Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automat de udat florile

Bala

Postări Recomandate

• 3 ani mai târziu...
Vizitator kedin

Buna ziua! O idee! Am gasit un site care te-ar putea ajuta. Este vorba despre un sistem de auto-irigare care ajuta planta sa isi ia continutul de apa timp de 30 de zile ,nu necesita sursa electrica. Am comandat si eu 50 de Aquaplant si am fost tare multumit! Sper sa iti fie de ajutor! Site-ul este Http://www.aqua-plant.ro

Link spre comentariu

E ingenios sistemul, dar la 1Euro/bucată scump pentru cineva care vrea să pună câteva sute de roșii, ardei ș.a.m.d. 

Apoi chestia că uzi din el o lună......greu de crezut

Link spre comentariu

Cred ca in 4 ani sau uscat plantele :rade: .Acum lasand gluma cred ca in topicul initial la care se face referire se dorea udarea plantelor de apartament pe timpul concediului.

Acu si solutia propusa e buna dar la plante mari in camp si e nasol totusi ca trebuie sa te cari cu furtunul de apa dupa tine sa umpli care 20-30 litri de apa  in fiecare folie,deci ai nevoie de o rezerva mare de apa intr-un timp scurt.furtunul de apa e batos cand e in presiune,greu daca trebuie sa-l tragi dupa tine printre cateva mii de fire de plante si bete infipte in pamant.

Link spre comentariu

Stimate domn kedin.Sunt gata sa fac pariu ca aveti legatura cu acest site.O mica sugestie doar:puneti pe cel care v-a facut site-ul sa scoata spatiile alea pe care nu le-a completat daca tot ati platit (banuiesc ca le scoteati daca il faceati dvs).Arata ca un site de duzina (genul celor care vand economizoare de energie)si n-are credibilitate daca dai pe read more si iti apare ,,lorem ipsum..." sau chiar pe pagina principala in partea de jos.Fara suparare.In plus nu cred ca se preteaza la plantele de apartament,cum sa pui husa aia in jurul plantei,daca pleci si se sparge te alegi cu ditamai baltoaca,probabil la rasaduri dupa plantare afara desi .....In fine,spor la vanzari.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Vreau sa fac si eu asa ceva am gasit o schema din anii 70 pe http://www.arduinotehniq.com/old/udare_automata/udare_automata_flori.htm din cartea Automatica recreativa la domiciliu mai e acolo o schema cred ca proiectata de propprietarul site-ului cu porti logice mai profesionista .

Schema veche

schema_veche.jpg

Traductorul il fac din sarma dealuminiu pentru bransamente electrice care e si gata izolata ca sa nu oxideze

Nu vreau sa fac decat un singur automat pentru toate florile trag mai multe furtune si la alea care le trebuie cea mai multa apa pun traductorul si la alea care le trebuie mai putina apa le pun furtune mai suptiri sau le si gatui sa curga ,mai putina apa . Nu vreau sa ma intind cu un kilometru de fire ajung furtunele la cat ar trebui sa fie de lungi

Ma gandesc la smecheria asta sa ii pun si un temporizator ma gandesc ca nu strica

Am schema asta tot cam de aceasi vechime

post-248454-0-43080200-1514566396_thumb.jpg

Cum se poate modifica temporizatorul fara stabilizator zic temporizatorul temporizator ca sa il alimentez la 12 V sa pot folosi relee de 12 V 400 ohmi .

Si in schema automatizarii dioda cu germaniu din emitorul lui tranzistorul care comanda releu se poate ellimina nu ? Sau eventual inlocuita cu o rezistenta care sa am pe ea caderea de tensiune necesara la un anumit Ic nu ? Mai ales ca o sa alimentez si automatizarea ditr-o sursa stabilizata de 12 V ca restul

Link spre comentariu

eu sunt de alta parere

fiecare floare se uda intr-un anumit fel

cine are flori , trebuie sa le cunoasca si sa le ude din placere , studiind pe fiecare in parte , care a facut boboci , care nu se simte bine dintr-un anumit motiv , etc

trebuie aranjate , curatate , aerisite , etc

unele se uda in farfurie , altele direct pe pamant , orhideele trebuie udate si apoi lasata apa sa curga din ghiveciul special , etc

udatul automat te priveaza de cunoasterea florilor si de bucuria descoperirii bobocilor noi , a lastarilor , etc

e util doar cand pleci de acasa mai mult timp , daca uiti sa le uzi frecvent , mai bine nu ai flori , inseamna ca nici nu le privesti

Link spre comentariu

Topicul este la Masini unelte sau cum se cheama sectiunea asta acum am vazut poate ar trebui mutat la automatizari aici chiar nu e vizibil si e ceva interesant si util . Zic si eu cand am scris eu parca era la automtizari nu mai stiu sigur

Editat de VEF
Link spre comentariu

cum zicea cineva inainte, nu cred ca e bine sa folositi acea schema de senzor de umiditate, pentru ca se foloseste curent continuu pentru masurarea rezistentei. in timp vor apare depuneri pe electrozi..as merge pe varianta cu un curent alternativ (un oscilator ceva, sinusoidal, pulsatoriu, etc).

P.S. in legatura cu reinviat topice demult apuse..de asta ce ziceti? are vreo 11 ani vechime :))

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

nu mai tot atrageti atentia asupra unui Topic vechi. noi oamenii, ne confruntam mereu cu aceleasi probleme, sau idei.

sau credeti ca doar voi v-ati nascut, crescut, copilarit, primul sarut, primul cu prima si antena1, casatorit...divortat...udat floarea ...?

peste 20 de ani, sigur va fi altcineva care vrea sa faca automat de udat planta. si ce ?

in alta ordine de idei, spunea cineva mai sus, ca planta trebuie udata Manual ca sa interactionezi. cu ce ? cu planta ? pe mine de exemplu ma intereseaza o planta doar ca si decor, nu sa o cunosc, si nici sa-i cant, leagan.

eu am facut cu ceva ani in urma un automat,partea aiurea a fost sa trag furtunele la balcon, sa pastrez aceasi presiune la fiecare ghiveci... tot anul pana spre iarna, florile alea aratau impecabil, dar dupa ce a venit iarna, s-a stricat treaba si n-am mai reparat-o.

pentru "indoor" chiar se merita. mai ales pentru flori mari. flori sau frunza, nu ma prea pricep. eu le vad frunze...dar in fine.

cei care fac un hobby din asta, chiar nu pot intelege..dar cine sunt eu sa judec..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

mie mi se pare utila o asemenea jucarie, pentru indoor. dar as merge pe varianta cu fiecare planta cu rezervorul ei. in fine, n-am timp si de asta :) La multi ani cu sanatate si impliniri!

Link spre comentariu

Nu stiu cu ce an gresit ? Am zis sa nu mai fac un topic nou doar pentru asta asa am gandit eu .

Cu temporizatorul ce fac sa-l alimentez la 12 V temporizatorul temporizator fara stabilizator . Am pus poza in prima postare

Editat de VEF
Link spre comentariu

Mai am si schema asta de temporizator la 24 V Facaut de Electroaparataj dar e mai complicata si tot nu stiu cum sa o alimentez la 12 V ca atat o sa pot sa am de la transformator

post-248454-0-02930700-1514903604_thumb.png

post-248454-0-02930700-1514903604.png

Asta e de pe siteul lui inginerul Emil Matei ( releu de timp electroaparataj cu timp maxim de 3 minute parca )

Si asta e aia prima la care m-am gandit din Tehnium

post-248454-0-43080200-1514566396.jpg

Editat de VEF
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări