elctropan Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Bună ziua,Am un radioreceptor HORA produs de Electronica Bucuresti.E un radio pe lămpi cu filamentul la 1.4 Volţi.Am reuşit să îi dau drumul pe unde lungi,deşi schema nu corespunde cu cea din carte,însă bobinele aflate pe claviatura pentru unde medii sunt rupte.As dori sa achizitionez un alt HORA de la care sa pot lua ce îmi trebuie, sau daca as sti macar datele acestor bobine sa le rebobinez, aş încerca sa rezolv cumva problema.Cine poate să mă ajute, aştept un semn.Cu stimă -Nicu Link spre comentariu
ciprivw Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Frumos aparat si foarte rar, se pare. Ne puteti incanta cu niste poze? Link spre comentariu
kripton Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Salut , Sunt necesare cateva detalii mai clare privitoare la diferentele fata de schema mentionata . Radioreceptorul " Hora " S-603 B s-a fabricat in 3 variante de caseta : din lemn furniruit , bachelita si tabla . Sub aspectul schemei , au existat doua categorii evidente , cele cu tuburi europene si cele cu tuburi strict cehoslovace .De asemenea s-au mai fabricat si variante cu tuburi sovietice si variante combinate , deci atentie la alimentarea filamentelor , unele au 1,2 V iar altele au 1,4 V . Aparent acest lucru nu prezinta importanta dar poate periclita durata de viata a tuburilor . ( functie de tipul tuburilor la unele variante se poate schimba tensiunea prin comutare) Alte amanunte si precizari se pot gasi in revista "Proradioantic" Nr. 1 , pag. 3 , in articolul scris de D-l. Ionita Daescu . Ar fi bine de stiut ce tuburi contine aparatul si cateva poze cu bobinele defecte ( asa cum sunt ) , daca se poate , la lumina naturala . Desigur , cu rabdare si putina indemanare , aparatul poate fi repus in intregime in functiune . Mare grija la lucrul pe comutatorul de unde , acesta are regletele fixe din material plastic care se inmoaie usor la lipituri indelungate . Se va folosi sunt termic si timpi cat mai scurti de lipire . Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Azi am achizitionat si eu unul la fel dar nu stiu ce sa fac cu el pentru ca nacestita doua tensiuni de alimentare (90vsi 1,4v)la prima vedere arata foarte bine Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Este cel cu tuburile: DK96, DF96, DAF96, DL96, cu parere de rau, dar in carte nu sunt date informatii despre bobine. Cel mai bine este sa gasesti unul si sa-i scoti chitul de bobine. Petrica Link spre comentariu
elctropan Postat August 16, 2012 Autor Partajează Postat August 16, 2012 Saptamana viitoare o sa fac rost de un alt radio Hora.O sa primesc si cartea "Bobine Radio" in care voi gasi datele bobinelor, sper.Sigur ca o sa fac si poze si le voi posta.Singura problema este sau ar putea sa fie schema electronica.Eu nu am decat schema din cartea "Scheme de radioreceptoare" (aia albastra), care e cu tuburi europene "D".Daca o fi cea cu tuburi sovietice, o sa mai cer ajutorul.Cu stima, Link spre comentariu
elctropan Postat Septembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Asa cum ma asteptam are tuburi 1H33, 1F33, 1S5T, 1T4T.Partea de audiofrecventa si-a dat drumul, dupa inlocuirea tuburilor, rebobinare trafo iesire(cu datele din cartea albastra) si inlocuirea unui rezistor la prfinala.In schimb bobinele de Rf inca nu dau rezultate.Azi m-am uitat un pic prin el, mi-a sosit si tubul 1H33, l-am montat si a inceput sa fluiere ceva pe UL ! ? !.(atunci cand misc condensatorul variabil pe o treime din scala are influenta miscarea CV), dar numai pe UL.Pe UM si US e mut.Pe UL daca pun varful surubelnitei pe piciorusul 6 la tubul T1 1 H33 (pe sectiunea de intrare a CV), se simte foarte bine(nu si pe intrarea de antena).Acest lucru numai pe UL cum am zis.Mai sap sa vad ce se intampla.Poate o fi vreo problema cu sensul la bobine, o mai fi vreuna intrerupta, sau poate chiar claviatura.Nu cred sa aiba vreo problema condensatorii aia albastrii de ordinul zecilor de picofarazi.Ma eneveaza ca nu am schema decat cea din cartea albastra si contactele claviaturii sunt greu de urmarit dupa schema si diagrama data in carte.-Stima Link spre comentariu
YO7DIG Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Va salut pe totzi , iesti cumva amicul lui Costi care mi-a trimis mail in legatura cu Hora ?ti-am trimis un pm...mai discutam pe aici....sanatate si stima...Mihai/YO7DIG Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Octombrie 20, 2012 Partajează Postat Octombrie 20, 2012 Am gasit date despre bobine din radioreceptoare fabricate in R.P.R. si se pot descarca de aici : http://www.4shared.com/office/JHrrl3Dn/ ... RR-RO.html cu stima Soldan. Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Atasez cele doua scheme de Hora gasite de mine pana acum. Link spre comentariu
elctropan Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Va multumesc d-l Soldan.Sunteti o persoana speciala.Nu lasati niciodata prietenii la greu. Link spre comentariu
viopa Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 O poza cu bobinele , se poate ? Link spre comentariu
mitokadona Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 am urmatoarele tuburi de care poate sunteti interesat:-1H33, -1F33, -1L34, -1S5T, -DAF96, -DF96, -DK96....ASTEPT PM. Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Salut,S-au intalnit si variante ale acestor radioreceptoare in care producatorul a montat tubul 1A1P in loc de 1R5T (care la randul lui este similar cu 1H33). Nu retin insa daca 1A1P a fost conectat printr-o rezistenta serie la filament(cca. 5 ohmi ) deoarece acesta se alimenteaza cu 1,2V fata de celelalte tuburi din acelasi aparat, alimentate la filament cu 1,5V. Link spre comentariu
elctropan Postat August 19, 2013 Autor Partajează Postat August 19, 2013 Uite si cateva poze:http://bushido.sunphoto.ro/RADIORECEPTOR_HORA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum