Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic12c508A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Scuze ca nu am mai postat dar la mine nu a mers forumul de 2 zile.Deci incerc sa scriu un pic12c508a si nu reusesc.Cu programatorul asta am scris 16f84 fara probleme ,deci este exclus sa fie inversate RB6 si RB7 .Probabil ca eroarea acea la adresa 0000 vine de la pic 12c508a pentru ca altfel nu-mi explic cum de pe simulator codul sursa merge ok si cand vreau sa-l scriu in pic nu pot desi se indeplinesc toate conditiile de programare:MCLR-12,6VccVdd-5VccRB6 si RB7-4,86Vcc,normal cu aceste tensiuni ar trebui sa mearga dar...Oricum o sa incerc cu pic 16f84 si o sa va tin la curent cu rezultatele ,iar daca nu o sa mearga urmatoarea ''instructiune'' pe care o voi executa este asta :toimonster: Bafta la toti!

Link spre comentariu
Vizitator VanHauser

12C508A este OTP (One Time Programmable). Cu alte cuvinte, poate fi scris doar o data. Sunt doua posibilitati: ori nu-ti functioneaza programatorul, ori functioneaza si deja ai scris ceva in el si nu mai poate fi sters si rescris. Microcontrollere cu 8 pini mai de Doamne-ajuta sunt 12F629, care au flash.

Link spre comentariu

Asta cu ordinea tensiunilor e foarte importanta la 12F629/675 (nu stiu la C508/9). Daca nu aplici "Vdd dupa MCLR" nu prea poti reprograma cipul (decat din intamplare). Motiv pentru care, daca programatorul nu are comanda pentru Vdd (cele pe "seriala" nu au de fel) trebuie modificat. Cele pe port paralel (mai rare) au comanda separata si soft-ul care "stie" circuitele de mai sus, face ce trebuie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator fainis

12c508 este otp...mie mi-a dat o eroare cu AN589......da sunt sigur ca era legat de faptul ca este otp.......device-ul s-a programat corespunzator .... da in momentul in care a fost verificat s-a generat eroarea respectiva......12c508 a functionat perfect......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări