andrei florin Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 detin o galena de telefon 82 ohmi . un comutator si o mufa mama 4 pini, fir ecranat. vreau sa fac un microfon pt o statie cb. se poate? ms Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 merge, dar cred ca se aude ca la telefon, daca e galena de aia cu o bobina mica in care e o piesa metalica cuplata cu un fir lipit la membrana e okdaca e galena cu doua bobine care atrage o membrana metalica ca elemant activ nu e chiar ok Link spre comentariu
andrei florin Postat Martie 3, 2012 Autor Partajează Postat Martie 3, 2012 stiu ca la statii cb microfonul are in jur la 600 ohmi si daca la mine este de 82 se aude distorsionat cred . Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 posibil sa aibe 200 ohmi, pot masura deoarece aveam o statie cb pe undeva si revin mai tarziu cu valoarea exacta, dar probabil depinde si de marca statieinu distorsioneaza din cauza impedantei ci din cauze constructive alr galenei folosite ca microfon, rezonanta, raspuns in frecventa etc, sensibilitatein general galenele pe post de microfon is sensibile dar aiu banda mai ingusta, adica 300 - 3000 hz si rezonante oarecum metalice.intradevar un microfon stabo am masurat si are cca 600 ohmi, incearca sa vezi ce si cum cu galena, bafta, am facut si eu o adaptare odata cu o gallena de 200 ohmi dar de provenienta china, si intradevar nu era prea ok, dar cred ca astea de la telefoanele romanesti sunt ok. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Cel mai bun microfon pentru statia ta este ceva de genul asta Link spre comentariu
andrei florin Postat Martie 3, 2012 Autor Partajează Postat Martie 3, 2012 da am o schema in attach pt microfon din acela. am s-o incerc.ms Doc1 microfon.doc Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 te complici, daca vrei sa pui microfon electret nu e necesara preamplificarea deoarece acesta oricum e mai sensibil decat cel dinamic, atentie un condensator mic ceramic pe iesirile microfonului direct pe capsula, si alimentarea prin rezistenta de 5,1 k sau chiar 20 k daca se face la 12 volti Link spre comentariu
RoadRunner941 Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Nu te intereseaza un microfon nou de la statiile mobile IEMI ? Are 4 fire si am si o mica schema cu corespondenta firelor,30 lei. Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum