temporizare, iar la releul cu temporizare la pinul pe care este marcat "-" nu am nici un fir. cred ca cineva si-a mai bagat nasul. Daca are cineva o schema a masinii mi-ar fi de ajutor.Multumesc! Link spre comentariu
alfabit Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Gasesti schemele de Dacia 1.9D destul de usor, pe mine m-a interesat decit zona ecu injectie. S-ar putea sa nu fie in schemele de 1304 Diesel partea de iluminare-semnalizare avind in vedere ca e acelasi lucru cu schema de la Dacia papuc benzina pre-Reno. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Alimentarea cu tensiune a releului de semnalizare nu se face din maneta de comanda a semnalizarii ci din comutatorul de avarii; la un capat al acestui comutator sint grupate 3 fire: 30-tensiune fara contact, 15-tensiune cu contact, 49-alimentare releu semnalizare; de obicei au culorile rosu, albastru, respectiv gri. la releul cu temporizare la pinul pe care este marcat "-" nu am nici un firPentru releele de semnalizare cu bimetal nu este necesara legarea la masa a releului de semnalizare; aceasta legatura este neaparat necesara daca se utilizeaza un releu de semnalizare electronic. Probabil firul de masa a fost smuls din mufa de conectare a releului si atirna pe undeva (un fir negru cu papuc de 6,35mm), iar daca nu este pe-acolo, poti face o legare la masa la unul din suruburile coloanei de directie care este in acea zona sau la unul din suruburile de prindere a blocului de comanda a luminilor sau semnalizarii. Link spre comentariu
Vizitator Nicu N Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Atasez schema Componentele sunt codificate dar te descurci tu..ex 209 e maneta semnalizare 137 releul semnalizare 125 buton avarii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum