Vizitator MISU ATU Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Buna seara,daca mai are cineva hex-ul sau a facut schema "Micropicscope" din revistaEPE nr.4 /2000 i-as ramane indatorat,pt. ca hex-ul dat de ei in arhiva nu se poate compilape 16F876. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Un hex nu se poate compila pentru ca e deja rezultatul unei compilari. Fisierul hex se scrie direct in microcontrolerul pentru care a fost generat. Uneori merge sa fie folosit in cadrul unei familii de uControllere daca nu depaseste capabilitatile membrilor familiei (un hex pentru 16F877 poate fi folosit pentru 16F876 daca in schema nu se folosesc portul D si portul E, de exemplu).Teoretic (cred ca) se poate dezasambla un hex si modifica fisierul asamblor astfel obtinut, da' mie mi se pare un procedeu complicat (sursa astfel rezultata n-are nici un comentariu, are etichetele generate de dezasamblor, fara nici o semnificatie pentru un utilizator uman, ceea ce o face greu de citit); nu stiu cine s-ar apuca de asa ceva fara o motivatie serioasa. Link spre comentariu
MatyC Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Normal ca nu se compileaza din moment ce asm-ul este scris in dialect TASM parte componenta a suitei "ToolKit MK2". Am incercat o compilare rapida cu Tk insa vad ca foloseste QBasic care nu mai este in Win Xp.Am se revin cu informatii dupa ce ma mai lamuresc cu situatia.Pana atunci iata uneltele necesare:picscope.ziptoolkit2v4d.zipDocumentul cu schema este cam mare si nu pot face upload si nu mai stau acuma sa-l impart. Link spre comentariu
MatyC Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 In cazul ca ai realizat constructia incearca hex-ul de mai jos. A trebuit sa fac niste artificii cu conversie TASM in MPASM si alte ciudatenii. picscope.zip Link spre comentariu
Vizitator MISU ATU Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Multumesc,am sa fac repede montajul si va dau de stire imediat ce am un rezultat. Link spre comentariu
Vizitator MISU ATU Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Am o problema cu hex-ul cand ii dau import sa il copiez pe cip apare urmatorul mesaj: Warning: No configuration words in hex file. In MPLAB use File-Export to save hex with config. Rog Ajutor. Link spre comentariu
vcdec Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Import in ce soft? Ce programator folositi?Config in general se poate seta manual in softul de programare, chiar daca nu e in hex. Link spre comentariu
Vizitator MISU ATU Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Folosesc un pickit-2 . Link spre comentariu
vcdec Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 atunci langa device exista "configuration" - acolo sunt cativa biti care se pot seta manual 0/1Ce inseamna fiecare din acei biti, puteti vedea in datasheetul componentei Link spre comentariu
MatyC Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Biti ce configurare au fost setati manual in MPLAB si nu ma asteptam la faza asta. Incearca varianta asta care am testato in Pickit. Nu am la dispozitie pic-ul necesar pentru teste reale. Link spre comentariu
Vizitator MISU ATU Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Am reusit sa il programez ,dar merge doar randul de sus al lcd-ului,pot vedea sinusoidadar fara a citi frecventa si nivelul...am sa mai incerc sa i-lprogramez o data... Link spre comentariu
Vizitator MISU ATU Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Din pacate face la fel..se vede sinusoida,creste si scade din nivel,schimba frecventa,dar nu afiseaza nimic pe randul de jos... Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Poate ma luminati si pe mine intr-o chestiune elementara: cum se face ca un microcontroller accepta sa-i fie dat un fisier in format .hex? Are cumva intern, hardware, un convertor .hex-.bin, la iesirea caruia obtine cod-masina, format din 0 si 1 pe care-l utilizeaza?! Link spre comentariu
vcdec Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 Din pacate face la fel..se vede sinusoida,creste si scade din nivel,schimba frecventa,dar nu afiseaza nimic pe randul de jos...Ati incercat si cu alt LCD? Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 cum se face ca un microcontroller accepta sa-i fie dat un fisier in format .hex? Are cumva intern, hardware, un convertor .hex-.bin, la iesirea caruia obtine cod-masina, format din 0 si 1 pe care-l utilizeaza?! Caracterele pe care le vezi tu in fisierele hex sunt o reprezentare "prietenoasa omului" pentru codul ASCII. Intern, fiecare caracter este "codificat" prin 0 si 1. Cifra "1", de exemplu, e codificata binar (si salvata in microcontroller prin programare) prin 01100001.Cu alte cuvinte, ce primeste microcontrollerul prin fisierul hex sunt siruri de biti (0 si 1) cu care sunt codificate operatiile si datele necesare programului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum