pole Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Buna tuturor.Detin un amplificator Yamaha A-550 pe care il folosesc cu bine cunoscutele Meloman.Din specificatiile amplificatorului stiu ca lucreaza cu minim 8 ohmi iar boxele au 4 ohmi...intrebarea este: exista vreun pericol sa ard finalii amplificatorului cu aceste boxe, auditia fiind una decenta (de apartament)? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
petru_f Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Daca e decenta,NU dar daca te "dai" la el DA.Oricum ai pierdut ceva din calitatea sunetului. Link spre comentariu
zal Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 O soluţie mai pompieristică ar fi să înseriezi cu boxele cîte o rez de putere de circa 4 Ohmi, pierzi un pic de volum dar vei putea da tare fără frică. ''Putere'' înseamnă făcută din mai multe rezistenţe în paralel, de exemplu 2x10 Ohmi + 1x22 Ohmi, la vreo 20W fiecare. Link spre comentariu
pole Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Sa stiti ca m-am gandit la asta, doar ca eu nu am nevoie sa dau tare...ascult la treapta 2 a potentiometrului (are 10) si foarte rar ajung la 3. Ma intereseaza daca la acest volum exista vreun pericol... Link spre comentariu
petru_f Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Sa stiti ca m-am gandit la asta, doar ca eu nu am nevoie sa dau tare...ascult la treapta 2 a potentiometrului (are 10) si foarte rar ajung la 3. Ma intereseaza daca la acest volum exista vreun pericol...Nu...........! Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 doar ca eu nu am nevoie sa dau tare...ascult la treapta 2 a potentiometrului (are 10) si foarte rar ajung la 3Nu strica sa-i pui rezistente pentru linistea ta; vine vreun prieten care nu stie povestea si-l da tare... Link spre comentariu
pole Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 vine vreun prieten care nu stie povestea si-l da tare...Nu pune nimeni mana, nici nevasta-mea nu are voie sa umble acolo ...oricum e bine de stiut. Va multumesc tuturor. Link spre comentariu
pole Postat Martie 12, 2012 Autor Partajează Postat Martie 12, 2012 Am mai vazut ca pe unele boxe scrie ca au impedanta de 4-8 ohmi. Care este de fapt impedanta lor?exemplu: Link spre comentariu
zal Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Măsori cu ohmmetrul. Link spre comentariu
pole Postat Martie 12, 2012 Autor Partajează Postat Martie 12, 2012 Masori daca poti... daca boxele sunt de pe un site de licitatii...atunci ce faci? Inrebarea este ce trebuie sa inteleg eu citind eticheta din imagine? Ce impedanta au? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 12, 2012 Administratori Partajează Postat Martie 12, 2012 nu exista boxe asa, cea ce vezi e doar o tiganeala ca sa prosteasca clientul ca boxele lor sunt "misto" Link spre comentariu
pole Postat Martie 12, 2012 Autor Partajează Postat Martie 12, 2012 Chiar si cei de la Yamaha? Nu contest afirmatia domnului Vasile dar credeam ca cei de la Yamaha sunt seriosi. In fine...sa inteleg ca nu prea am cum sa stiu ce impedanta au... ...pana nu le masor... Link spre comentariu
zal Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Uite, există x variante:1. Boxele sînt pe 6 Ohmi şi aşa împacă şi capra şi varza. Atenţie la boxele pe care chiar scrie 6 Ohmi, de multe ori sînt de 4.2. În interior au adăugat un bec calibrat care-şi modifică rez cu curentul ce trece prin el, aşa limitînd puterea suptă de boxă din amplif. Asta presupune încă o mufă de legătură, ptr 8 ohmi, separată de cea ptr 4 Ohmi, cazul Heco şi alte firme nemţeşti din traista mare a lui Braun.3. Varianta cu rezistenţă de putere la pct 2.4. Altă variantă cu un filtru şi o automatizare, mult mai complicate, foloseşte totuşi un comutator ptr selectarea impedanţei dorite. 5. Ţeapă, cazul cel mai rău cînd ele sînt pe 4 Ohmi dar ''lasă că merge şi aşa''. Link spre comentariu
pole Postat Martie 13, 2012 Autor Partajează Postat Martie 13, 2012 Ok, multumesc Zal pt lamurire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum