Vizitator Kanly Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Salut, Vreau sa construiesc un robotel folosind o placuta beagleboard (http://beagleboard.org/) pe care rulez o distributie embedded de linux. Nivelul logic "1" pentru un output-pin corespunde unei tensiuni de 1.5V iar unui pin de intrare i se poate aplica maxim 1.8V. Problema in care va cer sfatul este legata de faptul ca vreau sa comand motoarele cu integratul L298 dar nivelele logice sunt urmatoarele: "0" : <= 1.5V; "1" >= 2.2V. Ce AO imi recomandati? Asi vrea un integrat cu cat mai multe AO-uri si cat mai mic (am doua motoare de curent continu si un stepper, deci voi folosi doua L298 => 10 pini de comanda). De asemenea, va trebui sa citesc cativa senzori ce folosesc tot logica de 5V. Asi fi folosit un atmel si evitam problemele astea, dar imi trebuie ceva mai performant pentru procesare video in timp real iar beagleboard-ul asta l-am luat gratis de la servici . Multumesc Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Cred că MCP6004 ar fi bun. E ieftin, CMOS, rail-to-rail şi are o bandă de 1MHz. Partea de comandă a driverelor de motoare ai putea s-o faci şi din inversoare simple cu tranzistoare bipolare sau NMOS cu prag jos. Link spre comentariu
Vizitator Kanly Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Cred că MCP6004 ar fi bun. E ieftin, CMOS, rail-to-rail şi are o bandă de 1MHz.Din datasheet pare a fi numai bun pentru ce-mi trebuie, multumesc. Vad ca nu se gaseste nici la syscomelco.ro, nici la conexelectronic.ro dar pe Maica Domnului sunt multe magazine :-). Un alt integrat ce l-am gasit este comparatorul LM324 de la connexelectronic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Merge si cu amplificatoare operationale sau comparatoare dar sunt lente si nu iti garanteaza toti parametrii.Pentru semnale logice există convertoare de nivel sub forma de circuite integrate dedicate, caută "buffer" sau "voltage translation x to y". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum