Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pas tija filetata M10 si M8

cosyty

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosyty

4

• leoncris

4

• teleflyer

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

mersi leoncris ma uitasem si eu peste tabel dar nu stiam dak e bun de asemenea unde reglez avansu pentru un asemenea filet in mach3 stiu ca la motor tuning dar nu sunt sigur unde

Link spre comentariu

ideea era cum setez eu din mach3 am in motor tunning steps per, se refera la numarul de pasi pe inch?

inch sau mm depinde ce ai ales. calculul e destul de simplu , de ex. daca motorul e de 200 pasi/ rotatie imparti 200 cu pasul surubului .la un surub metric cu pasul de 4 mm trebuie 50 pasi pt ca axa sa se deplaseze 1 mm.
Link spre comentariu

da domnul teleflyer are dreptate dupa ce la-m consultat si pe domnul vasile problema se rezolva asa:pasi motorului (in cazul meu 200) se impart la pasul filetului (in cazul meu 1,5 si 1,25) iar rezultatul se trece in mach3.Deasemenea pentru verificarea pasului am folosit urmatoarea metoda:In cazul tijei M10 am semnat o parte a piulitei si am insurubato de 20 de ori rezultatul fiind o miscare de 3cm de unde cu un calcul simplu 30/20=1,5 In cazul tijei M8 am rotit piulita de 40 de ori rezultatul fiind 5 cm 50/40=1,25

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări