briobit Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 va solicit ajutorul in identificarea pinilor unui afisaj led ce vine legat la acest integrat in sensul ca nu stiu daca este cu anod sau catod comun, mai jos cumm aratamontajul face parte dintr-un casetofon auto si vreau sa folosesc afisajul la un voltmetru/ampermetru Link spre comentariu
emilberculescu Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Afisajul este cu anod comun fara multiplexare.Oscilatorul merge cu 7.2 MhzPrescalerul cu LB3500( Verificati datasheetul - datasheetcatalog.com ) Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 digitii au segmentele negate ceea ce inseamna ca segmentul respectiv se aprinde cand semnalul este pe "low", adica pinii respectivi reprezinta catodul deci anodul este comun. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 va multumesc pentru rapiditate dar problema e ca nu stiu in mufele alea 2 care este + de se duce la afisaj, am incercat sa ma uit pe placa din + integratului daca ajunge la afisaj dar nu prea ma prind...teoretic la pinul 21 am + alimentare si la pinul 35 am - ? Link spre comentariu
briobit Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 am rezolvat se poate inchide.am scos cele 2 mufe din placa, am legat un segment identificat dupa poza din datasheet cu o rezistenta de 1k la 5 volti si ma plimbam cu + pe pinii afisajului pana am aprins segmentul respectiv, am pus + acolo dupa care am verificat restul de segmente daca se aprind si e ok Link spre comentariu
briobit Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 revin cu alta problema si anume 2 afisaje lcd la care nu stiu piniicircuitul de pe placa are acest datasheet:ma intereseaza in principiu lcd pentru construirea a 2 voltmetre cu ICL 7106 adica care sunt pinii si ce fel sunt anod comun catod comun ( cu LCD nu am mai lucrat deloc pana acum), cum pot sa il testez, niste tensiuni de alimentaredimensiunile lcd sunt 80mm X 30mmsi poze cu placile Link spre comentariu
briobit Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 E asa greu si complicat cu lcd-urile astea? (deci vreau doar LCD sa il folosesc nu toata placa asa cum este el montat acolo) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum