so19so76 Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 Salutare! Vreau sa scriu un pic 12c508A si indiferent ce program folosesc imi da o eroare de scriere si nu stiu ce este cu eroarea asta. Cu ponyprog imi da ''eroare de scriere(-21)'' ce poate fi asta? :rolleyes: Folosesc un programator pe port paralel care functioneaza cu alte pic-uri ,doar la asta am probleme. Stiti cumva daca 508A este OTP?Din cate stiu eu 508 este programabil o singura data dar nu stiu daca si 508A este la fel. Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Identice sub acest aspect. Cu Ic-Prog merge, nu a dat eroare niciodata la astea mici... Vezi si fisierul, poate are in Header scrii fara A...Cu stima,Costel Link spre comentariu
Vizitator VanHauser Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Niste PIC-uri bune cu 8 pini sunt 12F675, care au flash. Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Sau 12F629, direct compatibil cu 508,509.Costel Link spre comentariu
so19so76 Postat Aprilie 7, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Am mai sapat umpic si am observat ca problema este de la programatordeoarece da erori si cu alte pic-uriAm incercat un 16f84si mereu imi da aceiasi eroare de scriere,desi codul sursa l-am rulat pe mplab si la simulator merge.Am asamblat codul cu mpasmwin si totul ok, dar cand vreau sa-l scriu in pic nu merge de nici o culoare.Pun schema programatorului meu si poate va dati si voi cu parerea care ar putea fi problema.Multam si daca tot nu o sa mearga urmeaza figura asta :toimonster: Link spre comentariu
so19so76 Postat Aprilie 7, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Am vazut postul lui tyty cu platformele pe 64 biti,pai si eu am un 3700+ pe 64 biti oare sa fie asta problema?Daca este asta este nasol ca tocmai mi-am vandut vechiul pIII :axe: Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Salut.Vezi ca in Ic-Prog ai o rubrica "Test Hardware". Acolo poti seta on/off toate semnalele ICSP standard, adica - Vpp, Vcc,Gnd, RB7,RB6. Daca ajung cu bine la soclu, nu e programatorul de vina, ci softul care face altceva decat trebuie, magarul...Cu stima,CostelP.S. - evident ca nu trebuie sa fie nimic in locul PIC-ului... Link spre comentariu
so19so76 Postat Aprilie 7, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Am verificat tensiunile si arata cam asaMCLR-12,5VccVdd-5VccRB6-5VccRB7-1,7Vccasta cu programatorul cuplat la portul paralel si fara pic in el.pareri? :prayer: Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Deci, RB7 si RB6 trebuie masurate in starea ON/OFF. Altfel sunt clk si data, deci impropriu de masurat fara osciloscop. Incearca si IC-Prog, versiunea de XP. Cu stima, Costel P.S. - Vpp e ok,Vcc idem. Ramane cu ceea ce am scris mai sus...http://www.cattopasto.com/download.php#, pentru un IC_PROG probat si functional. Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Am verificat tensiunile si arata cam asaMCLR-12,5VccInteresant cum la iesirea unui 78L08 ai 12,5V (IC2 in schema data de tine).Edit: Ups, am vazut cum (referinta, bat-o vina). Scuze! Link spre comentariu
so19so76 Postat Aprilie 7, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2006 hmmm...ceva nu este corect aici,daca fac citire si scriere cu programatorul fara pic si fara fisier hex totul este ok.In momentul in care incarc un fisier hex. apare eroare la prima linie de program, cand vreau sa-l scriu in pic.Poate va mai vine o idee ceva sau ar trebui sa ma orientez pe un programator pe serial? :smt005 Link spre comentariu
one Postat Aprilie 8, 2006 Partajează Postat Aprilie 8, 2006 Dupa cum descrii, se pare ca nu se programeaza nici prima locatie, este normal sa iti dea acel mesaj de eroare si de asemenea este normal ca atunci cand il scrii cu un fisier gol, sa mearga bine caci, chiar daca locatiile nu se programeaza, totusi la verificare nu apar erori. F. probabil ca programatorul tau verifica o locatie imediat dupa programarea acesteia. Link spre comentariu
sofian Postat Aprilie 8, 2006 Partajează Postat Aprilie 8, 2006 spune si cu ce picuri incerci ca asa nu prea ne putem da seamamai sus ai zis ca ai incercat 12c508a care este OTP si de aceea da erori Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 8, 2006 Partajează Postat Aprilie 8, 2006 Sigur nu sunt inversate RB7 cu RB6? Stiu ca e o intrebare de doi lei, dar dra... nu doarme niciodata...Cu stima,CostelP.S. - incearca si tu pe un pic-flash. Si sa fie sigur pic-ul care trebuie in Headerul de la MPLAB. (asm) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum