Kosmin Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Revin cu update-ul: Gresisem cu dioda pusa in poarta, pt ca nu avea asigurat Izminim. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Am zis: Citesc. (da' nu azi)Dupa aia ne intilnim.Normal, la o discutie prieteneasca Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Am zis: Citesc. (da' nu azi)Dupa aia ne intilnim.Normal, la o discutie prieteneasca OK,,cand doresti si poate chiar sa modificam schema pentru MOS-uri. Link spre comentariu
adigh Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Un lucru de care nu am discutat pina acum dar care are importanta lui ar fi variatia tensiunii de iesire in functie de sarcina. Pina acum am luat in considerare un consum constant. Daca consumul un e constant atunci vom avea o anumita variatie a tensiunii de iesire. Sa luam ca exemplu tranzistorul STP8NM60 pe care la folosit in simulare kosmin227Se observa (graficul din dreapta) ca pentru a se deschide are nevoie de cel putin 5V tensiune GS iar pentru a se deschide mai mult are nevoie de o supracomanda. La un consum de 10A are nevoie de 10V tensiune GS. Asta la o tensiune DS de 25V. Daca avem un filtru CMC cu un consum normal de 1,2A iar variatia curentului in sarcina va fi intre 1,2 si 2A (situatie de care vorbea zbodeoc) atunci avem nevoie de o tensiune de comanda intre 6,4 si 6,9V (atit cit pot sa-mi dau seama de pe grafic, oricum e doar un exemplu). Pentru ca tensiunea pe grila e constanta vom avea o cadere a sursei fata de grila cu 0,5V. La capitolul asta sta mai bine decit un filtru CLC unde caderea de tensiune pe rezistenta interna e mai mare cu sarcina variabila.Pe graficul din stinga se vede cum pentru valori constante ale tensiunii GS (si deci tensiune constanta la iesire la consum constant) curentul de drena nu depinde foarte mult de tensiunea DS atunci cind aceasta e suficient de mare dar daca aceasta tensiune DS nu e suficient de mare atunci avem variatie a curentului de drena in functie de variatia tensiunii DS adica riplul. De asta e nevoie de o cadera mai mare de tensiune DS pentru ca tranzistorul sa functioneze mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum