Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare pini C.I. LC 7265 (partea de afisaj)

briobit

Postări Recomandate

va solicit ajutorul in identificarea pinilor unui afisaj led ce vine legat la acest integrat in sensul ca nu stiu daca este cu anod sau catod comun, mai jos cumm aratamontajul face parte dintr-un casetofon auto si vreau sa folosesc afisajul la un voltmetru/ampermetru

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

5

• srdjan

1

• emilberculescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Afisajul este cu anod comun fara multiplexare.Oscilatorul merge cu 7.2 MhzPrescalerul cu LB3500( Verificati datasheetul - datasheetcatalog.com )

Link spre comentariu

digitii au segmentele negate ceea ce inseamna ca segmentul respectiv se aprinde cand semnalul este pe "low", adica pinii respectivi reprezinta catodul deci anodul este comun.

Link spre comentariu

va multumesc pentru rapiditate dar problema e ca nu stiu in mufele alea 2 care este + de se duce la afisaj, am incercat sa ma uit pe placa din + integratului daca ajunge la afisaj dar nu prea ma prind...teoretic la pinul 21 am + alimentare si la pinul 35 am - ?

Link spre comentariu

am rezolvat se poate inchide.am scos cele 2 mufe din placa, am legat un segment identificat dupa poza din datasheet cu o rezistenta de 1k la 5 volti si ma plimbam cu + pe pinii afisajului pana am aprins segmentul respectiv, am pus + acolo dupa care am verificat restul de segmente daca se aprind si e ok

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

revin cu alta problema si anume 2 afisaje lcd la care nu stiu piniicircuitul de pe placa are acest datasheet:ma intereseaza in principiu lcd pentru construirea a 2 voltmetre cu ICL 7106 adica care sunt pinii si ce fel sunt anod comun catod comun ( cu LCD nu am mai lucrat deloc pana acum), cum pot sa il testez, niste tensiuni de alimentaredimensiunile lcd sunt 80mm X 30mmsi poze cu placile

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări