Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor va rog la legarea ledurilor la 12v

Vizitator gery

Postări Recomandate

Vizitator gery

buna am o placuta de baza sau nu stiu cum i se spune de la o jucarie cu luminiare 5 leduri si face lumini de mai multe tipuri .folosea 3 baterii mici ag10.pana acum mergea cu baterie dar vreu sa il pun pe bateria de la scuter ca sa mearga direct de pe bateria lui .ce rezistenta ar trebui sa pun la sursa lui ca sa nu se arda?

post-58927-139829394352_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

4

• Toni Marginean

4

• alfabit

2

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Toni Marginean

Alimentati montajul la 4,5V cat aveau in serie cele trei baterii AG10 si masurati ce curent consuma. Masurati ce tensiune are acumulatorul de la scuter (6 sau 12V banuiesc) si impartiti valoarea tensiunii masurate la curentul consumat si aflati valoarea rezistentei. Functie de curentul consumat se va stabili si puterea la care trebuie sa fie rezistenta. Spor!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Cumparati-va un aparat de masura ca nu costa decat 20-30 lei. Nu puteti pune o rezistenta "dupa ureche", valoarea ei este data de ce tip de leduri aveti. O rezistenta de valoare prea mica poate duce la distrugerea ledurilor iar una de valoare prea nu da curent suficient pentru ca acestea sa se aprinda. Daca aveti 12 V si puneti o rezistenta de 1 Kohm va rezulta un curent de 12 mA (legea lui Ohm). Riscul va apartine! :speriat

Link spre comentariu

ca sa reduc de la 12v la 4,5 ce rezistenta tre sa pun asta vreau sa stiu ca sa obtin un asemenea curent ca si de pe cele 3 baterii

Eu zic sa le pui direct la 12 V ca-i mai simplu, daca nu ti-o placea lumina sa ne dai in judecata :rade: Daca n-ai bagat la cap cum se face corect,chiar daca nu ti-a dat nimeni mura-n gura valoarea,si asta nu pt ca n-ar fi vrut,dar esti atat de ignorant incat nici datele corecte nu ai fost in stare sa le dai(daca iti mai aduci aminte de obiectul ala "fizica"la care nu prea ai fost,si faci rost de un manual de cl X-a,sigur nu e prea tarziu sa-l "citesti" daca n-o fi prea mult pt tine)
Link spre comentariu

Eu zic sa le pui direct la 12 V ca-i mai simplu, daca nu ti-o placea lumina sa ne dai in judecata :rade: Daca n-ai bagat la cap cum se face corect,chiar daca nu ti-a dat nimeni mura-n gura valoarea,si asta nu pt ca n-ar fi vrut,dar esti atat de ignorant incat nici datele corecte nu ai fost in stare sa le dai(daca iti mai aduci aminte de obiectul ala "fizica"la care nu prea ai fost,si faci rost de un manual de cl X-a,sigur nu e prea tarziu sa-l "citesti" daca n-o fi prea mult pt tine)

:aplauze
Link spre comentariu

De parca asta ar mai conta... :rade: Hai sa spunem macar pt altii,ca sa afli valoarea rezistentei,trebuie masurat curentul(asa cum bine i s-a precizat),stii tensiunea,si cu o simpla impartire,afli ce te doare(R=U/I).Trebuie specificat ca acea cadere de tensiune pe rezistenta e 12V-4,5V(daca e prea complicat,o sa dam si rezultatul),curentul e acelasi,pt ca e un circuit serie.Dupa ce afli valoarea rezistentei in ohmi,trebuie sa stabilesti puterea ei,si pt asta din nou ai nevoie de curent(mama lui...),si P=UI(sauP= RI*),dupa ce afli rezultatul adaugi 20-30% la acea valoare(poti fi cat de generos iti permiti) si ai rezolvat-o(din nou trebuie specificat ca se face referire strict la caderea de tensiune pe rezistenta)Speram ca n-a obtinut un mare si unic flash la 12V,si macar acum sa fie convins ca toata lumea a fost bine intentionata,daca voia o valoare din burta,trebuia sa intre pe un cu totul alt forum,cu un cu totul alt profil,aici nu gaseste decat "cusurgii" :rade:

Link spre comentariu
Vizitator gery

ba am aflat nimic de la voi va credeti destepti .am intrat pe forum ca voi cei destepti sa ma ajutati da vad ca numa sa va dati mare stiti dar incerc cum pot eu :limb: oricum ms

Link spre comentariu
Toni Marginean

Totusi nu cred ca este buna atitudinea dvs., mai ales ca nu sunt obligat sa stau sa va explic! Totusi trebuie acum cat si pe viitor sa depuneti si dvs. un efort minim pentru a realiza ceva. Oricat cineva v-ar ajuta de la distanta nu e de ajuns. Trebuie sa puneti mana pe un aparat de masura si pe un pistol de lipit si satisfactiile nu vor intarzia sa apara. Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări