Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

constructie microfon statie cb

andrei florin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

3

• andrei florin

3

• Rx-Tx

1

• RoadRunner941

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

merge, dar cred ca se aude ca la telefon, daca e galena de aia cu o bobina mica in care e o piesa metalica cuplata cu un fir lipit la membrana e okdaca e galena cu doua bobine care atrage o membrana metalica ca elemant activ nu e chiar ok

Link spre comentariu

posibil sa aibe 200 ohmi, pot masura deoarece aveam o statie cb pe undeva si revin mai tarziu cu valoarea exacta, dar probabil depinde si de marca statieinu distorsioneaza din cauza impedantei ci din cauze constructive alr galenei folosite ca microfon, rezonanta, raspuns in frecventa etc, sensibilitatein general galenele pe post de microfon is sensibile dar aiu banda mai ingusta, adica 300 - 3000 hz si rezonante oarecum metalice.intradevar un microfon stabo am masurat si are cca 600 ohmi, incearca sa vezi ce si cum cu galena, bafta, am facut si eu o adaptare odata cu o gallena de 200 ohmi dar de provenienta china, si intradevar nu era prea ok, dar cred ca astea de la telefoanele romanesti sunt ok.

Link spre comentariu

te complici, daca vrei sa pui microfon electret nu e necesara preamplificarea deoarece acesta oricum e mai sensibil decat cel dinamic, atentie un condensator mic ceramic pe iesirile microfonului direct pe capsula, si alimentarea prin rezistenta de 5,1 k sau chiar 20 k daca se face la 12 volti

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări