Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Exista pericol:amp 8ohmi s boxe 4ohmi?

pole

Postări Recomandate

Buna tuturor.Detin un amplificator Yamaha A-550 pe care il folosesc cu bine cunoscutele Meloman.Din specificatiile amplificatorului stiu ca lucreaza cu minim 8 ohmi iar boxele au 4 ohmi...intrebarea este: exista vreun pericol sa ard finalii amplificatorului cu aceste boxe, auditia fiind una decenta (de apartament)? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pole

7

• zal

3

• petru_f

2

• Ticu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O soluţie mai pompieristică ar fi să înseriezi cu boxele cîte o rez de putere de circa 4 Ohmi, pierzi un pic de volum dar vei putea da tare fără frică. ''Putere'' înseamnă făcută din mai multe rezistenţe în paralel, de exemplu 2x10 Ohmi + 1x22 Ohmi, la vreo 20W fiecare.

Link spre comentariu

Sa stiti ca m-am gandit la asta, doar ca eu nu am nevoie sa dau tare...ascult la treapta 2 a potentiometrului (are 10) si foarte rar ajung la 3. Ma intereseaza daca la acest volum exista vreun pericol...

Link spre comentariu

Sa stiti ca m-am gandit la asta, doar ca eu nu am nevoie sa dau tare...ascult la treapta 2 a potentiometrului (are 10) si foarte rar ajung la 3. Ma intereseaza daca la acest volum exista vreun pericol...Nu...........! :limb:

Link spre comentariu

doar ca eu nu am nevoie sa dau tare...ascult la treapta 2 a potentiometrului (are 10) si foarte rar ajung la 3

Nu strica sa-i pui rezistente pentru linistea ta; vine vreun prieten care nu stie povestea si-l da tare...
Link spre comentariu

vine vreun prieten care nu stie povestea si-l da tare...

Nu pune nimeni mana, nici nevasta-mea nu are voie sa umble acolo :ras:...oricum e bine de stiut. Va multumesc tuturor.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Administratori

nu exista boxe asa, cea ce vezi e doar o tiganeala ca sa prosteasca clientul ca boxele lor sunt "misto"

Link spre comentariu

Chiar si cei de la Yamaha? Nu contest afirmatia domnului Vasile dar credeam ca cei de la Yamaha sunt seriosi. In fine...sa inteleg ca nu prea am cum sa stiu ce impedanta au... :nas:...pana nu le masor...

Link spre comentariu

Uite, există x variante:1. Boxele sînt pe 6 Ohmi şi aşa împacă şi capra şi varza. Atenţie la boxele pe care chiar scrie 6 Ohmi, de multe ori sînt de 4.2. În interior au adăugat un bec calibrat care-şi modifică rez cu curentul ce trece prin el, aşa limitînd puterea suptă de boxă din amplif. Asta presupune încă o mufă de legătură, ptr 8 ohmi, separată de cea ptr 4 Ohmi, cazul Heco şi alte firme nemţeşti din traista mare a lui Braun.3. Varianta cu rezistenţă de putere la pct 2.4. Altă variantă cu un filtru şi o automatizare, mult mai complicate, foloseşte totuşi un comutator ptr selectarea impedanţei dorite. 5. Ţeapă, cazul cel mai rău cînd ele sînt pe 4 Ohmi dar ''lasă că merge şi aşa''.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări