Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Module Aurel pentru interfon?

tiritrobo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

1

• tiritrobo

1

• gica70

1

• AlinEX

1

Top autori în acest subiect

este posibil sa mearga daca semnalul audio este transformat in impulsuri modulate in durata! Nu stiu cum este cu modulatia asta AM OOK! poate ne spune cineva cum functioneaza... interesant... ma gandesc si eu la o asemenea aplicatie...

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator kawa

este posibil sa mearga daca semnalul audio este transformat in impulsuri modulate in durata! Nu stiu cum este cu modulatia asta AM OOK! poate ne spune cineva cum functioneaza... interesant... ma gandesc si eu la o asemenea aplicatie...

AM inseamna modulatie in aplitudine, adica frecventa ramane aceeasi pe toata durata transmisiunii, amplitudinea creste sau descreste (modulatie).OOK este cel mai simplu "protocol", adica prezenta frecventei purtatoare (AM) este considerat ca si on (1 in digital) si lipsa totala a purtatoarei este off (0 digital).In teorie, daca vrei sa faci un interfon calitativ, iti trebuie ADC si DAC pe ambele parti, cu cat au rezolutie mai mare, cu atat distorsiunile vor fi mai mici. Iar daca vrei sa faci ceva "adevarat" folosesti un microcontroller arm sau dsp si faci si compresie, dar asta deja e SF. Si iti mai trebuie un amplificator de microfon si unul audio, adica amplificatoare operationale si transistoare.Succes.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări